We liggen eruit

Gisteren verloren de Oranje-klanten van Van Basten met 1-0 van Portugal, in een knotsgekke wedstrijd waarin maar liefst 4 rode en 8 gele kaarten (een nieuw record) vielen. In plaats van mijn eigen gefrustreerde analyse een overzichtje van de nieuwsbronnen Telegraaf, Volkskrant, Voetbal International, Algemeen Dagblad.

Kop? T: Tranen na veldslag – wij beter, zij slimmer. VK: Bitter afscheid Oranje na zeldzaam vuig gevecht. VI: Nederland strandt op Portugal na afvalrace. AD: Oranje gaat in chaos ten onder.

Heeft Nederland goed gespeeld? T: nee. VK: vooral strijdlust (nee dus). VI: weinig effectief, niet de macht om Portugal aan het wankelen te brengen. AD: er ontbrak scherpte en durf.

Van Basten? T: kan in 2008 revanche nemen (geen kritiek dus). VK: verloor greep op spelers. VI: … AD: …

(Telegraaf, Volkskrant 1, 2, Voetbal International, Algemeen Dagblad)

 1. 2

  Hmm… volgens VI niet. Maar dan tellen ze volgens mij niet de gele kaarten die opgeteld rood werden. Dan zou het totaal geel dus eigenlijk 16 moeten zijn.

 2. 3

  oranje zonder hollywood shit en bijna 100%’wij’ maar toch eruit. wat is de volgende optie dan?. oooh ja!ik weet het… in 2008 een team 100% fryske. zeker beter…

 3. 4

  Het waren 16 waarbij een viertal personen 2 keer een gele kaart kregen. Het zijn geen directe rode kaarten en worden ook anders bestraft.

  Maar los daarvan was het een smakeloze vertoning. Nederland was niet bij machte het doel te vinden en de 16 kaarten droegen daar weinig aan bij.

  Maar niet getreurd, de jonkies zijn Europees kampioen geworden en samen met de restanten die na deze WK overblijven, heeft het best weer perspectief over 2 jaar.

  En gelukkig zijn we van de gekte af, voetbal is leuk, maar niet op deze wijze.

 4. 7

  Ik vond het een redelijk gelijke wedstrijd. Beetje smerig spel aan beide kanten, maar verder ongeveer evenveel kansen. Pech dat de Portugezen er dan wel een inkrijgen en op het eind lekker kunnen dreineren met hulp van de scheidsrechter.

 5. 8

  Ik ben fan van Kuyt, maar op de cruciale twee momenten kwam hij letterlijk en figuurlijk te kort. Rest ons af te vragen hoe Ruud of Klaas-Jan het hadden gedaan…

 6. 10

  Het is ons alleenrecht als voetbalminnende holemannen om over als, als, als te praten! Sterker nog, het is onze plicht, anders zal er een wereldwijd tekort aan gekanker ontstaan!

 7. 11

  @mag ik weten wat je tegen kuyt hebt?

  wat ik tegen kuyt heb? HIJ IS NEP ALS DE IK WEET NIET WAT!!
  zet liever nistelrooi in het veld dan in plaats van kuyt, of HET LIEFST HUNTELAAR!! en dan zeggen ze tegen hem dat hij on ervaren is…. wtf als ze kuyt ervaren vinden dan…..

 8. 12

  “Nep” slaat nergens op. Kuyt neemt Feyenoord regelmatig op sleeptouw en is vaak matchwinner. Huntelaar overigens ook. Nistelrooij had slecht seizoen bij Manchester achter de rug, was duidelijk uit vorm. Maar inderdaad had ik liever gezien dat een ander het mocht proberen toen het Kuyt niet lukte met de spaarzame kansen die hij kreeg.

 9. 13

  nee nee kuyt is gewoon niet ervaren genoeg.. je moet geen risico’s nemen in de 8e finales…. daarom zeg ik ook WAAROM KUYT! OF van basten is een slecht coach dat hij het niet ziet aan komen OF …..nou ja laat maar….