1. 1

  Maar hier heeft de EFF aan gedacht. De voorvechters van digitale vrijheid pleiten voor een speciaal WiFi-protocol dat expliciet is ontworpen voor open gastgebruik met een beperkte bandbreedte

  Ja precies. En als je behoefte hebt aan extra bandbreedte – bijvoorbeeld voor een Youtube filmpje – dan betaal je de eigenaar van de WiFi een klein geldbedrag.

 2. 7

  Ik heb in Frankrijk bij SFR precies dat gehad. Een eigen afgeschermde wifi en op het modem zat ook een publieke wifi. Daar kunnen buitenstaanders dan gebruik van maken. Men moet zich wel registreren bij sfr via het internet (er komt dus eerst een loginscherm).

  De publieke wifi kon ik als gebruiker uitschakelen.

 3. 8

  @JSK, als je veel volume (in bytes) trekt mag je best wat meer betalen, de KPN wrevel zit (imho) in het extra betalen voor laag volume chat berichten … waarschijnlijk briljante marketing omdat de weerstand voor het extra belasten van volume nu veel soepeler loopt
  wifi over 3g, any day

 4. 12

  Haha, nee @#11. In de V.S. is het vrij normaal om je smartphone als TomTom te gebruiken (mede daardoor doet TomTom het niet al te best). Natuurlijk kan je wel gaan switchen tussen Wifi in de stad en 3G op reis, maar hoeveel mensen hebben daar zin in? Alleen om maar niet afhankelijk te raken van KPN.

 5. 13

  @JSK, smartphone=googlemaps? er zijn wel apps voor offline navigeren, je hebt in principe alleen maar gps nodig en wat opslagruimte

 6. 14

  Okee, maar het gaat mij vooral om het gegeven dat wifi toch enigszins beperkt is vergeleken met een landelijk netwerk. En ik denk dat de waarde van een mobiele dienst vooral in het overal en altijd zit ipv op een specifieke plaats en tijd onbeperkt kunnen downloaden.

 7. 15

  ah, ja, maar dat onbeperkt vind ik in de praktijk wel tegenvallen, goed ‘mijn’ telefoon wordt niet geknepen, maar de beschikbare bandbreedte is laag op veel plaatsen, daarom liever wifi ;)

 8. 16

  niet dat ik hier erg veel verstand van heb, maar als het ‘stadse dataverkeer’ ontlast wordt door wifi, komt er dan niet meer capaciteit beschikbaar voor de smartfoon van JSK op de snelweg? Totdat ook dat volloopt, want het gebruik van gratis diensten zal blijven stijgen.

 9. 17

  Het is een grote post, wat je zegt is echt nuttig voor mij. Ik ben het met u meer. Ook geweldig blog hier met alle waardevolle informatie die je hebt. Blijf het goede werk dat jullie hier doen. Bedankt voor het delen zo’n nuttige post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren