1. 7

  Of course, there’s also the legislative reality that calling the mandate a “tax” would have made the law even less palatable when trying to pass it through Congress.

  Inderdaad. Bizar.

 2. 8

  Nick Ottens blijkt het toch weer anders te zien:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/06/obama-opgelucht-zijn-zorgwet-staat

  “Het verzekeringsmandaat is weinig populair, omdat het indruist tegen de Amerikaanse traditie van zelfbeschikking.”

  Nou vind ik dit niet de sterkste opmerking, ik wil alleen even zeggen dat in Amerika structureel zaken anders zijn geregeld dan in ons (door de overheid) overgereguleerde kikkerlandjes. Benieuwd of Big Society gaat aanslaan. Die zeggen niet de overheid, niet de aan de overheid afhankelijke organisaties, niet de welzijnsindustrie, maar de burger zelf, in zijn wijk of buurt kan zelf het initiatief nemen. Zelf verantwoordelijkheid dragen èn zelf met de eer strijken.

 3. 9

  Nou, Ottens spreekt zichzelf op het einde gewoon tegen. Verder een weinig toevoegend stukje. Hadden ze net zo goed een waanlink naar de NOS neer kunnen zetten.

 4. 10

  Nick Ottens weet niet waar ie het over heeft. Meer marktwerking, want de marktwerking werkt niet goed genoeg… Daarom is het objectief duurder en minder goed dan in landen met ‘socialized health care’.

  “Het verzekeringsmandaat is weinig populair, omdat het indruist tegen de Amerikaanse traditie van zelfbeschikking.”

  Is ook klinkklare onzin. Obamacare is niet populair dankzij het beeld, de bevolking is het inhoudelijk voor het overgrote deel ermee eens. Ze weten helaas gewoon niet wat erin staat.

 5. 11

  Overigens speelt de vergrijzing in de VS pas veel later een rol, want zij hebben geen babyboom-generatie. Dus dat probleem zuigt Nick ook uit zijn duim. Daarbij ‘vergeet’ hij te vermelden dat iedere 50 cent van de dollar die door de overheid besteed wordt tot structureel minder overhead leidt dan iedere 50 die privaat aan de gezondheidszorg besteed wordt. Nick heeft een broertje dood aan de feiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren