Weekendquote – Links heeft geen humor

Linkse mensen hebben meestal geen humor. Je zou als linkse politicus je best moeten doen voor het levensgeluk van de mensen. Maar in de praktijk zijn linkse politici vaak de meest onaangename mensen die er zijn.

Aldus Derk Sauer vandaag in een interview in Volkskrant Magazine (niet online, sorry). Derk Sauer, ondernemer in de mediawereld, momenteel opererend vanuit Moskou is al vanaf de oprichting lid van de SP.
In het interview komt de pijnlijke steun voor de SP (en andere linkse partijen) voor het Sovject-communisme en Mao ook nog even langs. Hij geeft toe zich te schamen voor het gemak waarmee men indertijd achter Mao aanliep, de grootste moordenaar van vorige eeuw.

Maar veel belangrijker dan dat is natuurlijk de vraag of linkse politici humorloos zijn. Daarom een polletje.
[poll=67]

 1. 1

  Alleen Femmeke zien we wel eens lachen, maar dat is wel haar toneelrolletje van schamper ongelovig doen. Jan Marijnissen heeft bij media-training geleerd dat het goed is om opgeruimd te doen, maar je ziet dat het biet van harte gaat.

  Verder zijn linkse politici van nature zuur. Het helpt ook stemmen trekken: negativisme scoort. Nationalisten als Wilders kan ook niet lachen.

  Eerlijke lachers, van nature spontaan, zoals Zalm en Wiegel bestaan gewoon niet ter linkerzijde, die vind je bij de liberalen.

 2. 2

  Opstartproblemen: biet, kan/kunnen.

  Roomsen als Van Agt en Verhagen lachen om het geheim dat zij delen met God, maar humor brengen zij niet. SGP’ers denken dat zij neergebliksemd worden als zij lachen, en hun hele familie als ze een grap maken.

  Ik zocht eigenlijk naar de foto van Terpstra en Jorritsma die zitten te gieren op een bankje op het binennhof, maar vond alleen deze.

  http://home.hetnet.nl/~lindmar/fortuyn-melkert.jpg

 3. 7

  Links? Rechts? Arghl.

  Wat mij betreft bezigen we beide termen en het hele idee dat het politieke spectrum lineair is weer te geven nooit meer. Beide termen betekenen niets en als ze al enige betekenis hebben, verandert die met de tijdsgeest, met de lokatie, met de luisteraar en met de spreker. Zo sterk zelfs dat wat wij in Nederland typisch linkse standpunten noemen in veel andere landen weer typisch rechts is.

  Het bezigen van beide termen getuigt naar mijn nederige mening van een algeheel gebrek aan inzicht in de (complexiteit van) politiek, in je eigen belangen en je begrip van hoe een normale samenleving in elkaar hoort te zitten.

 4. 9

  Das niewaar MP, ik zag onlangs nog een boekje in de winkel “25 jaar Duitse humor”…was 5 blaadjes dik;)

  (mopje van Herr Rudie)

 5. 17

  Wellicht een betere vraag: wie zijn de grappigste politici? Vervolgens kunnen we die in een assenstelsel met op de x-as een links-rechtsschaal (overheidsingrijpen in economie) en op de y-as een conservatief-progressiefschaal (ethische vraagstukken / Vernieuwing versus herstel) positioneren. Daarna kunnen we nagaan welk kwadrant het grappigst is.

 6. 18

  Ik heb niet zoveel met links en rechts. SP en andere partijen die alles willen behouden, of terugbrengen naar zoals vroeguh, noem ik maar rechts.

  Bij heel veel politici ontbreekt humor of een gezonde dosis zelfspot. Dat heeft niets met hun politieke kleur te maken, maar met fantisme, trots/gezichtsverlies en perfectionisme. Die mensen bedoelen het goed, maar komen uiterst irritant (betweterig, saai etc.) over. Erg jammer voor ze.

  Bij v/d Vlies of Marijnissen kan ik wel enige humor ontdekken, en bij Van Staaij en Van Bommel in het geheel niet. Dit komt omdat jonge politici vaak fanatieker zijn, ouderen iets laconieker.

  Ik kan de poll dus niet invullen bij gebrek aan een keuze die ook maar een beetje in de buurt komt.

 7. 19

  @Ultrabas: prima! Zijn we het wel eens dat links de conservatieven zijn (getuige ontslagrecht, de huidige moraliserende regering, de SP standpunten over Europa en buitenlanders) en de liberalen (met hun niet aflatende verbeterdrang) de progressieven?

  Als grappigste politici nomineer ik:
  – Kamp, om zijn onderkoelde humor
  – Leerdam, die man is niet echt, dat is een wandelende persiflage

 8. 20

  Aan het verloop van de poll meen ik te kunnen aflezen dat mensen die vinden dat links geen humor heeft vroeger opstaan dan mensen die links wel leuk vinden.

 9. 21

  Ik heb even zitten nadenken, maar het lukt me niet om één politicus te noemen die echt een goed gevoel voor humor heeft. Zou het kunnen dat ze er wel zijn, maar dat ze niet grappig mogen zijn van hun media-adviseurs? Omdat wij vinden dat mensen die het land besturen een zeker gewicht en een zekere ernst moeten hebben. We blijven calvinisten, tenslotte.

  Terzijde: @Nette Heer #19: Misschien zijn de linkse partijen wel conservatief, tegenwoordig. Maar dat maakt de rechtse partijen nog niet progressief. Dat misverstand hoor je wel vaker. Als links conservatief is, dan is rechts reactionair. Waarom wil jij eigenlijk zo graag progressief zijn, trouwens?

 10. 22

  @19: Ah! Nou begint het ergens op te lijken: nominaties!
  Ze krijgen van mij echter geen punten, want ik heb geen seconde om ze moeten lachen.
  Misschien komt Balkenende meer in aanmerking die ooit wel 2 weken heeft bij een acrobatiekschool heeft geoefend hoe hij een vermakelijke smak van een skate-board kan maken. Dat is hem goed afgegaan, want wat een lol hebben veel mensen om die truc gehad.

  Iemand die er kiest politicus te worden (van wat voor richting dan ook), is zich er kennelijk van bewust dat de rol van hofnar niet voor hem/haar is weggelegd. Steeph heeft eerder deze week met wat citaten uit de algemene beschouwingen aangetoond dat ze humor beter achterwege kunnen laten.
  Omgekeerd weten de meeste lolbroeken ook wel dat ze absoluut niet geschikt zijn voor het politieke ambacht en dat het spreekgestoelte in de Kamer geen geschikt podium voor hun talenten is.
  In België ligt dat iets anders waar comedienne/zangers Margriet Hermans wel denkt meer in haar mars te hebben.
  Overigens hoeft het helemaal geen probleem te zijn als een politicus meer serieus(=saai??) dan humoresque overkomt. Dat bewijst Balkenende wel die nu de langszittende MP dreigt te worden. Dus wat is Derek Sauers issue eigenlijk?

 11. 23

  @ Oplawaai

  Progressief heeft nu eenmaal een positieve klank, sinds de linkse partijen in de jaren zestig dat label kregen. Naar vooruitgang strevend, als iets dat doet is het wel de ware liberale geest.

  Reactionair is een ouderwets scheldwoord. Je kan alles en iedereen reactionair noemen.

  Dennis Healey tegen de voorzitter van de Engelse Commons, ik meen over Geoffrey Howe: “Kunt u mij vertellen wat het parlementair toegestane woord is dat het dichtst bij ‘leugenaar’ komt?”

 12. 24

  @23: Ben je het dan ook weer met mij eens dat de VVD niet liberaal is en dat je de liberalen eerder op links (Groenlinks) en in het midden (D66) vindt?

  Wat er precies links is aan de huidige regering moet ik overigens nog ontdekken.

 13. 25

  @ Nette Heer: ik had een indeling in gedachten zoals het KiesKompas die hanteerde, zie bijv. een screenshot op http://www.joostlog.nl/?p=493. Hier blijkt dat ChristenUnie links-conservatief is, en D66 rechts-progressief (althans, de meest rechtse der progressieve partijen). Mijn hypothese zou zijn dat de rechts-progressieven het meeste relativeringsvermogen hebben en dus het grappigst zijn.

  Nominaties: …tja. Probleem doemt op dat ik vrijwel geen politicus goed genoeg ken om te weten of hij/zij grappig is. Google helpt ook al niet: “Uw zoekbewerking – “politicus maakt grapje” – heeft geen overeenkomstige documenten opgeleverd”.

  Balkenende schijnt heel grappig te zijn. Maar dan moet je hem blijkbaar wel goed kennen, want zoals ik hem op TV zie is het allerminst om te lachen.

 14. 26

  Aan het verloop van de poll meen ik te kunnen aflezen dat mensen die vinden dat links geen humor heeft vroeger opstaan dan mensen die links wel leuk vinden.

  ..of dat mensen die links leuk vinden langer nadenken voordat ze reageren.

 15. 27

  @ Bismarck

  Eens, hoewel er in D’66 en GL ook redelijk wat mafketels rondlopen. En een deel van de VVD is in orde.

  @ Ultrabas: sorry, hyperlink doet het niet bij mij. Met relativeringsvermogen raak je de kern van de zaak. Drammers = geen humor.

 16. 32

  Ik kan altijd wel lachen om Jeroen Dijsselbloem’s acties en uitspraken. http://www.jeroendijsselbloem.pvda.nl/

  Maar of hij – of Hij – echt links is, weet ik niet. Dat is toch meer crypto-Christen c.q. reactionaire mol. Daarbij, is hij toch vooral onbedoeld grappig.

  Een andere prominente socialist, Diederik Samson, doet me ook wel eens lachen. Toen een RTL verslaggever aan hem vroeg; “hoe de luchtvervuiling te bestrijden?” zei hij; “Minder vliegen.”

  Priceless.

  Ook moest ik – en nu begeef ik me in heel gevaarlijk vaarwater – wel eens lachen om, jawel, Marcel Van Dam. Ik moet het toegeven, even mijn hart luchten. Oef, wat een bekentenis. Een echte oud links rooie rakker, maar toch wel ad rem.

  Hans Spekman is ook wel een goedlachs figuur denk ik.

 17. 33

  Nu we het toch over humor in de politiek hebben: missen jullie Gonny ook niet een beetje? Niet het grootste politieke talent dat de wereld ooit gezien heeft, maar je kon wel met haar lachen. En, dat vond ik wel een erg leuke eigenschap van haar, dat kon ze zelf ook.

 18. 39

  Ach weet je wat het is, rechtse poltici gedragen zich als clowns, ze doen net alsof alles lollig is, het leven is een groot circus.

 19. 40

  @29 MP: “Nette Heer wil af van alle linkse elementen in de maatschappij, dat is wat hij noemt progressief.”

  Inderdaad! We hadden al vastgesteld dat links de vooruitgang in de weg staat, dus geen doel meer dient. Uit folklore mogen Rozenmulder en Kok nog even hun zakken vullen (kunnen we nog wat kankeren) en mag Marijnissen nog even de verongelijkte arbeider spelen (hoewel hij nu wel erg gemanicuurd begint te worden). Welke functie gaat Marijnissen trouwens bekleden na zijn parlementaire loopbaan? Ik schat iets bij de publieke omroep, of een ontwikkelingsdenktank.

  Paars was een kleine hoopgevende opleving, maar de conservatieve krachten in de PvdA hebben de macht gegrepen. Hun tragiek is dat zij beter Paars hadden kunnen blijven, want de SP liep met de linkse buit weg.

 20. 43

  “Nee, integendeel” ingevuld. Zien we alleen niets of te weinig van denk ik. Reken maar..voor de camera/ in de kamer toneel spelen geblazen…achter de coulissen lachen ze zich vast hartstikke dood. Links/ rechts..gezellig een pot nat. Moet ook wel misschien, anders kan je dat niet volhouden.

  Janmaat. In de kamer bloedserieus buitenspel zetten en beentje lichten. In de wandelgangen?…lachen gieren brullen… Dollen Met Janmaat…linkse politici voorop.
  Tony Blair in z’n verklaring dag na dood Diana. Quasi sip trillende lip en z’n kopje op half zeven? Blijkt dus, nu, avond tevoren van a – z geregisseerd en ingestudeerd.

  Noem dat maar géén humor.

  En Verdonk, Donner, Halsema en Marijnissen dan? Hirsch Ballin niet te vergeten….geen humor?

  Gewoon door “er te zijn”…meer niet….

 21. 48

  @ YP #45: Blair is professioneel acteur

  @su

  Je toont hier haarfijn aan dat links geen verhaal heeft en rechts wel. Blair speelt (de acteur die hij is) een populistisch verhaaltje, een voor hem uitgeschreven script van de huidige BBC-variant van Joep Meloen. Een lekker domme modieuze kreet die goed bekt bij het vulgus.

  Thatcher schreef zelf een inside story van het politieke spel, waarbij ze zowel grappig was als keihard uithaalde naar de kudde economen die allemaal zeiden dat ze verkeerd bezig was. De historie heeft aangetoond dat zij gelijk had, en dat ze ook nog humor had. Ook op latere leeftijd: of ze “The Mummy Returns” zelf verzon weet ik niet, maar als je dat als oude dame zo kan brengen dan sta je overal boven.

 22. 49

  Zo bezien, inderdaad Nette Heer. Een goede politicus beheerst alle facetten van het spel. Toneelspel/ humor you name it.

  maar niet zo blazen tegen Blair…

 23. 51

  YP: ik heb altijd behoorlijke waardering gehad voor de Engelse lijn van de laatste tien jaar (health, onderwijs), maar Blair kan ik niet velen. Net zo onwaarachtig als Bos. Hoewel die laatste weer te klein is voor Irak, cash for honours en FOCA-stortingen.

 24. 53

  Niet eens. Laatst debat in parlement gezien. De man sloeg tegenstanders danig om de oren met genoemde bereikte successen. Valt Bos bij in het niet. Qua verweren. Goed Irak, is smet..wat heet..een kom jus over het hagelwitte overhemd. Maar…misschien een nog uit 2e W.O. stammend met VS..I’ll scratch your back you scratch mine….weet jij veel…

 25. 54

  @ Nette Heer: Wat een wonderlijk brein heb je toch. Je ziet twee grappige, of grappig bedoelde filmpjes en onmiddellijk gaat dat brein weer zoeken naar bewijzen van de slechtheid van linkse politici en de goedheid van rechtse politici. Vermoeidend lijkt me dat, zo’n permanente speurtocht naar bevestiging van je vooroordelen. Probeer dat eens uit te schakelen, dat geeft rust.

 26. 60

  @ Oplawaai #54

  Zie je echt het verschil in kwaliteit niet?

  @ Kraslot #52
  De geschiedenis geeft Thatcher steeds meer gelijk. Radicale hervormingen in handel en industrie, Engeland weer trots en welvarend, uit het dal getrokken waar archaïsche en dogmatische voorgangers het land in hadden geduwd. Aanbidden is overdreven, maar achteraf blijkt zij (en Reagan, en Carter) de waardering zeker waard. Natuurlijk is er een achterlijke knee-jerk reactie bij grote groepen mensen die niet verder komen dan de Spitting Image beelden.

  Én ze heeft humor!

 27. 61

  Ben met je mee, YP, alleen: niemand in het Engelse lagerhuis kan op dat niveau mee zònder ijzersterke humor. Daar alleen al voor zou je naar GB verhuizen. Come to think of it: eigenlijk wil je ènkele daarom naar GB verhuizen.
  En ook dit, uiteraard: die idioot gaat ook nog eens de onnozelste anti-Europese houding aannemen ook, terwijl ie vlgende week aftreedt. Niets meer te verliezen, enkel nog de kàns op een goed eindbeeld – en dat doet ie dan ook met verve.
  Om vervolgens een *Crachàt spùwt* een KATHOLIEK te gaan worden. Om z’n zonden af te kopen? Privégeweten met dat van Cherie op één lijn te brengen?

  Ik zat een jaar of drie geleden nog met een upper-class Brit ruzie van het kameraadschappelijke soort te maken omtrent the Tony Blair Project. Hij vond ‘m walgelijk, en verrek: vandaag moet ik hem gelijk geven.

  Je zou cynisch kunnen besluiten dat zijn enige èchte verwezenlijking het Noord-Ierse vredesakkoord was – blijkens het laatste lijntje van het Vaticaan getelefoneerd, een katholiek als deus ex-machina – daar hadden Paisley en Adams niet van terug.

 28. 62

  Iedereen heeft humor, Nette Heer, zelfs jij!
  “Kraslot” – iemand vlugzout snel, ik kom niet meer bij.

  Dus de dame met de handtas heeft humor.
  De dame die de gratis melk op de kleuterscholen afschafte, die was zo leuk. Of de openbare bibliotheken privatiseerde. Of zei: “There is no such thing as society” – toen moest je wel lachen!

  Het denken van Tatcher, heeft dat nog voet aan de grond gezet buiten Groot-Brittannië?
  Het hilarische kreng heeft dat niet mogen proeven, nee. Op een paar goofies als jij na blijkbaar, maar dat geldt als een omgekeerd bewijs.

  Zeg enneuh, tussen ons heel even. Als je nog eens Carter met Reagan en Tatcher op één lijn stelt – laat dat teken zijn om terug de hulplijn te bellen, Nette Heer.

 29. 63

  @ Nette Heer: Het verschil in kwaliteit zien tussen twee politici, op basis van twee Youtube filmpjes die niks met hun beleid te maken hebben en als enige overeenkomst hebben dat ze grappig (bedoeld) zijn en dat er hier door iemand naar wordt verwezen? Dat bedoel ik nou.

 30. 64

  Nette Heer.
  Van binnen een ontzettend vieze man.

  Ideetje. Die spreuken moet u maar ergens opplakken misschien.

  En Crachat. Tja…anti- Europees. Een minpuntje van jewelste. Ze willen misschien best wel. Met handen en voeten gebonden aan VS denk ik.

  En katholieken. Of fluks besluiten het te worden?

  …en als je dan zo graag bij een of andere sekte wil behoren…dan toch maar katholiek worden toch..bedoel…moslims, artikel zoveel…

  Nee…dah’s lachen daar…

 31. 65

  @Allen

  Kom, kom niet zo met zijn allen tegen één nette heer. Ik wacht trouwens nog steeds op een Marcus Bakker-anekdote van ALO.

  @Crachàt

  Wat heb je tegen Thatcher? Ik bedoel, wat is er dan zó mis met haar? Ik ben en blijf ook wel een fan. Hoe grappig dat ook moge zijn.

  Mag ik je trouwens complimenteren met je manier van schrijven. Ik denk steeds; ‘It’s Dutch Jim, but not as we know it.’

  Ik moet ook altijd wel lachen om de socialist Hugo Chavez, hetzij met enige plaatsvervangende schaamte.
  ( http://www.youtube.com/watch?v=u0l9xickkpQ )

  Geweldig, ook die begripvolle FoxNews voice-over.

 32. 66

  Zo nu en dan een kruisje slaan…Maria and shit…een houten hokje…en Klaar Is Kees, wat wil je nog meer..toch? En een mof als paus…ach..

  En Nette Heer..even buiten het eeuwig voortdurende politiek gerommel en gedoe..humor ging inderdaad ook bij haar niet aan de deur voorbij…

 33. 69

  Tja Jimmy, ik pruim je bijdragen ook wel, goede man. Ik spreek dan ook zoals ik teken, uiterst trots daarop ook. Want jouw/het/jullie Dutch, daar blijf ik zo ver vandaan als mogelijk – hoewel.
  Grijns. Het gewroet van sommige Nederlanders met hun moedertaal hier bezorgt me tegelijk rillingen en lachkrampen.

  Wat ik tegen Tatcher heb?
  Ik heb een historisch bewustzijn, gemengd met een humane empathie. Dat is ruim voldoende om een dolgedraaide kruideniersdochter met een vadercomplex te herkennen.

 34. 70

  en MP: (vrij nieuw hier?), Nette Heer, leg ik nog eens hoofdschuddend uit, bestond er in om te roepen, dat “alle socialisme uitgeband dient te worden”.

  Sinds dan hebben hij en ik een innige relatie. Als ik in een goede bui ben: dan speel ik de vaderlijke verzorger en hij Kwijlo in de Dwangbuis, maar heb ik een beetje weinig geslapen of zo, dan neem ik de verbale tekentang […] wel eens ter hand.
  Iemand namelijk, die dàt zomaar beweert, leeft zò naast de na-oorlogse beschaving, parasiteert zo erg op eigendunk, dat zo iemand zich voor mijn part een klasje lager mag gaan bezighouden dan op de site waar ik deel van uitmaak.

 35. 72

  @Crachat,

  Jaah, ik ben nieuw, nog groen en nat achter de oren. Ik was jouw innige band met NH alweer vergeten:) Mijn indruk is dat NH ergens een socialisme trauma heeft opgelopen. Hij kan er niks aan doen dat hij zo heftig van leer gaat, een slachtoffer van zijn opvoeding ofzo ;D (cabaret! cabaret!) Slaaptekort, ik herken het! Ik word er geloof ik nogal melig van…

 36. 76

  Ach ja, ik mag Nette Heer wel. Hij doet me denken aan mijn vader. Ook zo’n rabiate socialisten-hater. Dat was er in gestampt door de katholieke kerk (dat is bij Nette Heer anders, denk ik). Oeveloze discussies aan de eettafel, tot grote ergernis van broers en zus. Maar op één of andere manier schiep het een band tussen mijn vader en mij.

 37. 77

  De schoolmelk is nooit weggeweest, ze probeerde het wel maar is haar [ url=http://education.guardian.co.uk/schoolmeals/story/0,,1677569,00.html] nooit [/url] gelukt.

  [IMG]http://img253.imageshack.us/img253/5739/thatcherel8.jpg[/IMG]

  Zo heb je nog steeds een uniek systeem in dat fraaie Engeland. Elke dag plaatst de melkmeneer een kwart pint(piepklein) flesje melk bij senior bewoners (gratis). Als er meer dan drie flesjes onaangeroerd bijven staan is zijn/haar opdracht aan te bellen en bij geen gehoor instanties in te schakelen om te bezien of er iets mis is. Werkt uitstekend.

 38. 80

  { Huh, nu al? De mijne van 6 weken gloort van herkenning pas een dag of 3…Feit is: noem het weird, maar ik blijf in slapeloosheid meer van Cry dan Smile :-) }

 39. 81

  Larie: jij hebt de gave om de Waarheid via een soort subjectieve machine om te vormen tot iets sur-realistisch – en dat is, besef ik al typende, een dijk van een welgemeend compliment :-)

 40. 82

  En on Tatcher vs Humor: zij is de vrouw die werkelijke afkeer, haat en dédain voor het eerst op het publieke toneel bracht.
  Niet na haar stem een octaaf naar beneden gebracht te laten hebben door een logopedist – voor wat hoort wat, een viswijf wil niet als een viswijf klinken.

 41. 87

  Viswijf..precies dat is het!.

  In rotterdam waar ik kwam en opgroeide had je op vrijdag in de namiddag de viswijven.

  Je hoorde ze al van verre “Schellevis..SCHELLEVIS”. Als je geluk had zag je een paard en wagen aankomen met grote blokken ijs. Stoere kerels met doek op schouder kwamen dan een blok ijs brengen voor de schelleviskar. Onder de kar liep vaak een vastgebonden hond, om de kar te trekken.

  Mijn pa gaf me eens twee stuivers voor wat “schellevis”.

  Ik keek alles vergetend naar de dame van de kar, scheveningse klederdracht en roomblanke schuddende dikke tieten, en liet mijn centjes vallen.

  Ik bukte en pakte de twee stuivers ..de hond schrok en begon te rennen. De kar, met fris ijsblok reed over mijn rechterwijsvinger..plat. In ziekenhuis geprobeerd dat te herstellen..niet best gelukt..ik tik met twee vingers..links de wijsvinger en reachts de middelvinger…”SCHELLEVIS”!!!

 42. 90

  { C R A S S !!
  Bloody ‘Ell, S’z, dat is nog es een blastje passtje, – zijn die boertige anarchopunks hoorbaar online en gratis ergens aan te klikken? }

 43. 92

  zij is de vrouw die werkelijke afkeer, haat en dédain voor het eerst op het publieke toneel bracht.

  Lijkt me wat overdreven, Crachàt. McCarthy, bijvoorbeeld, deed dat ook en in veel ernstiger mate. En er zijn wel meer voorbeelden te verzinnen, denk ik, zonder meteen bij vriend Godwin uit te komen.

 44. 96

  Miss maggie mgill, she lived on a hill.
  Her daddy got drunk and left her no will
  So she went down, down to tangie town.
  People down there really like to get it on.
  Now if youre sad and youre feeling blue
  Go out and buy a new pair of shoes
  And you go down, down to tangie town
  The people down there really like to get it on.
  Illegitimate son of a rock and roll star
  Illegitimate son of a rock and roll star
  Mom met dad in the back of a rock and roll car.
  Well Im an old blues man
  And I think that you understand
  Ive been singing the blues ever since the world began.
  Maggie, maggie, maggie mgill
  Roll on, roll on, maggie mgill
  Maggie, maggie, maggie mgill
  Roll on, roll on, maggie mgill

 45. 97

  *slik*

  Beste larie..en hier zat ik nou nog ff op te wachten..

  *snik*

  …als de rest van “de boel” het dan maar gewoon blijft doen hè…

 46. 99

  Iemand van nà ’67, Oplawaai? Uit Europa?
  Het snauwen en sneren is van alle tijden, absoluut, maar zij als zelfverklaarde uitwashaatster, drijvend op dat misprijzen, gevoed door klassevernedering, daar vind je toch geen gelijke van?

 47. 101

  enneuh, Larie #87, je “roomblanke schuddende dikke tieten” heb ik als ventje ervaren in een frituur, schuddend op het ritme van de ‘eerste bak’. Met gouden zonnestralen over beide: staafjes en soezen.
  Het bracht me een elfde, ipv twee minder op :-)

  hum, slaapstein, morgen maar weer eens freelance werkdag.

 48. 104

  …of via de links die zij bieden…
  [img]http://photos1.blogger.com/x/blogger2/830/875445963889008/220/z/547716/gse_multipart46739.jpg[/img]

 49. 105

  Mijn bouwjaar is ’64, Cràchat. Dus Thatcher is uit de tijd dat ik een heel klein beetje begon te snappen van politiek. En ik ben geen fan van haar (Nette Heer moet maar eens met concrete voorbeelden komen van haar gigantische successen) en ze ging behoorlijk ver, maar ik vraag me af of ze daarin nu uniek was. Was het niet onze waarneming die veranderde? In die tijd stroomden de beelden van de overkant van de Noordzee makkelijker binnen dan voorheen. En de politieke cultuur op dat eiland was (is?) een stuk rauwer dan hier. Ik vermoed dat dat meespeelde in het schokeffect dat we hier ondervonden. Als ik het me goed herinner was haar grote opponent Neil Kinnock ook niet iemand die hier door zou gaan voor het toonbeeld van grote beschaving.

 50. 110

  Introducing the Prime Sinister she’s a mother to us all; Like the dutch boy’s finger in the dyke her arse is in the wall; Holding back the future waiting for the seas to part; If Moses did it with his faith, she’ll do it with an army

 51. 114

  Nou nou, ben ik even een dagje sporten en dan wordt het hier meteen een wederzijds masturberend onderonsje.

  In de jaren 70 ging Engeland ten onder door economisch mismanagement van overheid en industrie (werkgevers én werknemers). In die jaren heb ik daar gewerkt en getoerd en de arbeidsverhoudingen waren absurd. Thatchers grote verdienste is dat ze de vakbonden heeft aangepakt die met hun chantage het bedrijfsleven én de publieke sector kapot maakten. De flexibiliteit kwam terug, de goede organisaties werden gestimuleerd en ondernemen (de bron van alle welvaart) mocht weer. De boom van de jaren 80 en de verdere groei daarna was mogelijk door het fundament dat Thatcher legde. Bovendien heeft zij met de slag om de Sebaldijnen, hoe triviaal ook in onze ogen, het land weer zelfrespect gegeven. Later kwamen mindere conservatieven aan de macht, die tenslotte met de sleaze-schandalen de macht aan Blair op een presenteerblaadje aanboden.

  Dat er hier een lunatic fringe rondwaart die nog gelooft in de punkpuberkreten over Thatcher uit die tijd is vertederend en schokkend tegelijk. Naar mijn mening zal Thatcher na Churchill maar voor Blair de geschiedenis ingaan als de beste premier van de twintigste eeuw.

  @ su (carburateur?) in 68
  Inderdaad, en dat na tig jaar Labour. Nottingham en Edinburgh doen het uitstekend in technology en dienstverlening dankzij ondernemerschap, terwijl Manchester en Brum op hun kont liggen. Doodgeknuffeld door uitkeringen, verstrekt door linkse bestuurders.

 52. 115

  Mocht iemand nog geïnteresseerd zijn in Engeland in de twintigste eeuw: in de afgelopen weken heeft de BBC een serie van Andrew Marr uitgezonden.

  Ook deze linkse vrienden moesten bekennen dat MT wel degene was die Engeland ten goede heeft getransformeerd.

 53. 116

  Maar het wàs mijn pubertijd toen, Vette Beer ! En okee okee, er viel flink wat te verbeteren aan de werking van de staat, en jà een aantal vakbondsregels waren te absurd om los te lopen, om nog flexibiliteit te geven, enz. Maar wàt een slagveld heeft die madam ook achtergelaten, en zonder reden. Anderen hadden het beter en humaner gedaan. 69+82 are spot on.

 54. 117

  Steeph, het is wel de overwegende mening van de stemmers op de poll…
  Ergo, de meeste ideëen waar (zogenaamd) linkse politici mee komen, zijn inderdaad tenenkrommend. Ik denk eerder dat er ook sprake is van een groot tekort aan relativerend vermogen en realiteitszin, ter linkerzijde…

 55. 118

  re: Thatcher

  De paar engelsen die ik over Thatcher heb gesproken waren netto positief over haar verdiensten. Het land had echt grote problemen en zij heeft een heel aantal van die problemen opgelost naar hun mening. Ze was trouwens hoogste nog levende brit in de verkiezing tot grootste brit allertijden (16de welliswaar).

  Vraag: met welke methode/manier zouden we het wel eens kunnen worden over of ze het goed dan wel slecht gedaan heeft als PM?

 56. 125

  Lijkt logisch, het delen van kennis versus het exploiteren van auteursrechten. Ik gebruik al jaren linux en firefox/mozilla betekent dat nu dat ik stiekem communist ben?

 57. 126

  Echt mens worden, dat lukt Pinokkio met zijn lange neus ook niet zomaar in één keer .Brussel met merkel en haar Italiaanse vriendje zullen nog heel wat moeten leren .

  R’z hoeveel betalen ze jou om de gemiddelde opinie te beïnvloeden via thuiswerk ? Betaald dat goed ?

 58. 127

  Gnodez : Het werkt omgekeerd evenredig ,waarom zou je op water een patent aanvragen ? Weet je wel hoe belabberd de vrijheid van meningsuiting en media er in sommige landen er aan toe is dankzij de rechtse kapitalistische dictatuur van sommige communistische landen ?

 59. 129

  Joop den Uyl en Wim Duisenberg lopen door een winkelstraat.

  Den Uyl foetert: “Wat nou inflatie door ons beleid? Kijk dan! Vijftig gulden voor een broek. Tachtig gulden voor een overhemd.”

  “Ssst Joop, doorlopen. Dat is een stomerij.”

 60. 132

  So Karl Marx dies and shows up at the gates of heaven to be met by Saint Peter.

  “Name?” asks Peter.
  “Marx, Karl Marx.” replies the famous author.
  “Hmm,” says Peter to himself, “why do I know that name?”
  “I am Marx,” Marx said, beaming with pride, “founder of socialism
  and the driving force behind the communist ideal called Marxism.”
  “I see,” Peter said. “I’ll have to check with God.”

  So Peter rushes off to confer with God. God hears the name Marx
  and immediately a look of disgust infects His face. “Marx?” God
  says, “He’s nothing but a trouble maker. Send him down to hell.”

  So Peter happily signs the appropriate forms and deports Karl Marx to Satan’s firy hell.

  Some time later, a free trade agreement is forged between Heaven and Hell. The deal is hailed by all to be a great economic leap forward that would revitalize both struggling economies. But soon after the treaty,
  God realizes that Heaven is no longer receiving any products from Hell. So he sends Saint Peter down to investigate.

  “Well?” asks Peter of Satan, “What’s the hold up? We have an agreement!”

  Satan shrugs his shoulders, exasperated. “It’s that Marx fellow,” Satan replied. “Ever since he got down here, all we’ve had are strikes and labour demands. Productivity has dropped to zero!”

  “So?” Peter asks, “What would you have us do?”

  “Take him back. Take Marx back to Heaven, and I guarantee productivity will sky rocket!”

  So Peter agreed, on God’s behalf, to accept Karl Marx back to Heaven.

  Some time later Satan realizes that Hell has not received any orders for product from Heaven. In fact, very little communication at all has leaked from Up Above. So, concerned for the economic welfare of Hell, he makes a trip to Heaven.

  “Peter! Peter, are you there?” Satan demands.

  “Yes, what is it?” Peter answers.

  “What’s the hold up? What about the flow of trade?”

  “Oh I’m sorry,” Peter said, “We have decided to adopt a Marxist isolationist stance. We are an intrinsic self-governed body that is now based on the needs of the prolitariate. It is our opinion that this free trade agreement only benefits the bourgeois.”

  “What?!” Satan was furious. “I demand to speak to God!”

  Peter’s eyebrow is raised in confusion. “Who?”

 61. 133

  Q: How many Labour MPs does it take to change a lightbulb?
  A: Reformism never changes anything, comrade.

  Q: How many Trotskyists does it take to change a lightbulb?
  A: A lightbulb can’t be changed. It has to be smashed!

 62. 136

  Jarenlang moeten wij die linkse terroristen aanhoren over klimaatverandering en smeltende pool-kappen .
  Wat een flauwekul. Domme linkse eikels !!! Ze hebben geen humor !!
  Demonstreren brengt geen geld in het zakje ,dus wat zeiken ze nou .
  Allemaal linkse leugens !!Een beetje hagel in de zomer en ze beginnen alweer te janken .

 63. 138

  Ik krijg net 5 euro van mijn rechter buurman voor iedere klacht over mijn linker buurman en ik moet ook ergens van leven .Tof, ik heb nu net een nieuwe thuiswerk baan gevonden .

 64. 143

  De vlijtige mieren

  Heel lang geleden leefde er een machtige koning die regeerde over Tibet. Hij was erg geliefd bij de mensen en dieren die in zijn land leefden. Elk jaar gaf hij een enorm feest, hij nodigde veel mensen uit en zij genoten van het heerlijke eten met rijst en wijn. Terwijl ze aan het eten waren, viel er veel eten op de grond. Als het feest is afgelopen, worden alles gemorste resten op de grond gegooid. Als iedereen weg is en de grote vlakte weer leeg is, komen de mieren. Zij verzamelen de rijstkorrels en namen ze mee naar hun provisiekamers onder de grond. Enige tijd nadat er zo’n feest was geweest, kwam er een vreemde koning naar Tibet. Hij had een groot leger bij zich. Het leger stopte bij de grote vlakte om te rusten en te eten precies op de plek waar ook het feest was geweest. Er was geen water en geen hout dus de soldaten konden hun rijst niet koken en geen vuur maken om zich te warmen. Toen zagen ze de mieren die de rijst aan het verzamelen waren. Een van de soldaten sprak de taal van de mieren en vroeg ” Vertel ons eens, hoe kregen jullie al die rijst?”. De mieren antwoorden “De koning van dit land gaf enige dagen geleden een groot feest op deze vlakte. Al de rijst die wij nu verzamelen werd gemorst en wij kunnen daar weer een hele tijd van leven.” Dit verhaal werd verteld aan de koning van het andere land en hij zei: “Als de koning van dit land rijk genoeg is om de mieren te eten te geven, bedenk dan eens hoe groot zijn leger dan wel is.” De soldaten kregen bevel hun boeltje op te pakken en op weg naar huis te gaan.