‘Wildersvluchters’ welkom in Marokko

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Maar wel blijven fietsen natuurlijk (Foto: Flickr/mhobl)

Steeds meer Nederlanders gaan hard op zoek naar een prettig emigratieoord, nu de kans toeneemt dat de PVV van Geert Wilders aan de macht komt. Maar traditionele bestemmingen zoals Canada en Australië worden door een strenger immigratiebeleid steeds onaantrekkelijker. Gelukkig heeft zich nu, op de valreep, een onverwachte kandidaat gemeld: Marokko verleent de Nederlandse ‘Wildersvluchters’ graag asiel.

Bij monde van de Marokkaanse ambassadeur Jaouad El-Himdi in Den Haag laat koning Mohammed VI weten dat hij de situatie van de ontstemde Nederlanders goed begrijpt: “Van onze landgenoten die in Nederland werkzaam zijn, ontvangen wij zorgwekkende berichten. Ze spreken over een land waarin iedereen wordt weggestopt in beknellende rijtjeshuizen, het altijd regent, de treinen regelmatig vertraging hebben en het koningshuis een symbolische functie heeft. Een steeds ruwer en asocialer land, waar gastvrijheid ver te zoeken is. Gelukkig lijkt het huidige Marokko in veel opzichten op het Nederland van voor Geert Wilders. We liggen aan zee, hebben een omvangrijk ambtelijk apparaat en bovendien woont er bij ons, voornamelijk in de grote steden, een aanzienlijk aantal Marokkanen.”

De ambassadeur geeft aan dat hij zich moreel verplicht voelt om iets terug te doen voor Nederland, als dank voor het opnemen van vele duizenden Marokkanen die bij gebrek aan scholing en werk geen toekomst hadden in hun thuisland. “Deze mensen waren anders in de criminaliteit beland. Gelukkig was Nederland zo goed om ze een nieuw thuis te geven.” Mohammed VI verschaft echter niet zomaar iedereen toegang tot zijn koninkrijk. Alleen voor hoger opgeleide, economisch onafhankelijke vluchtelingen is plaats. “Aan gelukszoekers hebben we hier een broertje dood.”

Op de vraag wat emigranten van Marokko kunnen verwachten geeft El-Himdi een duidelijk antwoord: “In Marokko houden we van aanpakkers. Geen gestrooi met subsidies en uitkeringen. De overheid houdt zich bezig met het handhaven van regels ? die streng worden nageleefd. In Marokko wordt Nederlanders de terreur van rotjochies bespaard. Ook van overlast door westerse muziek is geen sprake. Zo?n derderangs artiest als Ali B zou in Marokko in een heropvoedingskamp worden gestopt en er pas uitkomen als hij de oud (arabische voorloper van de luit, red.) perfect beheerst.”

Frouke Katlijn uit Nijmegen is een van de potentiële ‘Wildersvluchters’. “Als net afgestudeerde Algemeen Cultuurwetenschapper staat het er met mijn vakgebied slecht voor wanneer Wilders het voor het zeggen krijgt. Ik wil in Casablanca een theatergroep vinden die mijn experimentele stuk De Vallende Traan, over een zeer pijnlijke jeugdherinnering, uit wil voeren.” Haar vriend Sjors Overveen, bestuurskundige, staat achter de beslissing om te verhuizen. “De toenemende verrechtsing van Nederland geeft me een verstikkend gevoel. Ik wil niet meer wonen in een land waar een rechtse cultuurpolitie bepaalt wat je wel en niet mag denken. Ik hoop in Marokko ook bronnen te vinden voor mijn onderzoek naar sociaal-democratische vernieuwingsbewegingen in het Middellandse Zeegebied.”

 1. 1

  Geert Wilders zou haat zaaien. Het meest belachelijke dat ik gehoord heb. Hij zegt alleen maar de waarheid en wat de meeste Nederlanders denken.Wilders:ik heb niets tegen moslims in Nederland, mits ze zich houden aan onze wetten en regels. Dat heb ik altijd gezegd, maar kennelijk moet ik het steeds weer herhalen. Ik wil alleen dat de immigratie uit moslimlanden stopt omdat we daar nu al heel veel problemen mee hebben. Nederlanders herkennen hun eigen land niet meer. En kijk naar landen waar de islam dominant is; je ziet dat ze geen respect hebben voor alles wat niet-islamitisch is. De Islam wil niet integreren, maar domineren.De islam is in opmars, niet alleen in Europa, maar wereldwijd. In 1973 waren er ongeveer een half miljard moslims in de wereld, vandaag is dat aantal al verdriedubbeld tot 1,5 miljard.In afwachting van een machtsovername in West-Europa bouwen zij met de steun van de Europese regeringen hun structuren uit.
  Nederland:in 1971 54000 moslims,2009 1 miljoen moslims. Deze ongewapende demografische oorlog is oneindig veel gevaarlijker dan haat zaaiende imams en gewelddadige moslim fundamentalisten die oproepen tot de gewapende jihad.
  Natuurlijk is de Islam een gevaar voor de westerse wereld, maar dat is al tientallen jaren bekend. Er is genoeg voor gewaarschuwd maar niemand wou luisteren….

 2. 2

  Betreffende #1

  Ok, we hebben hier dus te maken met iemand die zijn mening dus op diverse plekken kopieert. Werkt blijkbaar voor een of ander propaganda bureau.

 3. 3

  “De islam is in opmars, niet alleen in Europa, maar wereldwijd.”

  Het christendom is ook in opmars, wereldwijd. De schatting is dat over 40 jaar 34% van de wereldbevolking christen is, ten opzichte van 33% nu. In absolute aantallen zullen Christendom en Islam gedurende die tijd even veel volgers toevoegen.

  “In 1973 waren er ongeveer een half miljard moslims in de wereld, vandaag is dat aantal al verdriedubbeld tot 1,5 miljard.”

  De wereldbevolking verdubbelde in die tijd, wat een flinke demping op die relatieve groei zet, aangezien de hoeveelheid Christenen in die tijd ook verdubbelde. Feitelijk komen er jaarlijks meer christenen in de wereld bij dan moslims.

  “In afwachting van een machtsovername in West-Europa bouwen zij met de steun van de Europese regeringen hun structuren uit.”

  Alu-hoedjes alert. Zijn onze machthebbers moslims-in-disguise?

  Bron

 4. 4

  “ik heb niets tegen moslims in Nederland”

  “Nederland:in 1971 54000 moslims,2009 1 miljoen moslims. Deze ongewapende demografische oorlog is oneindig veel gevaarlijker dan haat zaaiende imams en gewelddadige moslim fundamentalisten die oproepen tot de gewapende jihad.”

  Beetje moeite met het met jezelf eens zijn?