1. 1

  De vraag waar ik nog mee zit: Als Hirshi Ali nooit Nederlandse is geweest, betekent dat dan ook dat zij nooit Kamerlid is geweest? Dat alle stemmingen van de kamer herteld moeten worden? Alle moties die zij heeft ingediend ook nietig zijn?

 2. 5

  Zomaar een gedachte:
  Stel Verdonk heeft gelijk en Hirsi Ali is geen Nederlander. (wat ik overigens niet vind)
  Stel Lousewies heeft gelijk en het is ongrondwettelijk dat Hirsi Ali als kamerlid functioneerde.
  Zijn dan de besluiten, genomen door de kamer terwijl Hirsi Ali haar zetel had, dan ook ongrondwettelijk? Zou dan de wet waar Verdonk steeds mee schermt, volgens mij aangenomen terwijl Hirsi Ali al in de kamer zat (?), niet ook zijn rechtsgrond verliezen? Wat dan weer betekent dat Hirsi Ali wél Nederlands is..

  Nee, zo werkt het vast niet..

 3. 8

  als ze met terugwerkende kracht haar Nederlandse nationaliteit zou verliezen, zou ze ook haar kamerlidmaatschap verliezen met terugwerkende kracht. of niet?

 4. 11

  Volgens mij is de wet die voor Hirsi Ali geldt al voor haar lidmaatschap van het parlement aangenomen, Cees.

  En nee, dit is niet de centrale draad: Die heeft inmiddels al meer dan 180 posts…

 5. 12

  Dit is ongeveer dezelfde discussie als bij ene voetbalwedstrijd waar achteraf een goal wordt goed of afgekeurd. Moet dan de rest van de wedstrijd vanaf het moment van de vermeende goal worden overgespeeld?

 6. 13

  Ik vond Cees meer denken aan de tijdreisparadox: Als je terug gaat in de tijd en jezelf doodschiet. Dan kon je natuurlijk niet meer terugreizen in de tijd en jezelf doodschieten. Maarja dan kon je dus wel terugreizen in de tijd… afin je hebt em vast wel.

 7. 14

  Hier is de uitspraak te vinden: http://zoeken.rechtspraak.nl/zoeken/dtluitspraak.asp?searchtype=ljn&ljn=AT7542&u_ljn=AT7542

  Een naturalisatiebesluit met valse naam indentificeert de betrokkene niet en heeft dus geen rechtsgevolg. Dat zou ook betekenen dat de plaats op de kieslijst de betrokkene niet indentificeert, de geloofsbrieven haar niet indentificeren. Deze zouden dus ook allemaal zonder rechtsgevolg zijn.

  Van As heeft er een debat over aangevraagd, dat is over zes weken, als definitief bekend is of zij Nederlandse is of niet. Er is geen jurisprudentie over, zo’n situatie heeft zich nog niet voorgedaan.