Weekendquote – Pijn

“Heel de fokking wereld gaat naar de typhus vanwege incapabele gratekutten als zij. Ze kan niet tappen, ze is lelijk, ze kan vast ook niet neuken, wat moet je er dan mee? Sterf toch, wijf. Fuck.
Fuck it. kaas is kaas. Kaas moet je vreten, daar moet je niet over fantaseren. Mensen fantaseren niet over een fokking blok kaas. Mensen fantaseren hoe ze hun pik in de kont van Paris Hilton kunnen janken. Dáár fantaseren mensen over. Niet over fokking motherfokking kutkaas. Kaas, daar doe je mosterd op.”

Schijnbaar uit de roman Pijn van Beau van Erven Dorens die in oktober uit gaat komen.

 1. 10

  Gaap idem.. die Dorens is een hol vat, laten we ijsblokjes gooien naar die ‘vent’. Maar ik moet ook gapen vanwege meneer Stevaert. Heeft een beetje last van fixatie lijkt het. Nou niet gelijk gaan slaan sr Crachàt maar voor mij vallen de uitspraken van deze Stevaert in het verleden ook onder de noemer ruwheid. Hij trekt dus zijn eigen lijn, ik ook.

  Mac gaat uit, no response from me.

 2. 12

  Dank je voor de tip, nu weet ik weer waarom ik zo weinig moderne Nederlandse ‘literatuur’ lees.

  Maar goed, de politieke correctheid gebiedt mij te nuanceren. Ik baseer mijn oordeel slechts op één citaat, het boek zal wellicht wel een meesterwerkje zijn.

  “Gaaaap”, inderdaad.

 3. 15

  Het komt wel overeen met de stijl van zijn columns in Sum, waarvan ik altijd vermoed dat ze een belangrijke inspiratie zijn geweest voor Jiskefet.
  Nou vermoed ik dat Van Erven Dorens zijn Elsschot wel kent en dit bedoeld is als een soort verwrongen eerbetoon.

 4. 17

  Ik ben benieuwd en ga het zeker lezen. Het is weer erg done om een boek op 1 citaat te beoordelen. Lekker kort door de bocht, jongelui!

  [Hieronder een lijst met andere schrijvers, puur bedoeld om te kokketeren. Ach wacht, verzin ze zelf maar]

 5. 21

  Het klinkt als een goser die lang moet wachten op een biertje nadat zijn favoelftal voor de vierde keer op rij het heeft afgelegd tegen een intrinsieke mindere tegenstander. Dat steekt en kwelt de mannelijke trots zo aan het begin van het seizoen.
  Het kan natuurlijk ook Youp v.h. Hek zijn die het hier opneemt tegen ons geliefd Oranjehuis.

 6. 23

  Nienke, dat is de beste manier om hiermee om te gaan. Hoewel ik zeker weet dat in dit geval mescaline een wijze van spreken gebruikte die niet zijn eigen is. Maar juist bedoelt om een punt te maken.

 7. 24

  Ik denk dat ik dit boek nu al ongezien tot sleutelroman van de 911 postwar generation kan betitelen. Ja, daar heb ik kijk op, zou je nie zegge, he.. maar dit type godverse ongeleide projectielen zijn pure logica. Het zijn dergerlijke anti- sociaal gerichte ondergeschoffelde afgeknepen schizoide sociopathen die uit de as van Ground Zero verrijzen en zich als wildvuur manifesteren. De Nico’s maar dan op een mix van ethanol en uraniumextract waar Nico nog netjes op super tankt en bleek bij afsteekt als partypooper met een honkbalknuppel in een Chevy met open dak en een shitload aan gepimpte kwadrofonische snotherrie.

  ben ik blij dat ik nu Haydn’s pianotrios’ aan het incorpereren ben in de pc. Oh, ik ben zo’n verschrikkelijke eigenwijze opdonder, het lijkt weer net underground.

 8. 26

  @nienke

  die Pijn op schrift maakt je wakker. Je accepteert die Pijn of je accepteert hem niet.

  Maar je krijgt hem nog een keer op je ogen – en dan grover- als je het klaarspeelt om in peignoir en muiltjes te piepprevelen van oeps Beau, dat doet pijntjes, ik ben beetje geschokt, is nietsjes voor mij.

  Dat dan weer wel, @bicat.

 9. 28

  Kom, kom, kleutertjes, ik wil wedden dat Turks Fruit in zijn tijd als veel platter en grover werd ervaren.

  Lust er iemand nog een blokje Goudse uit de reet van Van Erven Dorens?

 10. 31

  Kleutertjes? Hoeveel publicaties heeft geachte afgevaardigde Collins achter zijn naam? Jongeheer Beau v. Ervens is in de kern niet zoveel veranderd sinds zijn schimmige carrierepad hem ook langs de burelen van het studentenblad propria cures bracht .Iets minder aansprekend succes als Giphart of Krabbe, nou ja, dat soort. Ik waardeer het wel dat v.Ervens een stijlvast pennetje heeft en zelfs in de herfst van zijn dagen nog eenzelfde bravoure etaleert.
  Ik denk dat Collins gewoonlijk een ander zaakje beetpakt. Nix mis mee maar sargasso is echt wel voor > 18 jr. hoor.

 11. 33

  Turks Fruit was een rimpeling , IK Jan Cremer, dat bracht de luitjes pas op echt op stoom. De Duivelsverzen van de Lage Landen…ongekend schuimbekkende taferelen , altijd wat met Jan Cremer. Zag hem laatst op een tv portret, op zijn land, de boerderie en het atelier in Italie. Hij zat er goed bij, gezonde blos enzo. Wat je noemt, La Dolce Vita. Een gegoed en gerijpt man.

 12. 37

  *met het hoofd een schuin beetje opzij*

  Beau!:
  [img]http://i58.photobucket.com/albums/g270/Y_Podorkin/chinaletter.gif[/img]
  Prettige nacht nog,…denk aan de buren en zo,….en morgen,…Morgen Gaan We Er Weer tegenaan!

 13. 40

  Merci, Mescaline. Ik heb weinig helden, ik erken ze gewoon nie maar Cremer is wel ok.
  Rock & Roll, dat is zijn handschrift, zijn beeldtaal.

  .. ‘die komen nie om schilderijen te kijken maar om zich vol te lade, begrijp je.’

  Wat een smier naar ons, wij snobs van de hypotheken en de lange termijninvestering. Machtig, prachtig.
  En zo gaat ie nog effe door.

 14. 44

  Nico Dijkshoorn, wie hem niet kan velen is voer voor de Taliban.

  Nico, de columnist/ culinair filosoof met een zwijgzame achterban die hem stijlloos herinterpreteren en het “Schijnbaar” noemen wat ze doen.

  Dijkshoorn publiceert op Webwereld, de Volkskrant Sport rubriek, is lid van de schrijversstaf van Cafe de Wereld (vara) en op zijn eigen retevette site.

  Typhus , niet te houwe !

  http://www.volkskrant.nl/sport/article328998.ece/Vanaf_de_bank_-_slot