1. 4

  En de NSA geeft al aan dat men teveel data verzameld en dat men door de bomen het bos niet meer zien en dus is men de hoeveelheid data aan het reduceren.

 2. 8

  @6: Wel eens van McCarty-isme gehoord? Zegt het begrip “Berufsverbote” je iets?

  Kun je je voorstellen dat het een angstig gevoel geeft als de BVD bij de bibliotheek komt informeren of jij misschien Kropotkin, Bakunin, Marx of Mein Kampf hebt geleend?

  of zelfs de Koran!!!

  En dat het de houder van de bibliotheek wettelijk verboden is om jou ervan in kennis te stellen dat de BVD is langs geweest?

  Een toekomstfantasie in de trant van 1984?
  Nee: de Patriot Act.

  Goed, laten we nu eens verder praten over het WWW.

 3. 9

  Het grappigste vind ik nog dat als bij de NSA een paar buitenlandse spionnen werken, deze spionnen net zo veel informatie kunnen vergaren als Snowden.
  Dan verzamelt de NSA gegevens voor buitenlandse inlichtingendiensten.

  De NSA heeft meer dan 30.000 medewerkers, volgens wikipedia.

 4. 11

  @9: Die 30.000 is dan maar het topje van de ijsberg. 2 jaar geleden waren er 845.000 mensen werkzaam in de ´top security´ branche.
  http://projects.washingtonpost.com/top-secret-america/articles/a-hidden-world-growing-beyond-control/
  Verdeeld over meer dan 3000 bedrijfjes, waarvan meer dan de helft in private handen. Zoals dat waar Snowden werkte. Snowden werkte ook niet voor de NSA.
  ´t Is inderdaad nogal naìef te veronderstellen dat daar geen enkele rotte appel tussen zit…

 5. 13

  Geen idee waarom ik een minnetje krijg, maar het enig wat ik doe is aangeven dat hetgeen jij soort van suggereert als iets wat plaats vindt in de VS in NL al lang realiteit is.

 6. 14

  “Al het afluisterwerk van de NSA heeft niet 54 maar slechts 1 terreurplot geïdentificeerd”

  Dan moeten budget en afluistermogelijkheden flink worden opgevoerd, zodat die andere plots ook ontdekt kunnen worden!

 7. 15

  Ah, nu weet ik eindelijk wat ik had kunnen leren van Alexander, toen die enige tijd geleden in Nederland was. Ik zei dat die gast niet te vertrouwen was. Anderen zeiden mij, dat we toch veel van hem konden leren. Nu snap ik het. We kunnen van hem leren liegen, maar of we dat moeten willen…

 8. 16

  @13: Ik veronderstel dat die reactie aan mij gericht is?

  Bedankt voor de aanvulling, maar het ging slechts om een primitief voorbeeldje naar aanleiding van de vraag van Loupe, wat het werkelijke doel van die informatieverzameling is.

  Dat de overheid (politie) daarnaast ook systematisch haar bevoegdheden oprekt door wetten te misbruiken weet ik al heel lang, onder andere doordat mijn auto werd afgesleept naar het buro voor een technische controle, omdat ik weigerde om de kofferbak open te doen.

  Ofwel doordat een commissaris van politie in die tijd uitlegde dat de wet een enorme gereedschapskist is, “waarin wij altijd wel het passende gereedschap kunnen vinden”, om te doen wat hij nodig acht. Daar bestaat ook een term voor: “function creep” als ik me niet vergis.

  Weinig mensen beseffen dat de overheid erop gespits is “function creep” mogelijk te maken; dat het een doel is bij het opstellen van de wetgeving en “creatief gebruik” van de wet onderdeel uitmaakt van de opleiding van de politiemensen.

  Je kunt alleen beter niet schrijven dat Nederland op weg is om een politiestaat te worden, want dan krijg je Jan en alleman over je heen om te stellen dat je overdrijft.

 9. 17

  Ze liegen…
  Ze liegen al sinds 11 september 2001.
  Ze liegen over Guantanamo Bay en waterboarding.
  Ze liegen over massavernietigingswapens.
  Ze liegen over de gebroeders Tsarnaeev.
  En ze liegen over schaliegas.
  Maar ja, wat weet ik er nou van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren