1. 1

  Ja, leuk, maar hij zegt in dat filmpje zelf dat hij met camera naar hen is toegelopen, tegen hen zegt: ‘wat ik nu ga doen is niet persoonlijk’, om vervolgens met een megafoon hun aanwezigheid op de straat publiekelijk belachelijk te maken.

  Beetje lastig voor hen om hun werk te doen zo.

  En dat werk bestaat er niet zozeer uit terroristen te zoeken, maar om allerlei asogedrag en kleine criminaliteit op straat te verhinderen.

 2. 2

  Nog steeds, gewoon een slechte zaak, helemaal als je leest dat inmiddels elke mafketel in een pakje, zelfs parkeerbeheer, dit soort bevoegdheden krijgt. Kan je het je voorstellen dat de parkeerbeheerders in Nederland dit soort bevoegdheden krijgen? Die mensen, met alle respect, komen uit de melkert-baan hoek, hebben geen enkele kennis van de wet en mogen jou dan de vrijheid benemen? Scary shit.

 3. 3

  Tsja, ik volg zijn channel al tijden. Erg leuk.

  Toch; waar zijn de nederlandse filmpjes van dit soort situaties dan? De keer dat hij in amsterdam was liep’t ook allemaal een stuk soepeler.

 4. 4

  @3: In Nederland wordt altijd meteen de camera uit de hand geslagen of in beslag genomen. Of er wordt gedreigd dat openbaarmaking consequenties heeft (dat soort filmpjes duiken geregeld op in de dumpert).

 5. 5

  Aan de andere kant, ik zit ook niet te wachten op een mafkees die voor m’n deur met een megafoon gaat staan te roeptoeteren dat-ie met een megafoon mag roeptoeteren.

 6. 6

  Of op een mafkees die met een megafoon naast een stel (quasi)agenten gaat staan roeptoeteren dat het allemaal fascisten zijn, omdat ze hem in de boeien slaan omdat hij naast hen is gaan staan roeptoeteren dat het allemaal fascisten zijn.

 7. 8

  In een ander filmpje gaat hij met z’n megafoon aan de andere kant van de weg staan van waar er een afsperring is om de demonstranten ervan te weerhouden, de rijweg op te lopen.

  Het volgende is een verslag van hoe zo’n gesprek zou zijn verlopen als de dienstdoende agent een beetje bij de pinken was geweest.

  ‘Ja, maar waarom arresteert u mij?’

  – Ik arresteer u helemaal niet, ik wil gewoon uw naam en adres weten.

  ‘Ja, maar waarom wilt u mijn naam en adres weten?’

  – Omdat u hier moeilijk staat te doen in plaats van gewoon op de daartoe aangewezen plaats te demonstreren.

  ‘Ja, maar waarom moet ik daar demonstreren en mag dat niet hier?’

  – Omdat we niet genoeg hekken hebben om twee kanten van de straat af te zetten, en we willen voorkomen dat iedereen de rijweg oploopt.

  ‘Ja, maar waarom mogen de mensen de rijweg niet oplopen?’

  – Omdat dan het verkeer gehinderd wordt en er dan allerlei ongelukken kunnen gebeuren.

 8. 9

  @4: ik ken alleen die van de pandgestapo. Verhalen van in beslagname hoor ik ook zelden. Ik denk eerlijk gezegd dat onze neppolitie toch een stukje relaxeder is dan die daar :) – komt opk omdat de anti terreur stress daar een stuk hoger is.

  Maar ik sta open voor je linkjes ;)

 9. 10

  In de UK gaan nu *alle* honden gechipt worden omdat er lui zijn die hun pitbull niet in bedwang kunnen houden. Wat is dat voor waanzin?