1. 2

  Geweldige website, ook al staan er bij de plaatsnamen kleine foutjes in. Het is bizar dat zelfs het geitenschuurtje tegenover het huis van m’n ouders erop staat met juiste datum

 2. 4

  Ergens eind 19e eeuw gaat het in Nijmegen aardig mis met de datering. Zo stelt men dat de Waag uit 1877 komt, wikipedia komt met 1612. Sint-Stevenstoren 1885 vs 1273 volgens wikipedia. En andersom, de Sint-Stephanuskerk is in 1923 gebouwd, deze site komt met 1888.

  Verder erg leuk, zou wat specifiekere kleurtjes wel interessant hebben gevonden.

 3. 6

  @1: Ach, de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming in Maastricht zou dateren van 1984 volgens het kaartje. Maar een kleine duizend jaar ernaast. Met de Servaasbasiliek zitten ze er al dichter bij, met 1300 maar een jaar of 250 te laat. Met de Sint Jan zitten ze er ongeveer net zoveel na.

 4. 10

  @4-8: die ‘fouten’ laten simpelweg zien wat de kwaliteit is van de BAG-registratie. Misschien even wennen, maar lang niet alles wat in zo’n registratie staat klopt ook. Soms maken IT’ers (of ambtenaren) keuzes die niet zo voor de hand liggen voor ‘buitenstaanders’. Zoals iets als ‘we zetten de bouwdatum op de bekende bouwdatum uit zeg, een bouwvergunningregistratie, en anders nemen we de startdatum van dit bestand als bouwdatum.’

 5. 11

  Donkerrode gebouwen in het centrum van Amsterdam zijn de ene keer uit het jaar 1000 en de andere keer uit 1983. Er is daar geen enkel verband tussen het ‘contructed’-jaar en die legendakleur.

  En verder voorspel ik dat na de crisis alle lichtgele gebouwen worden afgebroken.

 6. 12

  @11: Zegt-ie bij jou echt 1000? Ik zie het bouwjaar 1005. Geldt o.a. voor de Beurs, de Nieuwe Kerk, Kras e.d.

  Als we verschillende jaartallen zien dan ligt het misschien niet aan de database, maar aan de presentatie.

 7. 17

  @12: 1005 kan in ieder geval niet kloppen, toen lag er nog geen dam aan de monding van Amstel, laat staan huizen. Dat alles zou nog ruim twee eeuwen op zich laten wachten.

 8. 19

  @18: Eigenlijk totaal interessant speelgoed.. In dik stedelijke gebieden niet zo erg, maar op het “platteland” kan je sommige oudere handelsroutes nog duidelijk vinden.
  die bovengenoemde link: http://bag.edugis.nl/ is dan handiger omdat je daar wel een map’s overlay hebt. En een uitgebreidere datumkeuze (want hier verzuipt alle vroeger dan 1850 in roodtinten)

 9. 25

  @23:
  Ik bedoel niet alleen de gegevens.
  De site zelf is eigenlijk alleen “prettig” te bekijken op “XXL-scherm”
  @24:
  Waar hal je die onzin vandaan?
  Als ik vind dat het broddelwerk is, dan maak ik daarbij geen uitzondering voor een een overheidsdatabase. (daarvan deugen er zo wie zo verrekt weinig.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren