1. 2

  Ja Steeph gaat wat economisch met de waarheid om. Als je het stukje leest, zie je dat de lokale bevolking er juist behoorlijk wel bij vaart en er zeer tevreden mee is.

 2. 5

  Straatwaarde zal daar lager liggen maar, even kijken: weegschaaltje, rol aluminiumfolie. Versnijden met waspoeder: 15 kg à 1:10 voor lokalen en 20 kg à 1:5 voor toeristen. Dat maakt 5,5 kg waspoeder + 35 kg puur = 40,5 kg x 50.000 euro…2,025 mln euro..per week, soms per dag. Dat is lekker eten voor de 45.547 inwoners (2005) in Bluefields, genaamd naar de Nederlandse piraat Abraham Blauvelt:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Bluefields

  Maar merendeel zal wel verdwijnen in de zakken van de lokale notabelen en dealers.

 3. 6

  @5: Dat is wel weinig extra waspoeder erbij voor het risico dat je loopt (vooral bij lokalen natuurlijk, die 9% maken je niet rijk). Lijkt me niet echt de moeite waard. Daarentegen aan vreemdem kun je beter een laagje cocaine bovenop een hele zak waspoeder verkopen.

  Overigens doet het spul daar maar 5000 dollari voor een kilo, had je kunnen lezen. Je had ook kunnen lezen dat het niet in de zakken van dealers en notabelen verdwijnt (al gaat wel 10% naar de kerk). De lokale indianen staan erom bekend zowel overheid, drugsdealers, als drugsbestrijders buiten te houden en onderling te delen.

  Enige nadeel is dat ze geld meteen uitgeven en alleen cocaine als appeltje voor de dorst bewaren. Bij gevolg is de luxe meteen voorbij zodra de amerikanen stoppen met de oorlog tegen drugs (en de prijs als een betonblok zakt).

 4. 7

  Waarom zou je het ook bewaren? Het is daar rijk aan vis en fruit. Zodra de villa staat en de buitenboordmotor gekocht is zijn de eerste levensbehoeftes gedekt. De rest is luxe.

 5. 8

  @5

  Alleen Jacobsen en van Es versneden hun cacaönie met waspoeder.

  De rest gebruikt bakpoeder, poedersuiker of manitol als opvulling en stoffen als lidocaïne en cafeïne voor added effect.

  het eindproduct bevat in Nederland meestal rond de 50% cacaonie

 6. 9

  @ Bism.: “Had je kunnen lezen”? Ja, hád. Daar kopen we nu niks meer voor. Blij dat nog iémand de hele linke leest. Ik haak grosso modo af als 1ste alinea de kop dekt en/of ik moet doorscrollen, bij dit soort onderwerpen dan. De kunst is (vooral op het www) veel wit, en op 1 pagina kernachtig de essentie trachten te omschrijven..anders haken mensen af.

  Niet genoeg waspoeder? Hallo, voor de toeristen (verh. 1:5)?, 4 kilo mengen met 20 kg coke? Heb er geen verstand van, maar gaan er vast door de neus van bellen blazen.
  Opbrengst kan wel bijdehanter (zie su), exporteren (zie mijn rekenvoorbeeld)

  @ su

  Het gras is groen voor de Haas.
  Ik herhaal: het gras is groen voor de Haas.

  (Helaas onder “toegestane HTML- tags” geen code de geheime boodschap te verbergen).

  @ Sil:

  Géén waspoeder?

  Ach, een toeristje meer of minder…en een bootje is gauw gevonden daar haaien zat.
  Hadden ze het niet steevast over “kokkine”?