Allochtone leerling niet welkom omdat scholen lage cito-score vrezen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Dat blijkt uit onderzoek van dagblad Trouw in samenwerking met Forum.

Sargief: De Cito-illusie van staatssecretaris Dekker; Politiek Kwartier: Cito-toets; Slachtoffer van de Cito-toets.

Open artikel

Reacties (5)

#1 Kalief

En waar is dat onderzoek dan? Of is het een geheim onderzoek waarvan alleen de conclusies van de opdrachtgever in de pers mogen verschijnen? Op de site van het onderzoeksbureau is er niets over te vinden.

Vooralsnog lijkt het me flauwekul. Een pseudo-onderzoek onder een handvol zijdelings betrokkenen in opdracht van een organisatie die baat heeft bij de uitkomst.

#2 Toko Senang

De kop kan beter worden “leerlingen geweerd uit angst voor laag doorstromings- en slagingspercentage”. Hier zijn leerlingen het slachtoffer van.

En als je kijkt naar het gemiddelde eindexamencijfer in Nederland van ca 6.2, waarbij een 5 ook nog mogelijk is, dan geeft het aan dat er nogal wat leerlingen met de hakken over de sloot gaan. En aangezien alle leerlingen binnenkort een rekentoets moeten doen voor het eindexamen zullen scholen daarom waarschijnlijk het zekere voor het onzekere nemen en zwakkere leerlingen al bij voorbaat uitsluiten of downgraden.

#3 M.M.G.

@1: Er zijn anders talloze bronnen die erop wijzen dat kinderen in de bible-belt worden geweigerd omdat hun ouders een computer of televisie bezitten. Dat is al erg zat, laat staan ethnische uitsluiting. Zelfs al zijn daar geen bewijzen voor, zoiets moet wettelijk gezien nooit mogelijk zijn. Zoiets is uiteindelijk slecht voor iedereen.

#4 Aesir

@2:
Het is volkomen logisch dat het gemiddelde eindexamen cijfer laag is. De leerlingen die 8en zouden halen op het VMBO gaan namelijk naar de HAVO om daar met 6jes te slagen en het zelfde geldt van HAVO naar VWO. Op die manier krijg je behalve op het VWO natuurlijk gemiddeld lage cijfers.

#5 sikbock

eens met Kalief +1. Forum heeft voor mij al lang afgedaan trouwens..

Daar waar subsidie voor dit instituut vooral gebruikt wordt om eigen zakken te vullen, mag die subsidie m.i. wel eens verder worden afgeknepen.. http://nl.wikipedia.org/wiki/Sadik_Harchaoui

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*