Afghaanse politie stoned op patrouille.

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Afghaanse politie stoned op patrouille.

Was er niet sprake van dat Nederlanders politietraining ging doen in Afghanistan?

0

Reacties (5)

#1 Erik

Jammer dat de reportage helemaal voorbij gaat aan de vraag hoe geschikt de leiding van politie en leger zijn, en degenen die daar weer boven staan. Is Karzai zelf in 2014 wel klaar om Afghanistan naar een betere toekomst te leiden?

Zolang je ’t over de agenten en soldaten hebt kun je lekker lacherig doen over ‘die afghanen’, maar als je Karzai c.s. ook bekritiseert, moet je ook kijken naar de rol van je eigen land.

#2 Michel

@1 Ik doe er niet lacherig over. Ik heb even de cijfers niet bij de hand maar de grote meerderheid van de politie-in-training kan niet lezen of schrijven. Die moeten de wet handhaven? En zo zijn er nog talloze andere problemen. Nee, Afghanistan is een gebed zonder end. Daar lach ik echt niet om.

#3 Erik

@2: Bedoelde ook niet zozeer jou, maar ’t filpmje. De toonzetting is ergens tussen meewarig, zelfs lacherig en serieus, zorgelijk. Een beetje van ‘en dit zijn nou de mensen die wij proberen te helpen, moet je ’s kijken wat een zooitje’
Lees de ‘je’in #1 maar als ‘een verslaggever’.

En Afghanistan is inderdaad geen vrolijk verhaal.

Misschien zijn nederlandse agenten wel bij uitstek geschikt om iets aan dat blowen te doen. Of in elk geval meer dan amerikaanse.

Overigens ben ik van mening dat je om alles mag lachen, hooguit is ’t soms een kwestie van fatsoen om voor je in lachen uitbarst rekening te houden met je gezelschap of de situatie waarin je je bevindt.

#4 Michel

@3 Hoe meer ik lees over Afghanistan – en wat daar in onze naam gedaan wordt, hoe minder ik geneigd ben om te lachen. Maar point taken.

#5 Erik

@4: Gaat natuurlijk alleen over amerikanen, dus moeilijk te zeggen hoe ’t zit met PRT’s uit andere landen, toch interessant wat die wikileaksleaks nog meer te vertellen hebben. Niet alleen over geweld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*