683 doodvonnissen in Egypte

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De crisis gaat aan de beulenbranche voorbij.

Open artikel

Reacties (2)

#1 Derpjan

Ik heb een sterk vermoeden dat dit een voorzetje is voor de generaals om over een paar jaar een heel genadig gebaar te kunnen maken wanneer dat ze goed uitkomt en dus de meeste van deze mensen een pardon te geven.

#2 Jules Vismale

Of ze in Egypte zoveel doodvonnissen kunnen uitvoeren is mij niet geheel duidelijk en evenmin of ze daarginds aan de juiste beulen kunnen komen. Nou zijn beulen al niet erg bijster geliefd om hun arbeid (?) en het hangt er ook maar weer vanaf wat voor soort mensen ze moeten executeren. De meest bekendste historische beulen zoals Charles-Henri Sanson (Frankrijk), Johann Reichhart (Duitsland) en Albert Pierrepoint (Engeland), die duizenden Fransen, Duitsers en Britten hebben geëxecuteerd, zullen misschien ook heel wat slapeloze nachten hebben overgehouden aan de talloze terechtstellingen die ze moesten uitvoeren en in WO II waren duizenden SS’ers in Polen en Rusland ook bezig om miljoenen joden, zigeuners, Polen en Russen neer te schieten of te vergassen wat velen van deze beulen later psychisch niet meer aankonden.
Maar zo was er ooit een Duitse beul geweest (hij is niet erg bekend bij sommige mensen) die Carl Gröpler (1868-1946) heette en twee van de meest beruchtste seriemoordenaars van Duitsland heeft terechtgesteld en dat waren Fritz Haarmann en Peter Kürten, de wrede vampiermoordenaars van Hannover en Düsseldorf. Gröpler heeft bij de executie van Kürten op 2 juli 1931, uitgevoerd in de Klingelpütz-gevangenis van Keulen vast nog wel uit diens mond vernomen dat de Vampier van Düsseldorf het geweldig zou vinden als na zijn executie diens bloed nog was te horen gorgelen uit zijn nek! En de dag daarvoor had Kürten nog als galgenmaal (of beter gezegd guillotine-maal!) een wienerschnitzel gegeten met gebakken aardappels en witte wijn! Sarcastisch genoeg werd Carl Gröpler na WO II door de Russen gearresteerd en in de gevangenis van Maagdenburg opgesloten waar hij nooit meer uit kwam omdat hij in 1946 daarin overleed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*