1. 5

  @1: dat komt door de tektonische verschuiving, iedere keer als er zo’n ding aan kwam vliegen om in een zee te vallen schoof zo’n rot land snel ff een stuk op om dat ding te vangen.

  Egoistische landen zijn het, ze willen alle ruimtepuin inpikken.

 2. 7

  Maar hoe verklaren we de relatieve luwte in b.v. Nederland en de grote dichtheid in b.v. Oman?

  Meer aandacht? Helderder lucht? Andere grond (veen vs. zand) zodat ze makkelijker gevonden worden? Of is er een kosmologische reden dat bepaalde delen van de wereld gewoon makkelijker geraakt worden? Dat laatste lijkt me betrekkelijk onwaarschijnlijk.

 3. 8

  @7: Nederland bestaat gewoon voor een groot deel uit water. Toch wel knap dat in 1808 een meteoriet Dordrecht heeft gevonden, want die plaats ligt tussen het water. Maar dat heet dan weer een “doubtful meteorite”. Wat zou dat dan wel zijn?

 4. 10

  @9: Nee, er staat “Stone”. Een steen dus. Interessant. Zou die dan van ver zijn gegooid of uit een onzichtbare ballon zijn laten valen?

 5. 12

  @8: En dat was het grootste deel van de observatieperiode nog veel meer zo dan nu (ik tel veen en moeras voor het gemak ook maar als water). Dat natuurlijk nog los van het feit dat een groot deel van de observatieperiode in Nederland inmiddels onder metersdikke pakketten sediment ligt, of juist is weggespoeld (vergelijk bv. ook de Mississippidelta eens met het omliggende deel van de VS). Zuid-Oman daarentegen…

  Potjandorie, ik zie nu dat er stiekem ook stipjes tussen zitten van aanmerkelijk oudere meteorieten dan 4300 jaar terug (honderden miljoenen jaren zelfs), dat maakt het allemaal nog veel erger natuurlijk.

 6. 13

  Ja, het gaat dan ook niet alleen om de meteorietinslagen, maar ook om de gevonden meteorieten. En dan helpt een wat stationaire geologie een hoop.

  Maar de titel van de waanlink is dus een beetje misleidend.

 7. 15

  @14: Blijkbaar zijn ze daar al eerder mee begonnen, want als je op Ur (Irak) klikt, zie je dat ze daar al in 2500BC een gevonden meteoriet hebben geregistreerd.

 8. 19

  Ik kan me trouwens niet voorstellen dat er bij het Tunguska-event niemand geraakt is. Het gebied is weliswaar dunbevolkt, maar als ik het goed begrijp was dat een soort meteorisch hagelschot van 55 bij 70 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren