30 dagen cel voor beledigen Erdoğan Willem-Alexander

NIEUWS - Nu.nl:

Een 44-jarige man uit Kampen is door de rechter veroordeeld tot een celstraf van dertig dagen voor het beledigen van koning Willem-Alexander. De helft van het aantal dagen is voorwaardelijk.

 Volgens de rechtbank in Zwolle maakte de man zich schuldig aan opzettelijke belediging van het staatshoofd. Hij maakte de koning op Facebook uit voor “moordenaar, verkrachter en een dief”.

Ook plaatste hij een bewerkte foto van een executie van terreurgroep Islamitische Staat, waarop het hoofd van gevangene was vervangen door dat van Willem-Alexander.

De man hoeft overigens niet de cel in omdat hij veertien dagen in voorarrest heeft gezeten.

Open artikel

Reacties (14)

#1 Co Stuifbergen

Wie maakt zich nou druk om zo’n mafkees?

#2 beugwant

Blijkbaar gaat het OM ervan uit dat we een koning van suiker hebben die niets kan hebben.

#3 Arjan Fernhout

@1: WA een mafkees? :) Dacht het niet.

#4 Emile M

Lijkt me geen onterechte straf. Waarom hoeft hij de resterende tijd eigenlijk niet uit te zitten?

#5 Amateur Commenter

Jammer dat Krekel niet het ongelukkige feit meld dat het om een man gaat die zijn eigen vrouw in stukken heeft gesneden omwille van eerwraak.

Van mij mogen ze die vent langzaam in een vat zuur dopen.

#6 beugwant

@5: Dan moet hij dáárop worden veroordeeld. En als hij behandeling weigert terwijl hij overduidelijk knetter is, moet dáár een mouw aan worden gepast. Maar twee weken voorarrest sec omdat hij wat lelijks over de koning op zijn facebook gepoept heeft is ver buiten proportie. Verzin dan een betere smoes.

#7 Prediker

..dat het om een man gaat die zijn eigen vrouw in stukken heeft gesneden omwille van eerwraak.

@5 Hoe kom je hier bij? Dit is niet terug te vinden in het nieuwsbericht waar Krekel naar linkt, en ik kan het ook via Google niet vinden.

Zie ik iets over het hoofd? Wordt dit vermeld in het vonnis?

#8 Mario

@7
Verwacht, zoals gewoonlijk, geen antwoord van AC.

Deze zgn. eerwraak is vooral via geenstijl verspreidt, die steevast/ bewust die koppeling makaten. Neset Temirci (“exvriend van Mabel Wisse Smit”) ontkende altijd dat hij die gruweldaad zo’n 10 jaar terug vanwege eerwraak pleegde.

Het is iemand met nogal heftige psychiatrische problematiek (achtervolgingswaanzin bijv.)

https://www.youtube.com/watch?v=1tnwIQ169xw
https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:scJ_IkGnJ6QJ:www.quotenet.nl/Nieuws/Moszkowicz-in-de-fout-37569+&cd=13&hl=en&ct=clnk&gl=nl

‘T is een complottertje. En daarvan zijn er, zoals je weet, ook meer dan voldoende terug te vinden bij geenstijl. Zowel redactie als reaguurders.

Plenty info te vinden over deze halve gare. Echter, de meeste van die “bronnen” zijn alu-hoedjes sites. Los van dat baggerblogje gs.

Napapegaaien is makkelijk, of niet dan, AC?

#9 Prediker

Het is iemand met nogal heftige psychiatrische problematiek (achtervolgingswaanzin bijv.)

@8 Oké, maar een en ander verklaart dan wel dat politie en justitie dit niet wegwuiven als onschuldig gebral op het internet, maar deze meneer daadwerkelijk bijtijds in zijn kraag vatten.

Eigenlijk heeft hij gewoon gedwongen hulp nodig (wat een contradictio in terminis is, je kunt zo iemand niet helpen als hij zijn probleem niet wil inzien natuurlijk).

#10 Mario

@9

Dreigen met de dood of met geweld zie ik nooit als onschuldig gebral op het internet of daarbuiten. (hoi 9″!)

En wanneer er overduidelijk meer aan de hand is (psych) dan heb ik er geen enkel probleem mee wanneer deze ter bescherming van zichzelf en anderen langer in hechtenis wordt genomen. Eerst maar even een overhemd met hele lange mouwen aan en een paar pilletjes naar binnen. (“damschreeuwer” – “waxinelichtsmijter”, bijv)

En gezien de voorgeschiedenis van Neset, kan ik mij heel best voorstellen dat dit gedaan is.

Het is alleen zo laf van types als Amateurtje (@5 ) om er eerwraak bij te halen, wanneer dit niet het geval is. Zoals ik al zei: napapegaaien is makkelijk. Feitenvrij geneuzel i.c.m. intellectuele luiheid is dan ook typerend. Maar goed.

#11 AndreSomers

Waarom moet je voor dit vergrijp 14 dagen in voorarrest zitten? Was de dader vluchtgevaarlijk? Was het nodig voor het onderzoek?

#12 Jos van Dijk

@11: De gewraakte post is ontdekt aan de vooravond van het bezoek van WA aan Zwolle, dit jaar. Het lijkt er op dat bij het ‘voorarrest’ veiligheidsoverwegingen hebben meegespeeld en dat dit beleid nu achteraf in de veroordeling voor majesteitsschennis moet worden goedgekeurd. Vreemde gang van zaken. Die straf voor majesteitsschennis moet zo snel mogelijk uit het Wetboek voor Strafrecht worden geschrapt.

#13 Emile M

@12: Ben ik niet met je eens. Wat mij betreft was GS ook vervolgd wegens hun ‘geintje’ met Van Aartsen. De vrijheid van meningsuiting wordt begrensd door belediging. Daarbij komt dat een onthoofdingsfoto ook als bedreiging kan worden opgevat. Het gaat veel verder dan was Jonas Staal deed bij zijn Wilderswerken. Staal werd vervolgd tot in twee instanties.
http://www.jonasstaal.nl/tekst/wilderswerkentekst.html

#14 Jos van Dijk

@13: Het punt is dat volgens de huidige wetgeving Van Aartsen, jij en ik anders behandeld worden dan WA. Ben je het daar mee eens? Ik ben er niet tegen grenzen te stellen aan bedreiging en belediging, maar hecht aan de gelijkheid van ieder voor de wet. Een uitzondering maken voor de koning is middeleeuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*