Wop-Doo-Dee-Doo

De Doo Wop Sensatie de DartsAls je net als ik wel eens op zaterdagnacht om 3 uur naar het programma Plattenkueche kijkt op de West Deutsche Rundfunk, dan heb je ze gezien: de legendarische popgroep Darts.

Iedereen denkt nu dat in ’77 en ’78 alleen maar punk en disco gemaakt werd, maar 1978 (ik was toen 10 jaar) scoorden zij grote hits, ook in Nederland, met o.a. Daddy Cool, Come Back My Love en Boy From New York City .

Het laatste nieuws is dat de Darts weer bestaan; op zaterdag 9 juli a.s. treden zij op te Londen op “The Event”. Helaas is zanger Bob Fish er vermoedelijk niet bij. Wel aanwezig is, de wellicht bekendste Dart, Den Hegarty; die met die zware stem en dat rare kapsel.

 1. 1

  Hmm. Ik kijk naar Schnappi, daB kleine Krokohomofieledil!

  Darts zegt me niets, om eerlijk te zijn. Kan me wel Freiheit herinneren, en recentelijk die schreeuwband ,waarvan me de naam ontschoten is. En natuurlijk Kraftwerk!

  Maar Darts? Nee, sorry. Nooit van gehoord.

 2. 5

  en met reden, zou ik u willen toevoegen! Als je bij de start van je bandje al 20 jaar achter loopt dient men je inderdaad maar beter te vergeten.
  Helaas zijn er heden ten dage weblogs die er schijnbaar alle plezier in hebben om deze pijnlijke herinneringen boven te halen.
  Zijn er vandaag de dag niet genoeg pijnlijke nog te maken herinneringen?

 3. 7

  om uit te citeren misschien… overigens is de term quatsch dan weer niet echt rock ’n roll (en sinds ’78 niet meer in het wild in het nederlandse taalgebied waargenomen)

 4. 8

  Dan ga jij toch lekker wavejes plakken in soundforge als je dat leuk vind. Wij rock ’n rollers vinden rock ’n roll leuk. We don’t care what the people say, rock ’n roll is here to stay.

  En als jij zo doorgaat ga ik hier de hele top 10 van 1978 behandelen en daar staan 1 rock nummer in, 4 rock ’n roll nummers en 1 nummer dat over rock ’n roll gaat.

 5. 10

  @Carlos#3: Dat was wat was, periodes zeg maar. Ken je de film Little Big Man met Dustin Hofmann in de rol van zeer oude man die z’n levensverhaal vertelt. Adembenemende film, vond ik toen. De film werd, net zoals het leven, in schokjes tijdsgeest afgespeeld waarbij elke periode in het leven van de man begon met dezelfde uitspraak :”This is how I entered my .(so and so, bijvoorbeeld religious).. period”. Ergens in de film loopt hij met oude indiaan (wat een man) tussen de wigwams door terwijl de kogels in het rond vliegen. Gewoon niet kijken zegt de indiaan, dan zien ze jou ook niet en ze lopen ongestoord rustig weg.

  Puch, Hip, kabouter, punk etc, van die periode’s. Go with the flow.

 6. 12

  In je hoof makker in je hoof, ik ken hele oude lullen van in de 20. Ik mocht ook maar net de in de bioscoop de film zien (met gebrande kurk mijn snorharen donker gemaakt, ik zag er te jong uit.