Wilders: ‘moslims nemen Unesco over’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
Geert Wilders (Foto: Wikimedia Commons/Groep Wilders)

Zondag maakte Unesco bekend dat de Amsterdamse grachtengordel op de Werelderfgoedlijst geplaatst wordt. Gelukkig was Wilders bij de les: ?Gekker moet het niet worden?, tekenden we op uit zijn mond. ?Het is belachelijk om Amsterdam, het centrum van onze joods-christelijke cultuur, op gelijke voet te stellen met achterlijke islamitische oorden. Wij zijn woest. De moslims nemen Unesco over.?

Wilders kondigde aan het stopzetten van de Nederlandse subsidies aan Unesco bij de kabinetsonderhandelingen op tafel te leggen. Hij eist verder dat Unesco alle islamitische locaties, uiting van een ?achterlijke cultuur die erop uit is de wereld te veroveren?, verwijdert van de lijst.

Detail van het tegelwerk in het Safavidische Heiligdom van Sjeik Safa al-Din (Foto: Flickr/Australians Studying Abroad)

Behalve de Amsterdamse grachtengordel ? ooit door Wilders verguisd, maar nu vanwege de roem bejubeld ? werden namelijk ook een aantal plekken in islamitische landen op de Werelderfgoedlijst geplaatst. En niet alleen dat, het besluit daarover viel ook nog eerder.

Wat te denken van het At-Turaif district in het Saoedi-Arabische ad-Dir?iyah, de eerste hoofdstad van de Saoedische dynastie, in het hart van het Arabisch Schiereiland, ten noordwesten van de huidige hoofdstad Riyadh.

De stad werd gesticht in de vijftiende eeuw, maar in de achttiende en vroegnegentiende eeuw groeide haar politieke en religieuze betekenis. De citadel van At-Turaif groeide uit tot het centrum van de macht van het Huis van Saoed en de verspreiding van het Wahhabisme in de regio.

Of van het heiligdom van de Iraanse sjeik Safi al-Din Khānegāh, gebouwd vanaf het begin van de zestiende tot het einde van de achttiende eeuw. Belachelijk om drie eeuwen van je tijd te besteden aan het bouwen van een schrijn die een achterlijke cultuur symboliseert.

Het heiligdom werd naar soefitraditie gebouwd als gemeenschapscentrum. Maar we weten natuurlijk allemaal dat ?gemeenschapscentrum? in werkelijkheid een dekmantel is voor moskeeën waar haatzaaiende imams zich bezig houden met het verspreiden van een ideologie die de wereld wil veroveren en ons onze joods-christelijke verworvenheden wil afnemen.

En dan is er ook nog de historische bazaar van Tabriz, ook al in Iran. Het mag dan een van de belangrijkste handelscentra aan de Zijderoute zijn, een korte blik in de Wikipedia leert ons dat de stad in de zevende eeuw na Christus werd gesticht door de verderfelijke Sassaniden. Ten tijde van de eerste Arabische inval in Iran was de stad op zijn hoogst een klein dorp, maar de door de handel snel groeiende stad werd ingenomen door het uitdijende Arabische kalifaat. En juist die stad is nu volgens Unesco Werelderfgoed?

Het moge duidelijk zijn dat het Werelderfgoedcomité is overgenomen door de moslims. Hoe anders is het mogelijk dat slechts één westerse locatie werd toegevoegd, maar wel liefst drie islamitische? Wilders heeft dan ook groot gelijk dat hij deze opmars een halt wil toeroepen.

Werkelijkheid? Nee, satire.
De informatie over de drie locaties is wel ontleend aan de werkelijkheid.

Lees ook: Amsterdamse grachtengordel wordt Werelderfgoed

Reacties (6)

#1 Erik

Er zijn nog wel een paar westerse lokaties toegevoegd, maar die ondersteunen slechts ‘Wilders’ betoog:

-Australische gevangenkampen uit de 18e en 19e eeuw; als voorbeeld van hoe het verderfelijke Britse Rijk zowel z’n eigen inwoners als onschuldige inboorlingen behandelde;
-Bikini, duidelijk om de VS in diskrediet te brengen;
-De Zilverroute in Mexico en het zuidwesten van de VS, om te laten zien dat de spanjaarden na de Reconquista nog lang niet uitgemoord waren;
-Albi, om te laten zien dat christenen ook onderling gewoon monsters zijn;
-São Cristovão in het noordoosten van Brazilië om nog maar even het westerse slavernij-verleden erbij te slepen;
-en tenslotte natuurlijk Amsterdam om te laten zien hoe het westen al eeuwen zichzelf verrijkt over de ruggen van anderen.

We kunnen niet anders dan concluderen dat de westerse nieuwkomers op de lijst met zorg zijn gekozen om het westen zwart te maken.

  • Volgende discussie
#2 Ed Zuiderwijk

Leuk geprobeerd maar het heeft een hoog “credo” gehalte.

Voor de niet-katholieken: het Credo is de RK geloofsbelijdenis en behalve de verwachtte goddelijke elementen komt er ook een Romijn in voor, Pontius Pilatus, die verder met het stuk niets te maken heeft.

Wilders werd er in dit stuk bijgehaald “als Pontius Pilatus in het Credo”.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Ger

@2 Is deze hocus pocus dat een hele ingewikkeld manier om te zeggen dat je geen gevoel voor humor hebt, Ed?

Ik vind het wel een geslaagde satire, de Speld waardig. Dat je moet uitleggen dat het satirisch is, geeft alleen maar aan hoe idioot Wilders in de regel verbaal om zich heen slaat. (Was het echt geweest, zou ik zeggen dat hij zich juist aan het matigen was…)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Joost

@2: Een Romijn? Rebecca?
[img]http://image2.linkinn.com/userfile/pictures_0907/Image/Sexy_Rebecca_Romijn_1.jpg[/img]

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 wout

Bah, slappe hap. De Speld is al compleet waardeloos, dit is nog erger. Ik kijk nog liever naar Seth Gaikema.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Mark

Seth Gaaikema, leeft die nog??

  • Vorige discussie