1. 11

  Kijk dit vind ik dan weer stiekem leuk om te lezen:

  “Merill Lynch sloot afgelopen vrijdag nog op ruim $ 17. Hedge Funds en andere short sellers worden volledig geflikt dit keer want hun short posities worden afgewikkeld tegen de overnameprijs.”

  De overnameprijs is minimaal $27, dus shortsellers worden goed genaaid.

 2. 12

  @10: het is een overzicht van alle goede en slechte berichten rond banken in het nieuws. DB heeft verder een zeer voorzichtige Josef Ackermann als baas. De Postbank is zijn eerste belangrijke investering in de 7 jaar dat hij baas is.

 3. 13

  @Martijn#8 Chapter 11 is volkomen failliet. Alleen failliet zijn is door Bush heel erg aantrekkelijk gemaakt voor bedrijven, en bijna onmogelijk voor consumenten. Die bedrijven die nu nog bestaan na een Ch.11 waar jij het over hebt hebben nu andere eigenaren en investeerders, kapitaal, en zijn technisch nieuwe bedrijven, dat ze het oude logo en brand hebben is make-up.

  Trouwens wanneer gaat het-linkse neo-Marxistische Sargasso eens iets schrijven over de revolutie in das Capital markt, waar kapitaal steeds verder in handen komt van private equite fondsen, ook deze bankroet is weer een prooi voor private equity daar kun je donder op zeggen, en raad eens wie er in die p.e. fondsen investeren? Sheikhs, China, Putin, en allerlei ander boevengeschut, moet links zich daar geen zorgen over maken, dat de arbeider uitgebuit wordt door zandprinsen, een communistische dictatuur, supermiljardairs, en gasbaronnen uit Rusland?

 4. 15

  @Bismarck, “Merill Lynch sloot afgelopen vrijdag nog op ruim $ 17. Hedge Funds en andere short sellers worden volledig geflikt dit keer want hun short posities worden afgewikkeld tegen de overnameprijs.”

  Euh wat? Zou je dit in wat makkelijkere bewoording kunnen uitdrukken? Dan snap ik het ook misschien.

 5. 16

  die shortposities van 17 betekenen dat ze een contract zijn aangegaan om ze voor 17 te verkopen op afgesproken datum. dat is gunstig als de prijs van aandeel verder zakt voor die datum, het verschil is dan je winst. als de prijs er echter een stuk boven blijft hangen heb je een probleem. dan moet je bijbetalen.

  wat ooit vooral aandelenverzekering was is nu meestens speculatiekanon.
  erg leuk dat dat ook misgaat inderdaad …

 6. 18

  Vraag, aan een Bismark, een Carlos, een Steep:
  Hoe gaat het er uitzien waneer heel het bankwezen (zoals we het kennen) tenonder gaat ?
  Wat zijn de te verwachte gevolgen daarvan ?

 7. 23

  Aha.

  Wall Street heeft van z’n fouten geleerd gaat risico management uitbreiden:

  “Collective human behavior on the Web (through monitoring online behavior, news, stories, ideas, videos, music, slang and popular fads through social networks) can be applied to financial markets (but also in politics, public health, online advertising and Internet commerce)”:

  http://www.nytimes.com/2009/09/13/business/13unboxed.html?ref=technology

  Angstmetinkjes hier Paniekmodelletje daar: nóóit meer Kredietcrisis…

  Hiep Hoi.