Wat moeten we met Zalm?

In de Volkskrant van vandaag staat een uitgebreid artikel (openbare versie) over de rol van Gerrit Zalm in het DSB verhaal. Kort samengevat: Hij wist van de wankele financiële situatie, bagatelliseerde naar de buitenwereld de stand van zaken en zag een leegloop op gang komen van mensen met gewetensbezwaren onder het kader van de bank. En deed niets.

Er van uitgaande dat deze beweringen kloppen: Is het wenselijk dat hij op dit moment topman van ABN Amro is als hij zo duidelijk de andere kant uit heeft gekeken bij misstanden, of deze niet als zodanig heeft herkend?

 1. 1

  Wat moeten we met Zalm? => Wat moeten we met Brinkman en Zalm?

  Pijnlijk dat dat hele zooitje niet wordt vervolgt. Witteboordencriminaliteit.

 2. 2

  Als het allemaal waar is lijkt het me duidelijk.
  Oneervol ontslaan uit zijn huidige baan want hij is niet te vertrouwen dan…en het gaat in zijn huidige baan wel om ettelijke miljarden en duizenden banen.

 3. 4

  Ik heb niks tegen Zalm speciaal. Dat walgelijk stuk vreten mag van mij sowieso worden opgehangen aan de eerste hoge boom.

  Ik vind wel dat dit kluifje wat al te lekker wordt bekeken, meneer grobbo. Alsof dat nieuws is in die wereld van de graaiende varkenspootjes.

  Want als internetbankier krijg ik zelf ook r e g e l m a t i g hele goede informatie uit het veld zelf. Je hoeft er alleen maar om te vragen. Op zo’n regeltje voor je snufferd waar al staat voorgedrukt “hoeveel mag ik lenen ?” en dan krijg je dus een hele trits zinnige antwoorden. Hup nou dan vraag ik het gewoon. WAT VERDIENT JULLIE CEO ? Een seconde later stond die vraag keurig geherformuleerd op mijn scherm met het antwoord erbij. “Mag ik rood staan op mijn betaalrekening. Ja, dat werkt zo (klik)”.

  Dus.

 4. 5

  Zoals in zijn eiegen verklaring staat:”Als belangrijkste taak zag ik DSB veilig door de kredietcrisis heen te leiden en de solvabiliteit en liquiditeit te bewaken. Dat is in 2008 gelukt.”

  Kortom: slechts het voldoen aan de vereisten van DNB zag hij als zijn taak, ethiek was geen factor in zijn overwegingen. Als iemand zo cynisch meent te mogen besturen, zegt dat genoeg over zijn geschiktheid in de publieke sector. Net als Nijpels acuut de private sector inkeilen.

 5. 13

  Hij deed destijds de aandelenhandel rond de aanslagen op 11 9 2001 af als “van betrouwbare partijen” – maar hoe die mensen aan de informatie zijn gekomen om geld te verdienen aan een moord op 3000 mensen heeft hij nooit uitgelegd. Ook niet hoe het komt dat die mensen van te voren niet de politie in New York hebben gebeld. Ook legde hij niet uit waarom hij vond dat dat dan wel ok is. Kennelijk is geld verdienen over de rug van andere mensen van een andere ethische categorie.

 6. 15

  Ik hoorde afgelopen week dat Neelie Kroes over het hoofd heeft gezien dat ABN AMRO Consumer Finance Cards in combinatie met Fortis International Card Services een monopolistische positie heeft op het gebied van credit cards. Net als HBU lijkt het me dus afstoten. En daarnaast ook Zalm zo snel mogelijk weg bij ABN AMRO. Totaal ongeloofwaardig wat mij betreft!!!!

 7. 16

  Gerrit Zalm heeft voor ons land grote verdiensten gehad.

  Maar na zijn volstrekt idiote uitglijder bij DSB moet hij uit de leiding van ABN Amro.

  En wel per direct.