Weekendquote | Earth Hour

“Earth Hour is a way for the citizens of the world to send a clear message” (BBCNews)

earthhourPowNed haalt haar 50K leden en prompt gaat het licht uit, als dat geen toeval is? VN secretaris Ban Ki Moon steunt met een Youtube boodschap de klimaatactie Earth Hour waarin over de hele wereld tussen 20.30 en 21.30 het licht wordt uitgedaan. In Sydney gingen reeds de havenlichten uit en Mr Moon zal straks in New York de lichten van zijn VN-gebouw doven. Tussendoor heeft u in Nederland de kans om de netwerkbeheerder TenneT te laten werken voor uw tax euros Daarna kunt u met al uw elektronische gadgets snel twitterflickeren over hoe geslaagd de actie bij u in de straat was. Happy Earth Hour!

 1. 2

  En voor alle betrokkenen die dankzij Earth Hour doordrenkt raken met serotonine: U kunt samen met uw charmante buren nog champagne twv €500,- winnen. Voorwaarde: een simpel YT-filmpje maken van ‘het uitdoen van lampen’ en dat uiterlijk maandag 30 maart toesturen naar deze blije tokkiesite. Do good, feel good. Voor allen die biochemisch niet in staat zijn tot dergelijke lichtzinnige emoties: ga voor die total blackout en leg dat net plat.

 2. 5

  Toch mooi dat de energie prijs zwaar gaat dalen ivm de olieprijs, dus ach een paar lampjes meer aan merken we niet op de eindafrekening.
  who needs spaarlampen?

  En dan komt Carlos als mosterd na de maaltijd of we het even willen uitdoen ivm mileu awareness.
  hahahaaa.

 3. 6

  Zeker geen kaarsen gebruiken, het leven is veel spannender in het donker. Alleen ben ik bang dat een uurtje echte duisternis er niet in zal zitten. Tenzij het net door zijn hoeven zakt en we een duistere nacht tegemoet gaan, maar dat is wishful thinking.

 4. 7

  Ik krijg altijd een beetje jeuk van dit soort actief… Allemaal erg goed bedoeld enzo, maar zo vreselijk naief. Alsof het nog een zak uit maakt. Een uurtje het licht uit, dan gaan we misschien armageddon 3 seconden uitstellen.

  Ik krijg hier een beeld bij van burgertruttig gezinnetje en ditto do-gooders die uit schuldgevoel/overtuiging mee doen, om daarna de droger, vaatwasser, wasmachine en 50″ LCD-TV weer volop te laten draaien.

  Dan ben ik maar een zure lul, maar ik geloof er niet meer in. Het is too little, too late.

 5. 8

  @6: Misschien kunnen we juist met zijn allen alle apparaten tegelijk aanzetten, zodat het net op zijn gat gaat en we alsnog totale duisternis kunnen ervaren.

 6. 10

  Als iemand met een wijzende vinger priemt doe ik het juist niet, lichten in de tuin ff aangedaan.

  Ik ben lid btw, 2 c what happens…dynamiek, balanceren op de afgrond.. daar houd ik van…tot ik ze zat ben uiteraard.

 7. 11

  Aha dus jij hebt het netwerk aan de gang gehouden en mij een vurig gewenste duisternis ontzegt. We hebben hem gevonden, pak hem dames en heren, hij heet larie.