Wereldtemperatuur | Update maart 2014

Serie:

DATA - Op de valreep van april kwam de laatste meting over maart 2014 binnen. En net als in Nederland was maart wereldwijd ook weer een top 10-maand.

Hier de bijgewerkte grafiek:
wereldtemp_201403_475

De verwachting is dat het de komende maanden langzaam richting een El Niño zal gaan en dat de afwijking dus nog wat verder naar boven zal oplopen. De verwachting voor de kracht van El Niño is wat naar beneden bijgesteld ten opzichte van vorige maand:

plume_elnino_201404_475

Hier nog een interessant artikel over het volledig maken van meetreeksen zodat ze de hele wereld dekken en wat dat dan betekent voor de trend (geen pauze).
 
Het overzicht van de wereldwijde temperatuurafwijkingen is gebaseerd op de metingen van UAH MSU, RSS MSU, GISS, Hadcrut4, NCDC en JMA. We nemen daar maandelijks het gemiddelde van en bepalen ook nog het lopende gemiddelde over alle metingen van 36 maanden (drie jaar) , 132 maanden (elf jaar) en dertig jaar. Let op: het gaat hier om gemiddelde afwijkingen over meerdere reeksen met verschillende referentieperiodes. Getallen bieden dus alleen een indicatie van de trend.

Reacties (1)

#1 Kacebee

Het patroon van het afgelopen jaar lijkt vrij aardig op het patroon van tien jaar geleden, maar dan bij iets lagere temperaturen. Van die grafiek word ik koud noch warm.