Woningnood miljonairs schrijnend

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert vandaag cijfers waaruit blijkt dat er in Nederland slechts 16.500 woningen met een waarde van een miljoen euro of hoger staan. Aangezien ons land vorig jaar al meer dan 100.000 miljonairs kende begrijpt zelfs een kind dat er dus minstens 83.500 miljonairs onder hun stand wonen?! Een bloody shame! Natuurlijk kan dit schokkend hoge aantal nog wel in mindering worden gebracht met een groep belastingvluchtelingen. En zijn er uiteraard ook miljonairskoppels die samenwonen zoals Connie en Hans ik bedoel Connie en Hans ach laat ook maar, vraag dat maar aan Albert Verlinde! Toch mag er gerust worden geconcludeerd dat er maar weinig passende woonruimte is voor de Nederlandse miljonair. Nu zouden deze mensen volgens het mantra van Jan des Bouvrie kunnen denken: less is more, het woont toch niet zo lekker in zo’n twee-onder-een-kap als je eigenlijk een klein paleisje kan betalen. Lullig, de schuld van..? Roept u maar!

 1. 2

  Hmmm, volgens Jaap staan er momenteel toch 11 huizen vanaf een miljoen te koop in Maastricht en directe omgeving. Dat is ongeveer net zoveel als er onder de ton te koop staat. Toch denk ik dat er meer mensen zijn die minder dan een ton hebben, dan meer dan een miljoen.

 2. 3

  Als er dan over schuld gesproken moet worden, dan is de vraag natuurlijk hoeveel van die miljonairs hun kapitaal te danken heeft aan handel in vastgoed.

  Overigens valt dit probleem in het niet bij de problemen die alleenstaande starters met een modaal inkomen hebben bij het vinden van een woning. Een behoorlijk grote groep mensen, die alsmaar toeneemt.

 3. 4

  @1: Je steekt toch juist je miljoen er niet in? Je neemt een hypotheek van een miljoen, om dan de belasting af te kunnen trekken.

 4. 5

  @Bismarck, 4: om een hypotheek van een miljoen te krijgen heb je een inkomen nodig van 2 ton zou ik schatten… het hebben van een miljoen zal daar niet zo bij helpen.

 5. 8

  Al die miljonairs die premie-ABC woningen bezet houden. A bloody shame indeed. Laten er maar miljonairs woningen met subsidie gebouwd worden. Premie-M woningen oid. betaald door iedereen om die arme mensen toch maar een woning te geven die ze verdienen.

 6. 9

  @5: Maf man! Je zou toch zeggen dat het hebben van een miljoen een grotere zekerheid vormt op het kunnen aflossen van een lening van een miljoen dan het verdienen van 2 ton/jaar (wie zegt dat je dat over 10 jaar nog doet)?

 7. 14

  Kom kom Bismarck,

  “Bush” is een anagram voor “schub”, zonder de “c” dan. Die moet je er maar bijdenken. Poets je de “b” weg, en zet je er “ld” voor in de plaats, weet je precies wat ik bedoel. Achteraf wás het eigeniljk helemaal niet zo moeilijk..

 8. 15

  Paars! Het is de schuld van dat verfoeilijke Paars!! Paars zeg ik je. Paars!!!

  (opteert voor een opvangcentrum voor dakloze miljonairs)

 9. 19

  In Nederland worden miljonairswaardige huizen niet duur door hun grootte of kwaliteit, maar door de dure grond waar ze op staan. In Amsterdam heb je daardoor optrekjes waar je straal aan voorbij fietst maar toch meer dan een miljoen kosten.