Woutertje in het nieuws

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Ik verbaas me er over dat Wouter Bos zo weinig in het nieuws is. Zo’n grote mond tijdens de verkiezingen, plannen en alternatieve begrotingen, maar in de oppositie horen we niks meer van hem. Misschien negeert de media hem?

Nu is er in ieder geval nieuws van Woutertje. Hij wil namelijk dat de regering iedereen 200 euro teruggeeft in de vorm van een korting op de nominale ziektekostenpremie.

“Het kabinet heeft de Brusselse begrotingsregels altijd gebruikt als argument voor extra lastenverhogingen. Dan moet het ook eerlijk zijn en het geld weer teruggeven, nu blijkt dat een deel daarvan niet nodig was.”

Bos doelt hierbij op enige meevallers voor de schatkist. Een linkse rakker die lastenverlichting wil? Heeft ie geen betere thema’s? Zoals Verdonk’s kruistocht tegen asielzoekers? Zoals gehandicapten die steeds minder geld hebben door alle bezuinigingen en nauwelijks een avondje uit kunnen? Zoals de verscherping van allerlei regels die onze veiligheid zogenaamd zouden moeten bevorderen maar dat niet doen en inbreuk maken op onze privacy? Zeg eens wat nuttigs, Woutertje!

Waar kan de rechtgeaarde linkse kiezer nu nog terecht…

Reacties (3)

#1 camera obscura

In ieder geval niet bij de PvdA, daar die -partij toch van de zwakkeren, zou je zeggen- een betere orgaandonatieregeling heeft tegengehouden. Buiten alle zwijgzaamheid (de succesvolle taktiek die Balkenende toepaste in het tijdperk van Fortuyn) was dat voor mij de druppel om nooit meer op deze partij te stemmen, hoewel ik er zelfs nog lid van ben geweest. Schande, driewerf schande!
De SP is mij te rabiaat en te dictatoriaal in leiderschap, met een erg populistisch en gemakkelijk toontje. GroenLinks. Wat vind ik van GroenLinks? Tja, wat zou ik van GroenLinks kunnen zeggen? Bestaat die partij nog? Horen wij die partij wezenlijke bijdrages leveren? Geroep langs de zijlijn, met stokpaardjes.
D66 is het vermelden niet eens waard.
De meest sociale partij van Nederland is op dit moment, naar mijn mening, de ChristenUnie. Jammer dat ze rare opvattingen hebben over huwelijk en kerk. Maar voor kwesties omtrent gezondheidszorg, en een genuanceerde mening over het multiculturele vraagstuk, kun je het beste bij die partij zijn.
Waar leg je als kiezer dan je prioriteit?
Amen.

  • Volgende discussie
#2 Packet Storm

Ik vind het een raar idee van Woutertje. Elk kind kan je het volgende uitleggen:
“Als je schuld hebt, moet je niet geld uit gaan delen”

We betalen op dit moment â?¬ 10 miljard per jaar aan RENTE voor onze staatsschuld!!!

Nee joh, die staatsschuld is niet belangrijk… Daar merken we niets van…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Mark

Ja, hij wil gewoon “positief” in het nieuws komen en het kabinet “op zijn beloften afrekenen” of iets dergelijks.

  • Vorige discussie