Meest opvallend is dat men het heeft over wijn als levensverlengend elixer. Daar bedoelt men werkelijk mee RODE WIJN. En dat is al vaker onderzocht.
#2
Bismarck
@1: En nooit in onderzoek bewezen.
#3
Cracken
Ik drink wel is een half glas bier. Meestal dan wel vlak voor- of nadat ik een half glas bier drink.
#4
Rene
@ Cracken: Mijn excuses voor een spel-reactie, maar die specifieke fout kan ik heel vreselijk niet tegen. “Ik drink wel eens“, wat in spreektaal “Ik drink wel ‘s” wordt. Fonetisch “us”, zeker niet “is”.
#5
Rene
Verder trouwens — dit bericht van de Telegraaf is, iedere keer dat ‘ie geplaatst wordt weer, niets anders dan een feelgood momentje voor alcoholisten. In fruit of thee zitten meer van die nuttige antioxidanten die het verschil uitmaken dan in (inderdaad, rode) wijn.
#6
Bio1ogics
“kan ik heel vreselijk niet tegen”…..
Rode wijn, koffie, fruit; epidemiologische studies ernaar hebben als enige overeenkomst dat ze iets anders beweren. ‘Straks’ als alle SNP variaties in beeld zijn gebracht, kunnen ze misschien houdbare uitspraken doen.
#7
Micha
Mijn excuses voor een spel-reactie
Mensen die grammatica Nazi op interweb spelen hebben volgens onderzoek een hoge bloeddruk, en zijn geneigd tot depressies en alcoholisme, dat kan wel is slecht voor je levensverwachting zijn.
#8
Kalief
Mijn vacuvin past niet op een half glas, dus ik hou het maar bij een halve fles per dag.
#9
DJ
@2&6, dit is wat kort door de bocht. Er is wel en degelijk onderzoek gedaan naar de effecten van polyphenol achtige zoals resveratrol (in o.a. rode druiven, grapefruit). Dit heeft aantoonbare effecten op de bloeddruk en ontstekingsmarkers. De effecten van (zeer) matig alcohol gebruik op BP is goed gedocumenteerd. Verlaging van bloeddruk en ontstekingen geven een lagere ziekte kans en daarmee dus een langer leven. Een gecontroleerde studie op langlevendheid bij mensen kan niet, niet om praktische beperkingen maar om ethische. Helaas zijn de journalistieke ‘digests’ van de originele publicaties niet zo genuanceerd meer en lijken onderzoeken elkaar vaker tegen te spreken dan zij werkelijk doen. Nuance is a bitch … neus eens wat rond op pubmed voor je een half glaasje rose naar binnen tikt.
#10
Yevgeny Podorkin
1 glas wijn p.dg., nu weer een half glas (de kniesoren)…met mate ja is gezond maar dat wisten we al. En was het gisteren niet de omega 3 in vette vis nu de polyfenolen in wijn zijn het morgen weer de anti oxidanten tegen kanker en hart- en vaatziekten waar je mee wordt doodgegooid. Zit het ineens in élk pakje en zakje heeft u daar wel eens op gelet? Of word je geacht een treetje yakult tegen wispelturige darmflora per dag soldaat te maken. “O Gijs stomstomstom de yakult en de yogo yogo vergeten gauw halen anders gaan me darmflora weer gek doen”…pff, je zou er toch bijna leip van worden…
Stomme achterlijke kutconsument met de wagentjes tjokvol zooi die het niet waard is zonder begeleiding alleen door een supermarkt te mogen lopen. Ze zouden hun de pinpas af moeten nemen na eerst afgerasterd en heropgevoed in kampen. Op water en brood. Ja, nee, wie niet horen wil moet maar voelen. Laat je toch niet steeds opnaaien door die voedingsindustrie…. angst voor kanker, reutelende darmflora en neem dit elke dag nou maar anders ga je dood…
Drinkt hier nou iemand nog wel eens gewoon ouderwets een glas karnemelk?
#11
Marynus
Of zou het zo zijn dat wijn vaker door hoger opgeleiden gedronken wordt, die een langere levensverwachting hebben omdat ze niet op hun zestiende de bouw in gaan.
Of zijn al deze variabelen meegenomen in het onderzoek?
#12
DJ
@11, het onderzoeksartikel heeft het (uit m’n hoofd) over tenminste zoveel gram alcohol per dag met een marginaal beter effect voor (rode) wijn. Op deze manier beken heeft opleidingsniveau er dus niet veel mee te maken, al zijn er minder hoogopgeleiden die niet drinken en drinken zij vaker wijn dan lager opgeleiden.
@10, resveratrol is al bijna 10 jaar ‘hip’ en dit is een antioxidant. Jou persoonlijke dieet tips mag je van mij gerust zelf volgen; roomboter, veel vet rood vlees, weinig groente en veel gebakken aardappelen en eieren alles gebakken in reuzel. Lijkt me niet he. Er staat waarschijnlijk gewoon een kuipje margarine in je koelkast? Met vitamine A toegevoegd, wat rokers een mooie verhoging van het longkanker risico geeft. Zelf blief ik geen karnemelk, ik houd het op halfvol. Denk jij trouwens ook nog dat de ‘samenstelling’ van je favo boerenkool of broccoli nog hetzelfde is als 50 jaar geleden?
Ergo: punt van de studie, beter wel drinken dan niet, maar drink niet te veel.
#13
Bio1ogics
@9
Het punt is dat het algemene effecten zijn, die te generaal zijn voor een persoons-gebonden aanpak. Als je bv al een lage BP hebt, dan zal het nuttigen van alcohol (en dus verdere verlaging van je BP) misschien tot een ongewenste situatie leiden.
#14
DJ
Ondoordachte onzin, sorry. Bij het verlagen van de bloeddruk bedoelt men een verhoogde bloeddruk naar normaal brengen. Mensen met een lage uitgangdruk kunnen in bijna alle gevallen de milde vasodilaterende effecten opheffen door de bloeddruk zelfstandig te verhogen (adrenaline bv). Als (bv) een glas je bp 10 punten naar beneden brengt, heb je dan een bloeddruk van -30 na 15 glazen? Het is kolder om het niet te willen aannemen omdat het algemene effecten zijn. Neem dan ook geen aspirientjes meer, heeft ook een algemeen effect en personalized outcome is ook niet tot in detail bekend.
Vast en zeker. Zal hier vast wel een (cel)bioloog rondlopen die je specifieker kan antwoorden maar zal op moleculair niveau niet al te schokkend zijn, meer in groeisnelheid en resistentie voor ongedierte en ziekten e.d. of b.v. bitterheid die in spruiten is wegveredeld omdat kinderen dat niet lusten…
Verder trouwens @rene…wat schrijf je me nou koekebakker? Verder trouwens? En: “dat ’ie geplaatst wordt”? Wie is die ‘ie?
#21
Bio1ogics
@14
Ik dacht meer aan analogen van de missense polymorphisme in het acetaldehyde dehydrogenase gen wat veel voorkomt in Asiaten, waardoor ze veel slechter alcohol kunnen afbreken. Aan de ene kant goedkoop dronken worden natuurlijk, maar helaas heeft zo iemand ook een flink vehoogde kans op slokdarm kanker bij alcohol gebruik. En volgens mij zijn er mensen met variaties in hun genoom waardoor inderdaad aspirine geen of minder effect geeft.
Mijn insteek is dat zoiets ook aan de hand is met koffie, wijn, etc. Bij de ene persoon zal koffie het ene effect teweeg brengen, bij de ander niet.
#22
Bio1ogics
Hee, mijn edit ging niet goed.
Laatste zin:
Afhankelijk van de frequentie van het voorkomen van variatie van een specifieke SNP in de populatie, zul je verschillende effecten meten als je test in mensen van verschillende afkomst. Uiteindelijk zal er een ‘koffie-haplotype’ bekend zijn, waarin de effecten van koffie allen voor dat haplotype gelden.
#23
Bio1ogics
+e
stop de tijd
#24
DJ
@21:23, ja dat is inderdaad een leuke speling van de natuur. Ik ben niet bekend met hogere slokdarmkanker incidentie in die subpopulatie die overigens ook flink doorrookt. Ik geloof zelf niet zo erg in die SNP biz en vooral niet in de permisse dat wanneer ‘alle’ bekend zijn we het snappen. De intereacties tussen alle afzonderlijke genvariaties zullen bekend moeten zijn willen we het sluitend kunnen snappen. Ik weet niet of dat haalbaar is binnen 30 jaar, ik zet er mijn geld niet op in. Om een voorbeeld te geven, in het geval van koffie moet je ook controleren welke subtypen koffie er bestaan, op welke grondsoorten dat is geteeld en met welke mestbestanddelen de grond is verbeterd. Daarnaast moet je eigenlijk ook de darmflora controleren en zorgen voor een homogene populatie om uiteindelijk uitspraken te kunnen doen over koffie versus gen(etica). Omdat dit praktisch onmogelijk is valt men terug op populatie studies aka epidemiology, dan wel bij de gratie van gemiddelden.
@20, daar spreek je mee. Micronutrienten zijn gehalveerd of beroerder, als in, eet er maar twee keer zoveel van voor hetzelfde effect. Iets kan niet twee keer sneller groeien en van eenzelfde compositie blijven.
#25
Micha
Iets kan niet twee keer sneller groeien en van eenzelfde compositie blijven.
Mijn vriendin zegt dat dat wel kan.
#26
Rene
@ YP:
De advertentie, natuurlijk. En nee, mannelijk/vrouwelijk interesseert me als geriatrisch, achterhaald taal-overblijfsel geen moer. Altijd als iemand een dergelijke reactie geeft, zelfs indien al ingeleid met een excuus schijnbaar, moet men direct bewijzen zelf toch echt over een grotere spel-piemel te beschikken maar zoals gebruikelijk mist men hier het punt weer eens volledig.
Samen met “‘ie” versus “die” is “‘s” versus “is” een fout waar de gebruiker denkt spreektaal te schrijven maar dat juist niet doet; juist schrijftaal gebruikt maar dan met de verkeerde woorden. Waar een d of een t een simpele, “consequentieloze” spelfout is, zijn die eersten daarmee dus veel meer inhoudelijk en getuigen ze van onbelezenheid. Als ik zelf een fout in die of een vergelijkbare, inhoudelijke categorie maak dan hoop ik van harte dat iemand die beter weet de moeite wil nemen me te corrigeren zodat ik het (misschien) niet nog eens doe. Ik ben dol op gratis onderricht.
Voor een volgende keer kunnen we aan de redactie vragen een galerie ter beschikking te stellen waar we foto’s van onze private delen kunnen uploaden om deze discussie eens en voor altijd te beslechten maar tot die tijd hoop ik dat “Cracken” het een nuttige correctie vond, net als ik dat had gevonden.
#27
Micha
Waar een d of een t een simpele, “consequentieloze” spelfout is, zijn die eersten daarmee dus veel meer inhoudelijk en getuigen ze van onbelezenheid.
Volgens mij ben jij een regelrechte hit op feestjes.
#28
DJ
26, Het zijn het soort feestjes waarbij ik liever thuisblijf. En over welbelezendheid gesproken, geriatrisch heeft betrekking op oude mensen bedoelt de schrijver misschien archaisch? mompelt iets over ‘never feed a troll’.
@25, :), hoe zeg ik netjes en subtiel dat je vriendin het faked?
#29
Rene
@ DJ: Nee. Dat heet een personificatie. Maar dank voor het nogmaals benadrukken van de noodzaak van die galerie. Punt.
#30
Micha
de noodzaak van die galerie
Je bent erg penis gericht Rene, typisch gevalletje voor Freud denk ik zo.
hoe zeg ik netjes en subtiel dat je vriendin het faked?
Ze zegt dat ik vanaf nu niet meer op Sargasso mag.
Ik ga maar eens afwassen en schoonmaken.
#31
DJ
en ook niet meer dan een half glas bier vanavond!
#32
Bio1ogics
@24
Je gelooft inderdaad niet erg in de ‘SNP biz’ als je het kwalificeert als een speling der natuur! Gewoon natuur, bedoel je, minus de speling der.
Ik ben het met je eens dat we voorlopig nog lang niet toe zijn aan persoons-gebonden uitspraken (noemde ik een tijd dan?), maar – gezien je koffie-voorbeeld – uiteindelijk kun je de chemische samenstelling van elke voedingsstof bepalen die een persoon tot zich neemt, en in combinatie met de enzymen die benodigd zijn om die stoffen te metaboliseren, zou je kunnen bepalen bij welk genotype dit een probleem gaat geven.
Dus ik heb weinig vertrouwen in de huidige epidemiologische studies, als die gemiddelde effecten bepaald zijn op een onderzochte populatie die weinig lijken op mijn genotype.
Ik verwacht dat de SNP data gebruikt gaan worden om tot een betere afbakening van de populatie die je wilt bestuderen, te komen. Tot die tijd pak ik mijn hele glaasje bier/koffie omdat ik het lekker vind!
#33
DrBanner
lol — is ’t troll of droll ?
#34
Cracken
@4 Komt vast door al dat bier.
#35
Rene
@34: Ik vond het trouwens wel een leuk grapje hoor… :-/
#36
Cracken
@35 Oh, ik heb er verder geen problemen mee als je me corrigeert. Niks mis met leren van je fouten.
#37
DJ
@32, als je het zo stelt ben ik het helemaal met je eens. Hoewel het voor mij een speling der natuur blijft, woordkeus. Bijeffecten van de afwijking van de norm bepalen de norm, grappig tegenstrijdig en daarom speling. Een intrigerende open vraag blijft of de snp combinatie setting van ons voedsel ook bijdragen aan die interactie. Omdat andere snp sets andere metabole processen kan bevoordelen. Het echt probleem ligt op een ander niveau, namelijk wat is relevant. Maar dat is werk of studie, tot die tijd proost en geniet van het leven want snappen doen we het nog niet.
Vodka grapefruit – proost!
#38
Karel I
Een half glas bier is al teveel voor Hero Brinkmann.
Reacties (38)
Meest opvallend is dat men het heeft over wijn als levensverlengend elixer. Daar bedoelt men werkelijk mee RODE WIJN. En dat is al vaker onderzocht.
@1: En nooit in onderzoek bewezen.
Ik drink wel is een half glas bier. Meestal dan wel vlak voor- of nadat ik een half glas bier drink.
@ Cracken: Mijn excuses voor een spel-reactie, maar die specifieke fout kan ik heel vreselijk niet tegen. “Ik drink wel eens“, wat in spreektaal “Ik drink wel ‘s” wordt. Fonetisch “us”, zeker niet “is”.
Verder trouwens — dit bericht van de Telegraaf is, iedere keer dat ‘ie geplaatst wordt weer, niets anders dan een feelgood momentje voor alcoholisten. In fruit of thee zitten meer van die nuttige antioxidanten die het verschil uitmaken dan in (inderdaad, rode) wijn.
“kan ik heel vreselijk niet tegen”…..
Rode wijn, koffie, fruit; epidemiologische studies ernaar hebben als enige overeenkomst dat ze iets anders beweren. ‘Straks’ als alle SNP variaties in beeld zijn gebracht, kunnen ze misschien houdbare uitspraken doen.
Mijn excuses voor een spel-reactie
Mensen die grammatica Nazi op interweb spelen hebben volgens onderzoek een hoge bloeddruk, en zijn geneigd tot depressies en alcoholisme, dat kan wel is slecht voor je levensverwachting zijn.
Mijn vacuvin past niet op een half glas, dus ik hou het maar bij een halve fles per dag.
@2&6, dit is wat kort door de bocht. Er is wel en degelijk onderzoek gedaan naar de effecten van polyphenol achtige zoals resveratrol (in o.a. rode druiven, grapefruit). Dit heeft aantoonbare effecten op de bloeddruk en ontstekingsmarkers. De effecten van (zeer) matig alcohol gebruik op BP is goed gedocumenteerd. Verlaging van bloeddruk en ontstekingen geven een lagere ziekte kans en daarmee dus een langer leven. Een gecontroleerde studie op langlevendheid bij mensen kan niet, niet om praktische beperkingen maar om ethische. Helaas zijn de journalistieke ‘digests’ van de originele publicaties niet zo genuanceerd meer en lijken onderzoeken elkaar vaker tegen te spreken dan zij werkelijk doen. Nuance is a bitch … neus eens wat rond op pubmed voor je een half glaasje rose naar binnen tikt.
1 glas wijn p.dg., nu weer een half glas (de kniesoren)…met mate ja is gezond maar dat wisten we al. En was het gisteren niet de omega 3 in vette vis nu de polyfenolen in wijn zijn het morgen weer de anti oxidanten tegen kanker en hart- en vaatziekten waar je mee wordt doodgegooid. Zit het ineens in élk pakje en zakje heeft u daar wel eens op gelet? Of word je geacht een treetje yakult tegen wispelturige darmflora per dag soldaat te maken. “O Gijs stomstomstom de yakult en de yogo yogo vergeten gauw halen anders gaan me darmflora weer gek doen”…pff, je zou er toch bijna leip van worden…
Stomme achterlijke kutconsument met de wagentjes tjokvol zooi die het niet waard is zonder begeleiding alleen door een supermarkt te mogen lopen. Ze zouden hun de pinpas af moeten nemen na eerst afgerasterd en heropgevoed in kampen. Op water en brood. Ja, nee, wie niet horen wil moet maar voelen. Laat je toch niet steeds opnaaien door die voedingsindustrie…. angst voor kanker, reutelende darmflora en neem dit elke dag nou maar anders ga je dood…
Drinkt hier nou iemand nog wel eens gewoon ouderwets een glas karnemelk?
Of zou het zo zijn dat wijn vaker door hoger opgeleiden gedronken wordt, die een langere levensverwachting hebben omdat ze niet op hun zestiende de bouw in gaan.
Of zijn al deze variabelen meegenomen in het onderzoek?
@11, het onderzoeksartikel heeft het (uit m’n hoofd) over tenminste zoveel gram alcohol per dag met een marginaal beter effect voor (rode) wijn. Op deze manier beken heeft opleidingsniveau er dus niet veel mee te maken, al zijn er minder hoogopgeleiden die niet drinken en drinken zij vaker wijn dan lager opgeleiden.
@10, resveratrol is al bijna 10 jaar ‘hip’ en dit is een antioxidant. Jou persoonlijke dieet tips mag je van mij gerust zelf volgen; roomboter, veel vet rood vlees, weinig groente en veel gebakken aardappelen en eieren alles gebakken in reuzel. Lijkt me niet he. Er staat waarschijnlijk gewoon een kuipje margarine in je koelkast? Met vitamine A toegevoegd, wat rokers een mooie verhoging van het longkanker risico geeft. Zelf blief ik geen karnemelk, ik houd het op halfvol. Denk jij trouwens ook nog dat de ‘samenstelling’ van je favo boerenkool of broccoli nog hetzelfde is als 50 jaar geleden?
Ergo: punt van de studie, beter wel drinken dan niet, maar drink niet te veel.
@9
Het punt is dat het algemene effecten zijn, die te generaal zijn voor een persoons-gebonden aanpak. Als je bv al een lage BP hebt, dan zal het nuttigen van alcohol (en dus verdere verlaging van je BP) misschien tot een ongewenste situatie leiden.
Ondoordachte onzin, sorry. Bij het verlagen van de bloeddruk bedoelt men een verhoogde bloeddruk naar normaal brengen. Mensen met een lage uitgangdruk kunnen in bijna alle gevallen de milde vasodilaterende effecten opheffen door de bloeddruk zelfstandig te verhogen (adrenaline bv). Als (bv) een glas je bp 10 punten naar beneden brengt, heb je dan een bloeddruk van -30 na 15 glazen? Het is kolder om het niet te willen aannemen omdat het algemene effecten zijn. Neem dan ook geen aspirientjes meer, heeft ook een algemeen effect en personalized outcome is ook niet tot in detail bekend.
@ Bio1ogics: “vreselijk” als bijvoeglijk naamwoord. Vreselijk dom, vreselijk slecht, vreselijk niet. Heel vreselijk dom, heel vreselijk slecht, heel vreselijk niet.
15.@ Bio1ogics: “vreselijk” als bijvoeglijk naamwoord. Vreselijk dom, vreselijk slecht, vreselijk niet. Heel vreselijk dom, heel vreselijk slecht, heel vreselijk niet.
Ga je nou overal zitten Nazi-en?
@ Micha: Ga weg, domme jongen.
FITTIE!!!111!
Spell Troll!
@DJ >”samenstelling”
Vast en zeker. Zal hier vast wel een (cel)bioloog rondlopen die je specifieker kan antwoorden maar zal op moleculair niveau niet al te schokkend zijn, meer in groeisnelheid en resistentie voor ongedierte en ziekten e.d. of b.v. bitterheid die in spruiten is wegveredeld omdat kinderen dat niet lusten…
Verder trouwens @rene…wat schrijf je me nou koekebakker? Verder trouwens? En: “dat ’ie geplaatst wordt”? Wie is die ‘ie?
@14
Ik dacht meer aan analogen van de missense polymorphisme in het acetaldehyde dehydrogenase gen wat veel voorkomt in Asiaten, waardoor ze veel slechter alcohol kunnen afbreken. Aan de ene kant goedkoop dronken worden natuurlijk, maar helaas heeft zo iemand ook een flink vehoogde kans op slokdarm kanker bij alcohol gebruik. En volgens mij zijn er mensen met variaties in hun genoom waardoor inderdaad aspirine geen of minder effect geeft.
Mijn insteek is dat zoiets ook aan de hand is met koffie, wijn, etc. Bij de ene persoon zal koffie het ene effect teweeg brengen, bij de ander niet.
Hee, mijn edit ging niet goed.
Laatste zin:
Afhankelijk van de frequentie van het voorkomen van variatie van een specifieke SNP in de populatie, zul je verschillende effecten meten als je test in mensen van verschillende afkomst. Uiteindelijk zal er een ‘koffie-haplotype’ bekend zijn, waarin de effecten van koffie allen voor dat haplotype gelden.
+e
stop de tijd
@21:23, ja dat is inderdaad een leuke speling van de natuur. Ik ben niet bekend met hogere slokdarmkanker incidentie in die subpopulatie die overigens ook flink doorrookt. Ik geloof zelf niet zo erg in die SNP biz en vooral niet in de permisse dat wanneer ‘alle’ bekend zijn we het snappen. De intereacties tussen alle afzonderlijke genvariaties zullen bekend moeten zijn willen we het sluitend kunnen snappen. Ik weet niet of dat haalbaar is binnen 30 jaar, ik zet er mijn geld niet op in. Om een voorbeeld te geven, in het geval van koffie moet je ook controleren welke subtypen koffie er bestaan, op welke grondsoorten dat is geteeld en met welke mestbestanddelen de grond is verbeterd. Daarnaast moet je eigenlijk ook de darmflora controleren en zorgen voor een homogene populatie om uiteindelijk uitspraken te kunnen doen over koffie versus gen(etica). Omdat dit praktisch onmogelijk is valt men terug op populatie studies aka epidemiology, dan wel bij de gratie van gemiddelden.
@20, daar spreek je mee. Micronutrienten zijn gehalveerd of beroerder, als in, eet er maar twee keer zoveel van voor hetzelfde effect. Iets kan niet twee keer sneller groeien en van eenzelfde compositie blijven.
Iets kan niet twee keer sneller groeien en van eenzelfde compositie blijven.
Mijn vriendin zegt dat dat wel kan.
@ YP:
De advertentie, natuurlijk. En nee, mannelijk/vrouwelijk interesseert me als geriatrisch, achterhaald taal-overblijfsel geen moer. Altijd als iemand een dergelijke reactie geeft, zelfs indien al ingeleid met een excuus schijnbaar, moet men direct bewijzen zelf toch echt over een grotere spel-piemel te beschikken maar zoals gebruikelijk mist men hier het punt weer eens volledig.
Samen met “‘ie” versus “die” is “‘s” versus “is” een fout waar de gebruiker denkt spreektaal te schrijven maar dat juist niet doet; juist schrijftaal gebruikt maar dan met de verkeerde woorden. Waar een d of een t een simpele, “consequentieloze” spelfout is, zijn die eersten daarmee dus veel meer inhoudelijk en getuigen ze van onbelezenheid. Als ik zelf een fout in die of een vergelijkbare, inhoudelijke categorie maak dan hoop ik van harte dat iemand die beter weet de moeite wil nemen me te corrigeren zodat ik het (misschien) niet nog eens doe. Ik ben dol op gratis onderricht.
Voor een volgende keer kunnen we aan de redactie vragen een galerie ter beschikking te stellen waar we foto’s van onze private delen kunnen uploaden om deze discussie eens en voor altijd te beslechten maar tot die tijd hoop ik dat “Cracken” het een nuttige correctie vond, net als ik dat had gevonden.
Waar een d of een t een simpele, “consequentieloze” spelfout is, zijn die eersten daarmee dus veel meer inhoudelijk en getuigen ze van onbelezenheid.
Volgens mij ben jij een regelrechte hit op feestjes.
26, Het zijn het soort feestjes waarbij ik liever thuisblijf. En over welbelezendheid gesproken, geriatrisch heeft betrekking op oude mensen bedoelt de schrijver misschien archaisch? mompelt iets over ‘never feed a troll’.
@25, :), hoe zeg ik netjes en subtiel dat je vriendin het faked?
@ DJ: Nee. Dat heet een personificatie. Maar dank voor het nogmaals benadrukken van de noodzaak van die galerie. Punt.
de noodzaak van die galerie
Je bent erg penis gericht Rene, typisch gevalletje voor Freud denk ik zo.
hoe zeg ik netjes en subtiel dat je vriendin het faked?
Ze zegt dat ik vanaf nu niet meer op Sargasso mag.
Ik ga maar eens afwassen en schoonmaken.
en ook niet meer dan een half glas bier vanavond!
@24
Je gelooft inderdaad niet erg in de ‘SNP biz’ als je het kwalificeert als een speling der natuur! Gewoon natuur, bedoel je, minus de speling der.
Ik ben het met je eens dat we voorlopig nog lang niet toe zijn aan persoons-gebonden uitspraken (noemde ik een tijd dan?), maar – gezien je koffie-voorbeeld – uiteindelijk kun je de chemische samenstelling van elke voedingsstof bepalen die een persoon tot zich neemt, en in combinatie met de enzymen die benodigd zijn om die stoffen te metaboliseren, zou je kunnen bepalen bij welk genotype dit een probleem gaat geven.
Dus ik heb weinig vertrouwen in de huidige epidemiologische studies, als die gemiddelde effecten bepaald zijn op een onderzochte populatie die weinig lijken op mijn genotype.
Ik verwacht dat de SNP data gebruikt gaan worden om tot een betere afbakening van de populatie die je wilt bestuderen, te komen. Tot die tijd pak ik mijn hele glaasje bier/koffie omdat ik het lekker vind!
lol — is ’t troll of droll ?
@4 Komt vast door al dat bier.
@34: Ik vond het trouwens wel een leuk grapje hoor… :-/
@35 Oh, ik heb er verder geen problemen mee als je me corrigeert. Niks mis met leren van je fouten.
@32, als je het zo stelt ben ik het helemaal met je eens. Hoewel het voor mij een speling der natuur blijft, woordkeus. Bijeffecten van de afwijking van de norm bepalen de norm, grappig tegenstrijdig en daarom speling. Een intrigerende open vraag blijft of de snp combinatie setting van ons voedsel ook bijdragen aan die interactie. Omdat andere snp sets andere metabole processen kan bevoordelen. Het echt probleem ligt op een ander niveau, namelijk wat is relevant. Maar dat is werk of studie, tot die tijd proost en geniet van het leven want snappen doen we het nog niet.
Vodka grapefruit – proost!
Een half glas bier is al teveel voor Hero Brinkmann.
Wie drinkt er nul glas bier ?
Hero Brinkman (in zijn dromen ……….)