Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Bas Heijne:

Was Nederland hét land van de anonieme bedreiging, de nieuwe mode is aangifte doen. […] Wildersstemmers worden opgeroepen aangifte te doen vanwege uitspraken waar ze het van harte mee eens zijn, in de hoop dat hun Wilders wel vervolgd zal worden en de PvdA-kopstukken niet, zodat het vuur van hun eeuwige verongelijktheid nóg hoger op kan laaien.

Ook de rest is de moeite waard:

Je ziet die onmacht het beste bij de PvdA: blijven roepen dat Wilders mensen uitsluit, maar geen goed antwoord hebben op de vraag hoe je mensen insluit. Er was een verhaal, maar dat was het verhaal van de te blijmoedige multiculturele samenleving, waarin iedereen de hele dag bezig zou zijn elkaars culturele verschillen te bewonderen. Daarna kwam het nieuwe realisme, het harde benoemen. Wilders werd veroordeeld wegens uitsluiten en opzetten, en verder werd er benoemd en benoemd.

Een nieuw verhaal kwam er niet.

Niet echt, nee.

Open artikel

Reacties (1)

#1 pedro

Er is ook nauwelijks een nieuw verhaal nodig. Of beter gezegd: we zouden er beter aan doen de verdraaiingen over het oude verhaal van de laatste jaren nog wat meer tegengas te geven. De problemen met een grote nieuwe bevolkingsgroep zijn ontstaan, doordat rechts (VVD en CDA) goedkope werkkrachten uit het buitenland hebben gehaald om onze werkgevers ter wille te zijn, en dat diezelfde partijen de verdragen hebben gesloten over gezinshereniging e.d. De maatregelen om die stroom in te dammen zijn genomen door o.m. Joop den Uyl, Aad Kosto en Job Cohen. Daarnaast heeft extreem rechts gewoon 50 jaar lang de bek moeten houden en trekt die nu weer volledig open, met hetzelfde oude liedje als 80 jaar geleden. De problemen in ons land worden veroorzaakt door een groep van buitenaf, en dat is allemaal de schuld van links. En dat gekrijs maakt echte oplossingen alleen maar moeilijker, tenzij we bereid zijn nog eens de fout in te gaan natuurlijk, doordat we welwillend en politiek correct de onderbuik te veel aandacht blijven geven. Ik ga er nog steeds van uit, dat de overgrote meerderheid van onze bevolking daar niets mee te maken wil hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*