1. 5

  “Jullie” graf.?..wie vermoord nu eigenlijk wie daar. Ik zie op de cover al een naar voren geschoven kind van 8? met een granaat in zijn handje.

 2. 6

  Overigens, chronologisch is niet persé causaal maar er waait wel degelijk een frisse soort van democratische wind in de Arabische ‘wereld’.

 3. 7

  @Larie. Laat je niet in de luren leggen door de cover van mijn boek. Natuurlijk vermoorden Irakezen elkaar nu. Dat is wellicht het grootste drama van Irak.

  Toen ik er voor de oorlog kwam was iedereen bang voor Saddam, maar wel Irakees. Toen de Amerikanen waren ingevallen, waren zij de eersten die wilde weten of iemand Sunniet, Shi’iet of Koerd was. Dat heeft dit soort breuklijnen geweldig aangewakkerd.

  En mocht je denken dat Irak ‘hun’ probleem is, dan wijs ik je op de nieuwe vluchtelingenstroom van Irakezen naar Europa, de prijzen aan de pomp en wereldwijde instabiliteit.

  Een frisse soort van democratische wind in het Midden-Oosten? Kan je me vertellen waar?! Dan ga ik er direct heen om erover te schrijven.

 4. 8

  Onze Man, ik lees je blog graag btw. Maar zo nu en dan benadruk ik de eenvoud..wie vermoord wie zeg ik dan.

  Na lange periode van repressie is dit een normaal fenomeen, altijd zo geweest en in het geval Irak was het daar al decennia zo. De “Amerikanen” spelen hier een onbetekende rol.

  In de tijd van Saddam was het niet mogelijk een vluchteling te zijn. In deze ben ik niet naief, ik ken het land en zijn bewoners, sprak de taal en momenteel nauw kontakt met groepen gevluchte bewoners..en hun de verhalen zijn…zijn…onvoorstelbaar.

  De breuklijn heeft niets van doen met de bemoeienis van het “westen”. Begon al tijdens het leven van Mohammed (anwb)

  Er waait wel degelijk een wind, ontken dat niet. Je stelt me enigszins teleur. Een van mijn favo bloks is maghmoods den ( zie interlogs in de linkerkolom). Wat hij kan schrijven is o.a. de nieuwe wind.

  Ik zal je boek kopen en lezen.