1. 1

  Dan hebben de kranten dus gewoon prima journalistiek werk afgeleverd. Want dat Laura’s ouders het met elkaar oneens zijn en dat de advocaat ijdel is, dat was ook uit de andere media duidelijk geworden. Voor de rest staat er echt niets relevants in dit bericht.

 2. 2

  Het is een wat oud bericht (en misschien een repost), maar het is tekenend voor de staat van de Nederlandse onderzoeksjournalistiek dat Jan Kuitenbrouwer met een uurtje googlen met meer relevante informatie komt dan landelijke nieuwsmedia in een half jaar.

  Lees het HIER.

 3. 3

  Nog tekenender echter is de insinuatie van een financieel plan. Kind A wil iets doen waar misschien wel, volgens de argumentatie van de journalist zelf, geld mee verdiend kan worden terwijl ouder A het best wel eens niet erg zou kunnen vinden om geld te hebben.

  Ik vind het ook niet erg om geld te hebben. Is alles wat familieleden van mij doen ook een plannetje van mij om dat geld te verdienen?

 4. 8

  @3: Dat is jouw interpretatie. Ik zeg: Vader A wil iets doen, maar krijgt het niet rond. Kind A dat alleen en redelijk geïsoleerd bij die vader A woont, wil vijf jaar later precies hetzelfde doen en wel voor haar 16e, zodat het een record is. Als je daarbij optelt dat vader A blijkbaar zijn plan niet heeft kunnen realiseren (vanwege gebrekkige financiën), dan is de schijn toch al snel gewekt en kan het geen kwaad om dat scenario uit te spreken. Het is immers maar een al te belangrijk gegeven, in een discussie die gebaseerd is op de vrije wil van kind A (en daar valt gezien de gegevens toch wel een beetje aan te twijfelen) die gaat over wat het beste is voor kind A (en niet vader A).

  Of ook wel:

  “Ik vind het ook niet erg om geld te hebben. Is alles wat familieleden van mij doen ook een plannetje van mij om dat geld te verdienen?”
  Misschien wel als die familieleden minderjarigen zijn die volledig onder jouw invloed en voogdij staan en als wat zij doen eigenlijk een plannetje van jou was.

  Overigens mag er wel eens iets meer begrip opgebracht worden voor BJZ als ze pleiten voor het uithuisplaatsing, als dat betekent een kind uit een boot in aanbouw halen en in een fatsoenlijk huis onderbrengen, zeker als er blijkbaar al andere autoriteiten zijn die problemen hebben met die woonsituatie.

 5. 10

  @ Bismarck:

  Leer lezen. “Dat” is niet mijn interpretatie. De enige die interpreteert is namelijk die journalist van het gelinkte in #2. Die interpreteert het als een snood plan. Ik interpreteer helemaal niks. Het enige dat ik doe is aangeven DAT die journalist een beetje in het wilde weg zit te interpreteren/insinueren.

 6. 11

  @10: Jij insinueert ook dat Laura zelf bedacht heeft de wereld te willen rondgevaren, mag Kuitenbrouwer dan ook een insinuatie maken?

  Daarnaast zijn zijn onthullingen over de voorgeschiedenis bijzonder relevant, door gebrek aan die kennis zijn vermoedelijk heel veel mensen op verkeerde voet hun mening gaan vormen. Tenslotte is het uitspreken van dit vermoeden gezien de gegevens niet eens zo heel speculatief. Het werk van journalisten bestaat niet alleen uit het presenteren van feiten, maar ook uit het interpreteren daarvan (anders kan de Elsevier ook makkelijk met een kwart van het papier). Daarnaast houdt Kuitenbrouwer het nog vrij open, want hij stelt het als een (niet noodzakelijk retorisch te interpreteren) vraag.

 7. 12

  @ Bismarck:

  Wat kun jij toch een onzin spuien als je even je best doet. Ik “insinueer” helemaal niet dat ze zelf bedacht heeft de wereld rond te gaan varen, ik “insinueer” hoogstens dat het is wat ze wil.

  Laat ons eens kijken, we hebben hier een meisje dat op een boot is groot gebracht, een eigen zeilboot heeft, ouders die zo’n zelfde reis al eens hebben gemaakt, zelf ook solo al meerdere relatief grote tochten gemaakt, en hoort van andere jonge zeilers uit andere landen die “als jongste” die tocht maken.

  Wil je het nog logischer hebben dat dat idee via die andere jonge zeilers komt? Moet er echt een complottende, handenwrijvende vader met dollartekens in z’n ogen bij getekend worden om jou te laten volharden in je onzinnige vooroordelen over 14-jarige meisjes?

 8. 13

  @12: Kijk nu fantaseer je er al helemaal op los. Jouw relaas komt gewoon niet overeen met de feiten (in tegenstelling tot dat van Kuitenbrouwer). En nee, ook zonder de laatste alinea van Kuitenbrouwer was ik zelf wel op dat idee gekomen. Dat lijkt mij immers logischer.

 9. 14

  De kern v.d. zaak; waarom dat kind niet een potje zou mogen gaan zeilen en waarom ze onder politiebewaking, als betrof het een massamoordenaar, hier weer geen zinnig woord.
  Vroeger (in mijn tijd) gingen we tot 14 naar school. Daarna lag de toekomst wijd open.
  Nu moet je in die brainwash machine zitten tot je 18. En mocht je een andere mening toegedaan zijn, word je onder politiebewaking terug naar het land van herkomst getransporteerd.
  Vrijheid ? M’n reet !

 10. 17

  @15: Iig. “zelf ook solo al meerdere relatief grote tochten gemaakt”. Maar ik zal afpissen, als dat verdere scheldpartijen vermijdt.

 11. 18

  @ Bismarck: GroenLinkse dropneus beter, scheldpartijen-gewijs?

  In de tijd daarna buigt ze zich over getijden en het weer, berekent ze koersen en leert ze alles over de regels en veiligheid. Op haar dertiende is ze er klaar voor. Guppy verlaat de haven van Maurik en zet koers naar Engeland. Een week later is ze terug. “Zo lang alleen op zee, met wind, regen en golven, die zal wel genezen zijn”, hoopt haar vader stiekempjes. “Dat smaakt naar meer”, zegt Laura hardop.

  http://www.lauradekker.nl/Over_Laura.html

 12. 24

  De beste oplossing was geweest die solozeiltocht op haar derde te hebben gedaan – een sterker record en geen gezeik met je leerplichtambtenaar.

  Ook grappig dat de derde uitspraak nu eens in het voordeel van Laura’s voogden uitpakt. Was ook wel heel wrang geweest als het driemaal is scheepsrecht was geweest.

 13. 25

  “Wat is er eigenlijk zo fout aan afwijkend zijn?
  Aan de dingen anders doen en anders proberen?”

  Daar kan ik de dag mee rondkomen..dank HansR.

 14. 27

  Als je de jeugdraad en de rechter en het journaille en iedereen met een mening nou eens met een lang touw, pardon, met een lange lijn achter aan die boot vastbond, zou het dan nog steeds een solotocht zijn?

 15. 28

  Dat zou het niet @BC.

  Net zomin als de oplossing die nu wordt bekokstoofd. Die is dat ze met aanvullende voorbereiding in een voldoende veilige sea sailing environment een geweldige solo sailing aktieprestatie neer gaat zetten.

  Sponsors ? Een DE, Unilever, Shell, Dove!

 16. 30

  @22: Op je veertiende valt er nog niet zo heel veel ‘anders’ te proberen… Dan gelden de wetten van het schoolplein. En verder moet je natuurlijk gewoon sommetjes maken, woordjes leren en nog meer sommetjes maken.

 17. 35

  @Larie
  Het heeft mijn beeld van die leeftijd ‘flink’ bijgesteld.

  Goed! In deze individuele maatschappij dienen mensen individueel beoordeeld (wat een klotewoord, bedoeld in positieve zin) te worden. Dat geldt voor zeilsters en allochtonen/islamieten gelijk. Fuck de over een kam scheerders.

 18. 37

  Een van haar beste “amazing” video’s is als de boot ondersteboven heeft gelegen, alles zeiknat, uit de kast gedonderd etc..ze bleef lachen die meid.

  Wat je zegt HansR#35 , deze heb ik nog ergens liggen, vond ‘m wel sterk.