Wau: het meest gave cijfer

Foto: copyright ok. Gecheckt 23-11-2022

Wau (the ancestor of the Latin letter F) is an archaic letter of the Greek alphabet which originally stood for the sound /w/ and later remained in use only as a numeral symbol for the number ‘6’. Whereas it was originally called wau, its most common appellation in classical Greek is digamma.

Reacties (7)

#1 Bismarck

Het zijn cijfers(?) als Wau die maken dat je een hekel krijgt aan wiskunde.

  • Volgende discussie
#1.1 kevin - Reactie op #1

Ze legt het niet duidelijk uit, maar dit soort dingen fascineren juist voor mensen die wiskundig zijn aangelegd. Je moet ook rustig aan beginnen. Kun je bijvoorbeeld wel appreciëren dat 0.999999… (met oneindig veel negens) gelijk is aan 1? Dat zijn mooie dingen om mee te beginnen. Oneindigheid is een mooi iets :)

#1.2 Bismarck - Reactie op #1.1

Kun je bijvoorbeeld wel appreciëren dat 0.999999… (met oneindig veel negens) gelijk is aan 1?

Nou nee, dat lijkt me geen gelegenheid tot het opentrekken van een pilsje. Het enge is bovendien dat wiskundigen dat gewoonlijk juist anders zien, terwijl voor dagelijkse doeleinden alles groter dan 0.995 1 is (en als je in de supermarkt bent, kun je zelfs beter 0.99 gelijk aan 1 stellen, anders trap je helemaal in de hoax die prijskaartjes heet).

#2 Taco Zip

Ik bewonder het enthousiasme maar als je het al niet eerder snapte ga je door deze video het zeker niet begrijpen. Raar volkje, die wiskundigen…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Krekel

Hoax^ϝ

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3.1 Krekel - Reactie op #3

Zal ik hem ‘spoileren’?

#3.2 Krekel - Reactie op #3.1

Ik ga hem spoileren: wau = spoiler