Wat politiek Den Haag u toewenst in 2009…

Wat wensen de politieke partijen voor ons, Nederlander, in 2009? Ehhh…, weinig tot niets (tenzij de redacties van politieke websites afgelopen week vrijaf kregen of geen zin hadden om de site te vullen met mooie wensen en valse beloften). Alleen Geert Wilders heeft (in vergelijking met andere partijen) een vrij uitgebreide boodschap… Hieronder het overzicht:

Pvda: Een gezond en gelukkig 2009.
CDA: Een gezegend 2009.
SP: Een menselijker 2009 dan de vele jaren daarvoor.
GroenLinks: Niets.
ChristenUnie: Een gezond nieuwjaar.
D66: Niets.
SGP: Niets.
PVV: Een socialer Nederland met lagere belastingen en fatsoenlijkere zorg voor ouderen. Een trotser Nederland met minder islam. Een veiliger Nederland met strengere straffen.
Partij voor de Dieren: Niets.
TON: Niets.
(VVD: geen idee, de website ligt plat…).

 1. 2

  Ach, die automatisch gemodereerde onzin: Windows heet mij na jaren nog altijd: welkom als ik mijn pc start. Be-la-che-lijk, vind ik iedere keer weer: mijn (cursief alert) peecee! En daar word ik! welkom op geheten. Dus: het duo Gezond&Gelukkig kan daar ook nog wel bij hoor.

 2. 3

  De VVD heeft helemaal niets meer te melden, maar is dat ook reden om ze niet in je lijstje op te nemen?

  De SP-boodschap is inmiddels al aangepast. Geen berichtje van de webmaster meer, maar een van de voorzitter en fractievoorzitter. Nu die functies niet meer in een persoon verenigd zijn, moet er eerst overleg zijn voor er zo’n boodschap strijdbaar de wereld in geslingerd kan worden en dat duurt even…

  De boodschap van de Christenunie is ook nog een e-card!

  Hoe dan ook… ik wens de politiek maar iets terug: Laat 2009 een jaar zijn waarin ideologie niet langer rationele besluitvorming in de weg staat. Idealen zijn prima, maar mogen niet tot verkramping leiden!