1. 8

  Gewoon je ogen dicht ff knijpen, leeg die kop en let it go:

  De german lives in a blue house smokes prince en drinkt water.

  Als ik er naast zit schaam ik mij heel diep.

 2. 17

  Beste Mensen,

  In de categorie sympatiek: er staat er nog op de site dat je indien je de raadsel goed oplost je tot de exclusieve groep van ruim 121 miljoen mensen(?) mag noemen?!

  Tis maar wat je exclusief noemt. Zo’n getal ontneemt in ieder geval mijn zin om er ook maar 1 seconde tijd aan te besteden.

  Konden slechts enkelen in de wereld zo’n raadsel oplossen dan zou ik het nog willen overwegen (…ik zet hoog in).

 3. 20

  Larie zat er maar een beetje naast.

  De German woont in het groene huis (nr 4) en drinkt coffee, rookt wel princes en het belangrijkste: hij heeft de vis.

  ik heb hier veel te veel tijd in gestoken….

 4. 22

  Ruud heb gelijk. De mof in het vierde, groene huis drinkt koffie en rookt Princes en heeft vissen. Ik moet zeggen dat ik het helemaal niet zo moeilijk vond (Einstein overschatte zichzelf klaarblijkelijk).

 5. 23

  1, 2, 3, 4, 5
  geel, blauw, rood, groen, wit
  Noor, Deen, Brit, Duitser, Zweed
  Dunhills, Blends, Pallmall, Princess, Bluemaster
  water, thee, melk, koffie, bier
  katten, paarden, vogels, Walleye Pike, honden

 6. 29

  Van deze soort puzzel kan je een hele verzameling in een boekje kopen. Dan krijg je er gelijk het diagram bij waarmee je dit volgens een aantal standaard regels kan oplossen.

  Ik krijg al de kriebels als ik zie dat Einstein hem misschien heeft bedacht. O jee, dan moet hij wel heel moeilijk zijn. Het is net als met de japanse monniken die sudoku-puzzeltjes aan het ontwerpen zijn. Alles om het maar interessant te maken. Van die puzzels heb ik er 40 uitgeprint voor in de vakantie.

 7. 32

  @Siquo: de noor in het gele huis kan de vis niet hebben. Hij woont namelijk naast degene die blends rookt. Die heeft iemand met katten als buur. Dat kan de brit op nummer drie niet zijn want die rookt pall mall en houdt dus vogels. Enige andere buur is de noor op 1.