Aantal zelfmoorden naar recordhoogte

Zo meldt Trouw:

Vorig jaar is een recordaantal zelfmoorden gepleegd. Vorig jaar maakten 1.854 mensen een einde aan hun leven. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal zelfmoorden in Nederland stijgt al zes jaar.

Ten opzichte van 2007 is in Nederland het aantal zelfdodingen met een kwart gestegen. Wat de reden is van deze flinke stijging, is niet onderzocht door het CBS. Maar het ligt in de lijn der verwachting dat het met de economische crisis te maken heeft. Begin jaren ’80, toen het ook economisch niet goed ging, was er ook een toename in het aantal zelfmoorden te zien.

Open waanlink

 1. 2

  Wat makkelijk te negeren is, zal ook sneller genegeerd worden. Het zou dus goed zijn als mensen die zelfmoord plegen dit op het Binnenhof zouden doen. Of voor het huis van politici waar ze moeite mee hebben of zo.

  Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat zelfmoordenaars een probleem hebben met de strenge euthanasieregels, waarvan versoepeling vooral wordt tegengehouden door de christelijke partijen. Verhang jezelf dan gewoon op de stoep bij SGP/CU/CDA’ers zou ik zeggen …

  Als ook maar 1% dat doet, dan zijn dat er toch bijna twintig per jaar. Dan is het zo afgelopen met die strenge regels … en dan hoef je jezelf voortaan niet eens te verhangen (wat erg risicovol is, in de zin dat je het kan overleven met pijn en letsel aan kunt overhouden, en eng en mensonterend, en bovenal volkomen onnodig) …

  En inderdaad wat #1 zegt … hoe hoger en stijler de sociaaleconomische piramide is, hoe zwaarder het onderin wordt (simpele natuurkunde) … als je denkt dat dit de grootste oorzaak is van je doodswens, verhang jezelf voor het huis van een VVD’er (of zo).

  Democratie is meer dan slechts 1 keer in de 4 jaar op een knop drukken, mensen!

  Meedoen! …

 2. 4

  Omdat het economisch niet goed gaat. Dan zouden we niet in Japan moeten wonen, daar plegen de verantwoordelijke managers zelfmoord. Hier kennen ze dat woord ‘verantwoordelijk’ alleen op verjaardagsfeestjes als ze grootspraak doen.

 3. 7

  Wat ik ergens las over zelfmoordpercentages, die van Suriname is behoorlijk hoger dan Nederland. Hoe kan dat nou en heeft dat invloed op de Nederlandse populatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren