1. 5

  Nou ik woon zelf in Rotterdam, mijn hele leven al. En ik kan mij wel voorstellen dat het Weena de vieste straat van Nederland is. Als je ziet hoeveel verkeer daar de hele dag doorheen raast, en dat op een redelijk smal stuk, dan is het niet verwonderlijk dat er van die metingen uitkomen.

 2. 6

  Je moet die ranglijst overigens wel met enkele korrels zout nemen. Voor zover ik kan zien zijn de meeste cijfers die ze gebruiken berekend, en dus niet gemeten. En waarschijnlijk zijn de meeste berekeningen gedaan met het vrij simpele CAR-model. Heel nauwkeurig is dat allemaal niet. Dat de lucht in alle straten op die ranglijst behoorlijk smerig is staat wel vast, maar of dat op het Weena echt het ergste is is dus nog maar de vraag.
  Overigens, @YP, natuurlijk merk je daar niks van. Wij Rotterdammers toch niet? Wij hebben toch geen last van een beetje fijn stof, of wat stikstofoxides? Da’s voor die watjes uit andere, niet met name te noemen, steden.

 3. 11

  ….hebben ze notabene daar ook nog de afhaaldienst voor vuilniszakken afgeschaft en ondergrondse containers in elke straat geplaatst. En Rotterdammers kennende pleuren ze vanaf volgende maand alles gewoon op straat.

 4. 13

  Ruud Oost, het is wel duidelijk dat jij helemaal niks van Rotterdam of de Rotterdammers snapt. Neem mij nou. Waarom zou ik in vredesnaam mijn vuilniszakken op straat pleuren als ik ze net zo makkelijk vanuit mijn raam rechtstreeks de haven in flikker.

 5. 14

  Rotterdam is niet te filmen,
  de beelden wisselen te snel
  rotterdam heeft geen verleden
  en geen enkele trapgevel

  (stukje uit een gedicht van onze nachtburgemeester, al vind ik dat we wel toe zijn aan een nieuwe. Jazz is zo gedateerd joh (:)

  Die ondergrondse vuilcontainers zijn echt vet irritant ja! Maargoed, ik pleurt ze niet zomaar op straat dan he.

 6. 15

  Nogmaals en tot slot voor alle treurneuzen (en laat deze post daarna dan maar vlug wegzakken in het Eeuwige Nullen-En-Enen-Moeras)…en als een Rotterdammer dat rapport had gemaakt had was het láng niet zo erg geweest tussen haakjes: óók nooit niks gemerkt van fijnstof, doet gezellige dikke Surinaamse zwart, ligt hier nog geen papiertje, haalt een lappie over het kozijn en hup weg stof!…want…

  …die hele heisa is Volkomen Kut…

 7. 16

  Hmm, drie van de smerigste straten van Maastricht vormen meer dan de helft van mijn fietsroute van/naar mijn werk… Geen wonder dat mijn neus altijd dicht zit.

 8. 18

  Het Weena wil je toch alleen per auto over, er is daar verder niets te beleven.

  Wel even je partikelfilter aanzetten.

  Overigens is Rotterdam binnen de ring van onze vier grote steden het best berijdbaar met auto, fiets en OV.