Wat moeten we zonder dit kabinet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Terugkomen van vakantie en dan beginnen te schrijven op Geencommentaar.nl. Dat was mijn voornemen. Ik piemelde al wel wat heen en weer op mijn eigen weblog, maar dit was een stap naar het echte, grote werk. O.k., het was geen Geenstijl.nl, maar het scheelde niet veel.

Ik zou eens even lekker uithalen naar het kabinet. De grote sloophamer pakken en net zolang op het aambeeld slaan, todat. Totdat. Ze met een grote sierlijke buiging afscheid zouden nemen.

Op donderdag 29 juni kwam ik terug. Nog dronken van de jetlag, bleek er al snel weinig van mijn goede voornemens over te zijn. Nu had ik mijn goede voornemens nog wel, maar het kabinet en met name minister Verdonk werkten niet mee. Vanwege de daadkracht van Verdonk, lag het kabinet al op z´n kont voordat ik de pen ter hand kon nemen. Bah.

De vraag is nu: wat moet Nederland zonder Balkenende 2. Wie is nu de gezamenlijk vijand die het Nederlandse volk weet samen te binden? Het Duitse voetbalelftal? Nee, dat werkt alleen als ze van Nederland de finale winnen. De moslims? Nee, dan moeten we ons identificeren met het peroxide-kapsel van Geert Wilders.

De oplossing is gelukkig al gevonden: er komt een Balkenende 3!

Reacties (4)

#1 Mark

Welkom, Astro!

Bedoel je met B-3 het Rompkabinet? Na de verkiezingen in november lijkt me dat het niet vaststaat dat er een nieuw kabinet Balkie komt.

Pechtold laat weten dat hij denkt dat het vooropgezet plan is. Doorgaan als rompkabinet met LPF schijnt men al van plan te zijn bij tekenen van moeilijkheden met D66. Ik vond het al zo vreemd dat Balkenende het kabinet wilde behouden, maar Verdonk daarvoor niet wilde offeren.

  • Volgende discussie
#2 Ouwe

‘Gezamelijke vijand’? Nu overdrijf je toch wel iets, een bepaald percentage heeft nog wel vertrouwen in het kabinet, een minderheid maar toch. Nee, laten we nou lekker de heren en dames politici alles uitvechten van onze belastingcenten, dan kunnen wij ons met iets normalere zaken bezighouden.

Welkom trouwens.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Jogy

B-3 is de benaming voor het rompkabinet omdat het wel een missionair kabinet is.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Blazter

Niks Balkenende 3, een Belgische krant noemt het heel subtiel Balkenende 2,5. Veel meer is er godzijdank ook niet uit te halen.

  • Vorige discussie