2014 zou een jaar waarin de volgende grote oorlog begint kunnen zijn

ANALYSE - The National Interest schrijft in het commentaar over hoe honderd jaar geleden de Eerste Wereldoorlog begon, ondanks de oprichting van het Vredespaleis dat jaar en de roep om internationale samenwerking. Ook in 2014 is er roep om saamhorigheid, maar een nieuwe grote oorlog is geen onmogelijkheid. Rusland en Europa zijn daar geen partij in, zij zijn hun wereldmachtstatus al lang kwijt, schrijft het blad. De strijd zou gaan tussen de VS en China, met het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika als battle ground.

Open waanlink

 1. 2

  Ah, die TNI link weer… Da’s de enige bron waar alle websites die het over dit onderwerp hebben naar verwijzen, dus waarom dat lapje tekst dat overigens helemaal geen oorlog voorspelt en net zo goed over 2013 had kunnen worden geschreven, nou zo nieuwswaardig moet zijn?

 2. 3

  Geschiedenis herhaalt zich, maar nooit zoals het ooit gebeurde. De wereld kan zo maar in chaos geraken maar niet noodzakelijkerwijs door een oorlog. Sterker, als alle aandacht op oorlog is gericht wordt het vast wat anders.

 3. 4

  Voor mij hoeft het niet. Maar als-ie doorgaat, wordt het misschien wel de laatste grote oorlog.
  Of zoals Albert Einstein al zei:

  ”I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren