12-jarige scholier Texas maakt grapje over “bom”: 3 dagen gevangenis

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Volgens Armaan Singh, een Sikh uit Arlington, Texas, begon hij de grap niet eens zelf, maar deed hij mee toen klasgenootje opmerkte dat Singhs batterijoplader wel verdacht veel op een bom leek.

Singh zou toen iets hebben opgemerkt in de trant dat hij de school zou opblazen. Ze lachten erom, en dat was dat. Dacht Sing althans.

De volgende dag werd Singh door de politie uit de les gehaald, naar het politiebureau gebracht, verhoord en drie dagen in het huis van bewaring vastgehouden.

De ouders van de jongen zijn woedend, maar volgens een politiewoordvoerder heeft de politie juist gehandeld:

Mensen moeten leren dat ze dit soort dreigementen niet kunnen uiten. Die veroorzaken alarm, waar dan weer evacuaties uit voortkomen.

Want van pre-pubers mag je volwassen gedrag verwachten, natuurlijk. Da’s logisch.

Open artikel

Reacties (8)

#1 Sjap

Ze mogen van mij al die mensen die melding doen van verdachte pakketjes 3 dagen opsluiten.

#2 penderie

En als presidentskandidaat mag je natuurlijk wel zeggen dat je bommentapijt wilt leggen over het Midden-Oosten. Doet me verder hieraan denken:
http://youtu.be/AnKpgK3geWA

#3 Bolke

3 dagen, veel te licht, laat um maar een week billen wassen in een bejaarden tehuis.

#4 Bismarck

@3: Ben je helemaal belazerd? Je laat zo’n aspirant terrorist met moslimachtig uiterlijk toch niet in de buurt van je senior citizens komen? Zo iemand zet je op het vliegtuig naar Caïro. Sisi weet wel raad met dat soort types!

#5 Bolke

@4: En jij wil zeker Julio Poch als piloot?

#6 Bismarck

@5: Uiteraard, net zo goed als ik #4 serieus meende.

#7 Inkwith Barubador

Paspoort afpakken lijkt me wel het minst. Rare snuiters met een buitenlands uiterlijk zijn uiteraard nooit te vertrouwen. Zolang het geen WASP met een shotgun is, wantrouw hem dan.

#8 Dehnus

Kortom Witte Henk mag wel lekker een bruine Achmed voor “Hey, is dat een bom gordel?” uitmaken, maar als Bruine Achmed zeg “Ja hoor, tuurlijk ik ga zo de school opblazen! nou goed?” is hij stout.

Jup de wereld aldus Henken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*