Als de telco’s gaan knijpen op mobiel internet, gooien we toch gewoon alle Wifi’s open!

Reacties (17)

#1 JSK

Maar hier heeft de EFF aan gedacht. De voorvechters van digitale vrijheid pleiten voor een speciaal WiFi-protocol dat expliciet is ontworpen voor open gastgebruik met een beperkte bandbreedte

Ja precies. En als je behoefte hebt aan extra bandbreedte – bijvoorbeeld voor een Youtube filmpje – dan betaal je de eigenaar van de WiFi een klein geldbedrag.

#2 zaz

witte wifiets

#3 KJ

Ja, en over op IPv6 alstublieft, want IPv4 roamt zo slecht.

#4 DrBanner

Altijd van je afroamen.

#5 Jeroen

@JSK

Zoiets bestaat al: http://www.fon.com

Werkt prima.

#6 JSK

Eh… mijn punt is: wat is dan precies het verschil met per mBit betalen aan KPN?

#7 qwerty

Ik heb in Frankrijk bij SFR precies dat gehad. Een eigen afgeschermde wifi en op het modem zat ook een publieke wifi. Daar kunnen buitenstaanders dan gebruik van maken. Men moet zich wel registreren bij sfr via het internet (er komt dus eerst een loginscherm).

De publieke wifi kon ik als gebruiker uitschakelen.

#8 DJ

@JSK, als je veel volume (in bytes) trekt mag je best wat meer betalen, de KPN wrevel zit (imho) in het extra betalen voor laag volume chat berichten … waarschijnlijk briljante marketing omdat de weerstand voor het extra belasten van volume nu veel soepeler loopt
wifi over 3g, any day

#9 JSK

Aha. Nog een punt: als je op de snelweg zit heb je geen wifi geloof ik. Of moet je dan switchen naar 3G?

#10 DJ

@JSK, wifi heeft een bereik van 20-100 meter, op de snelweg heb je idd 3G oid nodig

#11 NN

ik mag hopen dat JSK carpoold

#12 JSK

Haha, nee @#11. In de V.S. is het vrij normaal om je smartphone als TomTom te gebruiken (mede daardoor doet TomTom het niet al te best). Natuurlijk kan je wel gaan switchen tussen Wifi in de stad en 3G op reis, maar hoeveel mensen hebben daar zin in? Alleen om maar niet afhankelijk te raken van KPN.

#13 DJ

@JSK, smartphone=googlemaps? er zijn wel apps voor offline navigeren, je hebt in principe alleen maar gps nodig en wat opslagruimte

#14 JSK

Okee, maar het gaat mij vooral om het gegeven dat wifi toch enigszins beperkt is vergeleken met een landelijk netwerk. En ik denk dat de waarde van een mobiele dienst vooral in het overal en altijd zit ipv op een specifieke plaats en tijd onbeperkt kunnen downloaden.

#15 DJ

ah, ja, maar dat onbeperkt vind ik in de praktijk wel tegenvallen, goed ‘mijn’ telefoon wordt niet geknepen, maar de beschikbare bandbreedte is laag op veel plaatsen, daarom liever wifi ;)

#16 NN

niet dat ik hier erg veel verstand van heb, maar als het ‘stadse dataverkeer’ ontlast wordt door wifi, komt er dan niet meer capaciteit beschikbaar voor de smartfoon van JSK op de snelweg? Totdat ook dat volloopt, want het gebruik van gratis diensten zal blijven stijgen.

#17 Jan-Hein Streppel

Het is een grote post, wat je zegt is echt nuttig voor mij. Ik ben het met u meer. Ook geweldig blog hier met alle waardevolle informatie die je hebt. Blijf het goede werk dat jullie hier doen. Bedankt voor het delen zo’n nuttige post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*