Wikileaks RapeGate de politieverklaring

Roddel en achterklap is niet onze niche, maar Sargasso Nazorg voelt zich toch verplicht tot het schrijven van een vervolg op de ‘Wikileaks RapeGate’. U weet wel: de ingetrokken beschuldiging van verkrachting aan het adres van de Wikileaks voorman Julian Assange. Het zou volgens sommigen het werk zijn van de CIA die de activistische Assange wil beschadigen. Kwalitietskrant The Mail on Sunday legde de hand op de politieverklaring van de twee vrouwen die Assange in Zweden zou hebben verkracht. Wat blijkt? De vrouwen waren vooral nijdig dat Wiki de Leaking hen zo achteloos ‘afwerkte’ en hij tijdens het voorspel vooral bezig was met twitteren en ‘het lezen van artikelen over hemzelf’. De nerdy narcist, hoe herkenbaar. Verder was er sprake van een schrijnend gebrek aan passie, een gescheurd condoom en angst voor zwangerschappen en andere seksueel overdraagbare aandoeningen. Dat alles resulteerde in een aangifte. Uit de politieverklaring blijkt ook dat Assange uit privacy overwegingen geen treinkaartjes koopt met zijn credit card. Maar wel weer met de-eerste-de-beste groupie die zich bij zijn lezing in een bevallig roze jurkje op de eerste rij positioneert het bed induikt.

Assange heeft een 20 jarige zoon die, ondanks dat hij hem al jaren niet heeft gezien, de gang van zaken uit de politieverklaring bevestigt als zijnde ‘typisch zijn vader’. Naast de twee verhalen van (1) een wrede verkrachter en die van (2) een erin geluisde activist, blijkt er dus nog een derde verhaal (3) dat van mensen met verwachtingen, driften, angsten en teleurstellingen. Welke gelooft u?

 1. 1

  2 zit zeker nog in de combi. 3 is optioneel. Ik zie eerder de dames aangestookt zijn om aan te geven (de één een halve, de ander een hele week na de vermeende feiten, maar toevallig wel allebei precies gelijk) en uiteraard de media getipt worden over iemands privéleven, met smeer als doel. Sargasso is hier ongewild(?) partner in crime, door zulks te plaatsen.

 2. 2

  jaja schiet de messenger maar weer, Sargasso is een medium dat linkt naar de mainstream discussies en daar vraagtekens bij zet. (ik heb bewust niet geopperd op combi’s van 2 en 3 omdat dit teveel steekt naar bepaalde heetgebakerde reaguurders, community management you know).

 3. 3

  @2: Soms is de messenger ook de boef. Of ga je bij de Privé en Story ook die verdediging aanvoeren als ze weer eens foto’s hebben gekocht van paparazzi die een huis zijn binnengeslopen om het slaapkamerinterieur van een beroemdheid op de gevoelige chip te leggen?

 4. 5

  zuig zuig…

  beste su je weet dondersgoed dat als ik ergens -Gate achter zet ik dat ironisch bedoel, net zo goed dat er geen ClimateGate bestaat, bestaat RapeGate ook niet.

  Het zit jullie allemaal nogal hoog door gelijk op de boodschapper te springen in plaats van op de feiten.

 5. 6

  @5: Welke feiten dan? Zover komt het neer op alleen meningen. Verder heeft het brengen van dit nieuws wel degelijk kwalijke gevolgen. Ook boodschappers hebben verantwoordelijkheden.

 6. 8

  Nou ja Bismarck, het is natuurlijk wel een feit dat de Zweedse politie een arrestatiebevel uitvaardigde en op het moment dat dat gebeurt is er nieuws dat een verantwoordelijke boodschapper mag doorgeven.

 7. 9

  Ik dacht dat verantwoordelijke boodschappers in Nederland de achternamen van verdachten afkortten tot een enkel hoofdletter. Gaat dat niet op als je de MSM over de zeik haalt?

 8. 10

  De ene narcist neukt de andere narcist en omdat het niet bevalt bellen we de politie. Overige gegadigden die denken dat de wereld uitsluitend om henzelf draait, dienen een nummertje te trekken.

 9. 11

  Ach, je kunt als verantwoordelijk medium die achternaam wel afkorten, maar voor je het weet staat de volledige naam alweer op een van die websites die zonder wroeging allerlei geheimen onthullen.

 10. 14

  @8: Ik vond het juist nogal vreemd dat dat arrestatiebevel meteen aan de grote klok hing. Normaal is dat namelijk iets dat je juist tot de arrestatie zelf onder de pet houdt (of op zijn minst tot je het publiek inschakelt om een voortvluchtige op te sporen).

 11. 17

  De Daily Mail een “Kwalitietskrant”, een onbewuste Freudiaanse vertyping? Grappig en dekt de lading wel. Het feit dat Bismarck (14) aanhaalt duidt in mijn optiek het meest op een zwartmaakactie.

 12. 19

  Twee naieve meisjes en een wereldvreemde nerd. Gevaarlijke combi met feministische ambtenaren en nieuwsgeile journalisten. Niks CIA, gewoon een ongelukkig toeval.