Weekendquote | Gesubsidieerd mes in je rug

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Het was allemaal zo vals en onzakelijk. Ik probeerde op een normale wijze het hotel van de grond te krijgen, maar daar had niemand interesse in. Iedereen was alleen maar bezig met zijn eigen koninkrijkje, betaald uit de AWBZ-kas. Weet je wat het is met gereformeerden? Ze bidden voor de vergadering, maar na afloop steken ze je net zo goed een mes in de rug.

Aldus Holke Wierema in de Volkskrant van vandaag. Het lijkt op een Shakespeare klucht inmiddels, het hele AWBZ drama. Jammer alleen dat het om de realiteit van alle dag gaat en dat juist de zwakkeren de dupe zijn van geldzucht van de sterkeren. Ook hier heeft “de markt” niet het beoogde effect gehad, integendeel. De volgende parlementaire enquête komt er aan.

Reacties (5)

#1 Micha

Dat hele marktwerking verhaal was van het begin af aan al ten dode opgeschreven. Maar ja, het was toendertijd een hip mode ding.

Om het terug te draaien zullen behoorlijk wat ego’s van politici gekrenkt moeten gaan worden, dat zal dus wel niet gebeuren.

  • Volgende discussie
#3 Bert Brussen

Vreemd. Ene Hans Hoogervorst beloofde ons destijds nog dat Nederland een paradijs zou worden als er eenmaal meer marktwerking in ze zorg zou komen.

Of had ik die politici niet op hun woord moeten geloven?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 target

Topje ijsberg verhaal. Tegen de tijd dat de DBC structuur in de zorg volledig ingevoerd zal zijn zullen ook andere zorginstellingen aan de rand van de afgrond komen. Hooguit enkele instellingen met een zeer uitgekleed aanbod van zorgverlening zullen de marktwerking overleven.
Overheadkosten zullen toenemen ten koste van geld dat daadwerkelijk aan de zorg besteed kan worden. Er is niets mis met marktwerking zolang er nog iets te kiezen is.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie