AIVD ging in de fout bij het elektronisch binnenharken van persoonsgegevens

Nobody could have predicted:

Dat stelt toezichthouder Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) donderdag. ¨…*

“Deze onrechtmatigheden betreffen met name de motivering van het gebruik van bepaalde bevoegdheden (inzet agenten en hacken) en de verslaglegging van operaties. Daarnaast is het heimelijk binnenhalen van een aantal grotere algemene webfora disproportioneel.”

Open waanlink

  1. 2

    Heeft dit ook betrekking op dat verhaal dat “iemand” net voordat die hele Hyves de lucht uit ging, snel nog even alles van Hyves heeft gedownload? Zodat al onze kinderen nu tot in lengte van dagen in de dossiers van AIVD en consorten elders in de wereld zijn opgeslagen?
    Verbaast dit nog iemand?

  2. 8

    Dat de commissie van toezicht een kritische noot heeft gekraakt is het echte nieuws. Voor zover ik weet is er in Nederland nog nooit van officiële zijde in het openbaar kritiek uitgeoefend op de inlichtingendiensten. Wat de diensten ook doen of gedaan hebben, het is altijd allemaal goed en noodzakelijk en onberispelijk en voor de rest kunnen we er niet over praten want dan zouden we de werkwijze onthullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren