‘Aangifte moslimhaat moet makkelijker’

Nu.nl:

Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch wil dat het gemakkelijker wordt om aangifte te doen tegen moslimhaat. Er zou standaard een vakje voor zo’n vergrijp op het aangifteformulier moeten komen. […]

Nu staan er op een aangifteformulier al standaard mogelijkheden om antisemitische incidenten gemakkelijker aan te duiden. Ook het melding maken van homofoob geweld is eenvoudiger geworden.

Marcouch reageerde met dit plan op een onderzoek van wetenschapper Ineke van der Valk. Hieruit blijkt dat twee derde van alle moskeeën in Nederland ooit het doelwit is geweest van agressie.

Open waanlink

 1. 1

  Dan moeten de mensen met een PVV-shirt die aangevallen worden ook beschermd worden met een vakje op het politieformulier voor die haat jegens hun. Want dat is toch ook een bedreigde diersoort, gezien hun slachtofferrol die ze zichzelf altijd aanmeten. En dan driemaal dezelfde persoon die voor dit vergrijp wordt aangehouden, het land uit!

 2. 4

  Zou “haat, specifiek …” niet logischer zijn? Of een oerwoud aan keuze opties, dat kan natuurlijk ook. Palestijnen e.d. zouden eventueel “anti semitisme” aan kunnen vinken. Dat zijn immers ook Semieten. En daarbij wordt anti Israëlisch regeringsbeleid al snel met antisemitisme verward, dan kan alles met roots daar in de regio even goed onder die noemer…

 3. 5

  @4: Dat zou wel koren op de molen van het CIDI zijn, want ineens een explosie van antisemitisme (Arabisch is ook een Semitische taal, dus sprekers van het Arabisch zijn Semieten). Ik denk dat het punt van Marcouch nou net is dat in Nederland moslim/arabierenhaat in de laatste jaren de joden/Jodenhaat fors heeft overvleugeld, maar dat dat niet in officiële cijfers gereflecteerd wordt, omdat elke (fysieke/verbale) agressie jegens joden of joodse (en Israëlische) bezittingen wordt gekwalificeerd als antisemitisme, waar agressie tegen moslims wordt weggemoffeld onder een algemeen kopje mishandeling/vandalisme oid. Ik begrijp wel dat Marcouch in deze graag ook eens wat aan het benoemen wil slaan.

 4. 8

  ach Anton, gooit graag alles op 1 hoop, en dan allemaal gekopieerd van Elsevier die net als hem ook graag overdrijft, en net had hij nog over islam vrede gelijkwaardigheid en plurarisme, hij spreekt zichzelf tegen, hij is toch de islamofoob, die graag alles zwart-wit ziet

  o ja, het gaat Anton natuurlijk er om om de moslimhaat te legaliseren te legitimeren, het mag, van Anton krijg je toestemming om elke moskee te bekladden of af te branden, zo zijn alle moslims immers ook probeert hij te zeggen

 5. 11

  @10.

  Groot gelijk, moet kunnen! Of …uitschelden voor homo doen blanken ook, niet bijzonder. Uitschelden voor hoer trouwens is ook niet abnormaal in het uitgaansleven. Volgens mij willen jij en Anton graag de moslims (als geheel) terugpakken. Beetje jaloers … zielig hoor.

 6. 12

  Slimme man die Marcouch, op die wijze wordt ook het onevenredige grote deel van de moslimpopulatie in criminaliteitsstatistieken wat in evenwicht gehouden met het dubbeltellen als het een misdrijf jegens moslims betreft.

  Heeft de politie eigenlijk wel tijd om zich ook nog met deze onzinnigheden bezig te houden? Het oplospercentage van echte misdaden is helaas niet bijster hoog…

 7. 13

  @12.

  Dante, jij bent als islamhater toch ongeloofwaardig. Iedereen en alles dient bescherming. Of vind jij het normaal dat onschuldige mensen omdat ze ‘moslim’ zijn zomaar mogen worden aangevallen, net zoals omgekeerd blanken door moslims ook niet goed is, of moskeeën worden beklad of brandstichting? Jij vind dat wel, want je bent onredelijk in je uitlatingen.

 8. 14

  13 nee hoor ik blijf zaken graag in perspectief zien. Dat is alles. Als er een vakje komt voor moslimhaat, moet er ook eentje komen voor niet moslimhaat.

 9. 15

  Aangezien de aangiftebereidheid sowieso al vrij laag ligt, is het vergemakkelijken van aangifte doen enkel maar toe te juichen.

  Minder criminaliteit is door bange muisjes als Anton toch zo gewenst? Keihard aanpakken is toch het devies? Moet er wel een aangifte liggen, anders kan en mag Justitie niet veel doen.

  Trouwens, @7, je loopt nu al de hele dag te zwaaien met de actie van die lone wolf in Australië, maar ken je deze al?

  https://twitter.com/search?q=illridewithyou

  Door de actie van ‘een gekkie’, zoals men dat noemt op bijvoorbeeld je favoriete site geenstijl, bieden ‘echte Aussies’ hulp aan ter protectie tegen Australische PVV’ers en ander (extreemrechts) tuig.

  Wat doe jij zoal om van de wereld een betere en leukere maar vooral veiliger plaats te maken, Anton?

  “Across research methods, samples and countries, conservatives have been found to be quicker to focus on the negative, to spend longer looking at the negative, and to be more distracted by the negative”

  Je conservatisme (en daaruit voortvloeiende negatieve bias) is je vergeven hoor. Bang domrechts muisje die je bent.

 10. 18

  @17

  Dus je blijft graag ongeloofwaardig tegenover jezelf. Dat was al overduidelijk hoor, had je niet in de vorm van een reactie hoeven te bevestigen.

 11. 19

  @8: is niet gericht tegen alle moslims, ik zou echt niet willen dat de kwaadwillende meerderheid het bederft voor de goedwillende minderheid.

 12. 22

  18 was geen moeite hoor om het nog even met een reactie te bevestigen. Blijf jij maar begrip tonen voor daders van echte criminaliteit en misstanden die een bepaalde groep onevenredig veroorzaakt, verzin maar weer argumenten als een homo slachtoffer wordt of een vrouw of een juwelier en spreek je hulde maar uit over dit voorstel van de heer Marcouch. Je was het zeker ook roerend eens met een ander voorstel van deze man, islamonderwijs voor alle scholen. Verwacht ook niet anders gezien je horige toestand ten aanzien van de islam. Tip balk en splinter, verdiep je er eens in.

 13. 23

  @11: discriminatie gaat iedereen aan. Het is niet zo dat alleen moslims en joden gediscrimineerd kunnen worden. Of past dit misschien niet in je progressieve wereldbeeld, waarin autochtonen überhaupt niet gediscrimineerd kunnen worden. Het bureau gelijke behandeling geeft, even je geheugen opfrissen, de volgende nee definitie:

  Discriminatie is het maken van onderscheid op onterechte gronden, met andere woorden: discriminatie is het ongelijk behandelen van mensen op basis van kenmerken die er niet toe doen!

  De wetgeving over gelijke behandeling verbiedt discriminatie op grond van de volgende kenmerken: godsdienst, levensovertuiging, politieke overtuiging, ras, geslacht, nationaliteit, seksuele voorkeur, burgerlijke staat, handicap of chronische ziekte, leeftijd, arbeidsduur (fulltime en parttime werk) en soort contract (vast of tijdelijk).

  Dus een vrouw in een kort jurkje een hoer noemen is discriminatie, net als een vrouw met een hoofddoek uitmaken voor kopvoddrager. En alles noemen we discriminatie.

 14. 24

  Dus een vrouw in een kort jurkje een hoer noemen is discriminatie, …”
  Dat hoeft dus totaal niet zo te zijn. Als ik het zeg als blanke autochtonen man tegen een vrouw hoeft dat vast en zeker geen discriminatie te zijn.

  Als een moslim het zegt hoeft het ook geen discriminatie te zijn.

  Bewijsvoering is lastig.

 15. 25

  @19: Inderdaad, helemaal gelijk. Eigenlijk zouden alle Antons de gevangenis in moeten, want in het verleden was er een meerderheid van Antons die in de criminaliteit belandde.

 16. 26

  @24: Jij denkt in termen van racisme. Discriminatie is het anders behandelen van een groep mensen t.o.v. een andere groep mensen. Bijvoorbeeld vrouwen. In dit geval is het duidelijk genoeg. Een vrouw met een kort rokje zou jij anders behandelen als jij haar een hoer zou noemen. Jij, als fatsoenlijk mens doet dat niet, maar stel. Dan behandel jij dus vrouwen met korte rokjes anders als die met lange.

 17. 31

  @22

  “Blijf jij maar begrip tonen voor daders van echte criminaliteit”

  LOL!!!

  “verzin maar weer argumenten als een homo slachtoffer of een vrouw of een juwelier

  LOL!!!

  “Je was het zeker ook roerend eens met..”

  LOL!!!

  “Verwacht ook niet anders gezien je horige toestand ten aanzien van de islam.”

  LOL!!!

  “Tip balk en splinter, verdiep je er eens in.

  Nee, jij.

  Je kan geen enkel punt welke je aandraagt hard maken met feiten, aangezien al die punten enkel voortkomen vanuit je eigen wanen. Jij denkt dat het zo is en dan is het dus zo. Fuck feiten, lang leve de onderbuik van ene “dante”. Houzee!

  Sneu joh, jij hebt je laten conditioneren door de retoriek van Wilders cs. Je ziet overdrachtelijke spoken waar die niet bestaan. Of wil je ook nog beweren dat je mij persoonlijk kent en weet waar ik voor sta en wat ik zoal doe al dan niet met betrekking van hetgeen je mij tracht te verwijten?

  Lazer toch op, bang muisje.

 18. 35

  @31: Bang muisje was ik toch al? En let een beetje op je bloeddruk, dit is maar een forumpje van een marge blogje hoor, niet de echte wereld.

 19. 37

  Was wel te verwachten dat de racisten (Toko Senang, Dante, Anton) nu ineens zouden piepen, waar je jaren niets van ze hebt gehoord toen er alleen een hokje antisemitisme op het aangifteformulier stond. En meteen in de slachtofferrol (boehoe, de moslims willen weer iets en proberen de niet-moslim criminaliteitscijfers op te blazen!).

  Ik dacht dat jullie zo’n voorstanders waren van het benoemen van problemen? Of proberen jullie te ontkennen moslimhaat een probleem is in Nederland?

 20. 38

  Lol @bismarck. Maar je weet toch, het recht op benoemen geldt voor Anton et al. alleen voor dingen die zij als probleem zien. Over andere dingen moeten ze gewoon hun bek houden.

 21. 39

  @35

  Neen, skatje, jij bent Sargasso’s enige, echte, eigen domrechts huistrolletje. En tevens een bang muisje, zoals er helaas meer zijn.

  Overigens niets mis met mijn bloeddruk, hoor. Ik begin niet te steigeren van irrationele angst(en), als er een of andere idioot iets flikt. Dit in tegenstelling tot jou. Ik herhaal:

  “Across research methods, samples and countries, conservatives have been found to be quicker to focus on the negative, to spend longer looking at the negative, and to be more distracted by the negative”

  Niets ‘oplossingsgericht’ komt daaruit voort. Wentelen in angsten, dat is het. En nee, van geboren en getogen Nederlanders het paspoort afnemen en het land uittrappen is géén oplossing. Ook al doet fascist Wilders dat menig onderbuikertje geloven.

 22. 40

  Van mij hoef je niet zo op de man te spelen, Mario. Ik zie het je vaker doen. Voor dom schelden zijn er al zo veel sites, ga daar dan heen.

  Het is een principieel punt voor mij dat je individuen niet moet afrekenen op groepskenmerken. Je kunt Anton een fascist noemen om wat hij zegt, daar zul je mij niet over horen, maar om hem dan meteen van alles aan te wrijven van alle fascisten, dat hoort niet. Zelfs Anton niet. Principes gaan boven stammenoorlogjes.

 23. 41

  Ik verwacht ook een hokje Christen-haat, Conservatieven-haat, Socialisten-haat et cetera nu. Of is Moslim-haat (geloofs-haat) nu gelijk gesteld aan antisemitisme (een vorm van rassenhaat)?
  Fijn, van die uitzonderingsposities voor iedereen.
  Ik eis een blankemannenhaat hokje, voor als mevrouw Nonkel er weer eens de pest in heeft.

 24. 42

  31 ah gossie toch, maak je inderdaad niet zo druk.Ga jij nu maar lekker met Marcouch en de 3 anderen waaruit de PvdA nog bestaat een feestje vieren. Want alleen moslims worden gediscrimineerd en heeeeeeel slecht behandeld. Verder helemaaaaaaaal niemand! Daar moet je echt een apart vakje voor creëren en voor echte problemen is het gewoon je kop in het zand steken en de heer Wilders beledigen. Gelukkig begrijpen steeds meer mensen dat links niet hetzelfde hoeft te zijn als het Islamsloofje uit te hangen, zoals jij.

  Trouwens zijn er mensen die zich specifiek richten op het beroven van moslims? Vanwege het moslim zijn. Of enkel maar moslimvrouwen verkrachten omdat ze moslim zijn? M.a.w. er zijn wel ernstige delicten waar de politie haar beperkte mankracht aan moet besteden.

 25. 43

  @40

  Ten eerste maak ik Anton nergens uit voor fascist, dat is iets wat jij ervan maakt/ wil maken. En ten tweede boeit het mij niet dat jij je stoort aan ‘mijn gestrekte been’ of ‘mijn toon’.

  Je poging tot nuance is daarentegen wel aandoenlijk/ schattig.

  @42

  “Ga jij nu maar lekker met Marcouch en de 3 anderen waaruit de PvdA nog bestaat een feestje vieren.”

  LOL!!!

  “als het Islamsloofje uit te hangen, zoals jij.”

  LOL!!!

  Heb je nog meer van die hilarische aannamen?

  Eén ding moet ik toegeven, vanaf vanochtend vroeg heb jij mij laten bulderen van het lachen, vanwege je getoonde stupiditeit.

 26. 44

  @43 Wat ben jij een onuitstaanbare vent. Ik stoor me echt aan jouw manier van debatteren hier. Dat jou dat niet boeit, mag je zelf weten, maar dan weten we dat ook weer. Je noemde Anton eerder een trol, maar als iemand hier die term verdient, ben jij het.

 27. 45

  Aan Anton:
  @32: t/m 35
  Kun je die postings niet in een draadje vermelden?
  Of zie je je naam zo graag wat meer staan ;-)

  N.B.
  Kunnen jij en je mede Wilders-adepten geen eigen blog beginnen?
  Het moet je nu toch langzamerhand duidelijk zijn geworden, dat meeste mensen je niet echt voor vol aanzien.

 28. 46

  @45:

  “Het moet je nu toch langzamerhand duidelijk zijn geworden, dat meeste mensen je niet echt voor vol aanzien.”

  Kijk, de Marcel van Dam fanclub bestaat nog.

 29. 49

  @44

  Dank je voor het compliment!

  Ik ‘laaf’ mij inderdaad aan debiliteit en ‘correctheid’, zoals jij het tracht voor te laten komen. Het klopt, ik zie dat als zeer vermakelijk! Je wil niet weten hoever dat teruggaat. Spiegelen kan vermakelijk zijn.

  Wanneer ‘trolde’ jij voor het laatst iemand? En wat is eigenlijk je definitie van ‘een trol’? I do, as being ‘an artform’, eat my own.

  Geen memekid hier, btw.

  Maar dat alles heeft, uiteraard, geen ene donder te maken met het vergemakkelijken van een evt. aangifte, inzake moslimhaat en/ of islamofobie of antisemitisme. M.i. een zeer welkome aanvulling, ook al baal ik dat het zelfs maar ‘ter discussie staat’. Grappig genoeg, zie het niet aan jou gerichte @43 , ook

  omnomnomnom

  p.s.
  De redactie heeft een overdrachtelijk rietje in handen, om mij evt. een ‘tik op mijn handen’, te geven. Jij zeker niet.

  Tot een IP-ban zal het overigens niet komen.

  @47

  LOL!!!

 30. 52

  @37: nee, meneer Bismarck, dat doe mij niet. Ik voer alleen aan dat er naast moslimdiscriminatie ook andere soorten van discriminatie zijn. Al deze soorten van discriminatie verdienen aandacht, of eigenlijk dienen te worden aangepakt en geregistreerd. Pas dan wordt de omvang duidelijk van het “probleem” en kan er een gepast antwoord worden gegeven.

  En waar je vandaan haalt dat kan een racist ben…..

 31. 53

  @52: Door probleem in aanhalingstekens te zetten lijkt het alsof je meent dat er geen probleem is. Een soort van aanstellen van die moslims doen.

 32. 54

  @53: ik verwacht dat bij een volledige registratie er duidelijk wordt dat er aan alle kanten wordt gediscrimineerd. En dan in het probleem relatief, vandaar de aanhalingstekens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren