1. 4

  Mooi, maar Note: The Capacity Factor blog post has been taken down but the link leads to the cached page en de cached pagina bestaat ook al niet meer. Hoe moet ik nu het debunken debunken?

 2. 9

  jammer. Ik vond het zo’n mooi verhaal.
  Als kunstwerkje krijgt het in ieder geval nog wat credits.
  En gelukkig roepen er een aantal mensen op de knaap niet helemaal af te branden, maar hem aan te moedigen z’n bevindingen te ‘finetunen’ (fine te tunen, whatever).

 3. 10

  Ik begrijp dat de 13-jarige zich vergallopeerd heeft. Maar is er een antwoord bekend op de vraag: als je een willekeurig aantal vierkante meters zonnepaneel in 1 kubieke meter mag stoppen. Wat is dan de optimale configuratie? Vervolgvraag: wat als het aantal vierkante meters gegeven is?

 4. 13

  Dat klopt. Als ik die kuub oneindig plat kan slaan is het antwoord op de eerste vraag triviaal (denk ik). Dus laten we maar beginnen met een bol (als eerste orde benadering van de boomvorm).

 5. 15

  Waarom een bol? Dat lijkt me niet echt een optimale werkruimte. Als het om het opvangen van zonlicht gaat, wil je gewoon liever een plat vlak (met een 90 graden hoek tov. de inkomende zonnestraling). Dat was meen ik juist het hele punt van dit topic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren