1. 1

  Hoewel het natuurlijk op geen enkele manier goed te praten is is dit natuurlijk gewoon (ongeoorloofd) politiegeweld en is de vergelijking met veel besproken marteltechnieken gewoon stemmingmakerij. Het lijkt me dat het gebruik van de term niet eens een politieke bedoeling heeft, maar dat de advocaat van de cannabishandelaren de ernst van de zaak probeert op te kloppen op deze manier.

 2. 2

  Tsja, goed voorbeeld doet goed volgen. In een land waar je als politie-agent ongestraft een volstrekt onschuldige Braziliaan (“terrorismeverdachte”) met vijf kogels door het hoofd mag schieten, moet je niet vreemd opkijken als de politie dikke schijt heeft aan een rechtstaat of mensenrechten. De Britse rechtsstaat is zo uitgehold als wat.

  De prijs die velen wensen te betalen voor “anti-terrorisme maatregelen”.

 3. 4

  Dat vraag ik mij dus af, of dat exact dezelfde ervaring is? Waterboarden gebeurt liggend met een doek over het gezicht van het slachtoffer, vervolgens stroomt er water door de neus naar binnen. De essentie van waterboarden is volgens mij dat je niet weet wanneer de waterval stopt. Terwijl de meeste mensen wel weten hoe lang het duurt voordat een stortbak is leeggelopen. Bovendien hang je met je neusgaten naar beneden.

  Afijn, misschien moet ik het eerst zelf even proberen voordat ik er echt over kan meepraten?

  Neemt niet weg dat lichamelijk geweld tegen arrestanten niet mag.

 4. 5

  @3 Hoewel het effect voor het slachtoffer misschien vergelijkbaar is houdt de vergelijking daar ook gelijk op. Waterboarden wordt gedaan door martel professionals die een hele keten van medeverantwoordelijken boven zich hebben en in een van te voren geprepareerde omgeving zeer zorgvuldig te werk gaan. Met andere woorden democratisch goedgekeurd staatsterrorisme. Iemand met zijn kop in de plee duwen is duidelijk een geïmproviseerde actie van een stelletje foute agenten die daarvoor ook naar alle waarschijnlijkheid zwaar gestraft gaan worden. Dat de betreffende agent misschien (want dat is voorlopig een aanname) geinspireerd geraakt is door de wantoestanden in Guantanamo maakt zijn acties nog niet hetzelfde. Dat Bertje ‘stemmingmakerij’ Brussen samen met de ouderwetse media geen onderscheid wenst te maken verbaast mij niet zo.

 5. 6

  @3: Alleen is er een reëler gevaar van verstikking/verdrinking of letsel. Het is dus eigenlijk nog erger dan waterboarden. In zekere zin heeft de advocaat daarmee de ernst afgezwakt. Helaas moet je tegenwoordig waterboarding noemen voor de pers iets oppikt en dat is wel behoorlijk schandelijk. Hoe dan ook lijkt me dit (mits gebeurd) voldoende reden voor ontslag en vervolging van de verantwoordelijke agenten.

 6. 7

  Hallo, ik ben InvertedPantsMan. Ik weet hoe het zit. Als ik een comment plaats dan IS dat de waarheid en dient er niet langer over gediscussieerd te worden. twijfelen aan mijn alwetendheid is blasfemie.

  Iedereen die het niet met mij en mijn wereldbeeld eens is, noem ik stemmingmaker. Dat gebruik ik dan ook als argument. Iedereen die het niet met mij eens is spreek ik direct denigrerend toe door ze (hihi) met een verkleinwoordje aan te spreken. (Wat overigens net zo stupide, gaar, dooddoenerig en lachwekkend is als het gebruiken van een Godwin.)

  Terecht, want sommige mensen snappen “het” gewoon niet, ook al kan ik niet uitleggen waarom niet en hoe het dan wel zit, net als trouwens “de ouderwetse media”. Die hebben ook allemaal ongelijk. Alleen InvertedPantsMan (haha mijn naam!) heeft gelijk en daarmee basta! Dit topic kan gesloten worden!

  Daarom kijk ik lekker op jullie neer reaguurdertjes, want jullie zijn lekker dommer dan ik en stemmingmakertjes. Parbleu paupertjes! (Ook jij Bismarckje!)