1. 1

  Bij de buren vond in ieder geval de helft Wilders de winnaar. Heb het zelf niet gevolgd, maar normaal gesproken is Wilders nou niet de persoon van de steekhoudende, logisch samenhangende en diepgaande argumenten. Vraag me dus af hoe correct die uitslag is.

 2. 3

  Zelf heb ik het niet op kunnen brengen te gaan kijken toen ik Wilders en Kant zag staan, maar alle media hebben het over het grijsgedraaide nivellerings stokpaartje van Bos, dus die heeft gewonnen. PvdA +3 punten in de peiling.

 3. 4

  Bos deed het inderdaad wel goed en was ook niet te verkrampt. Halsema was ook redelijk helder. Ik heb me wel weer rot zitten ergeren aan alle deelnemers vanwege het door elkaar heen spreken. Dat is altijd zo bij dit soort optredens, ik vraag me af of daar niet eens iets aan gedaan kan worden.

  Dat vraagt waarschijnlijk om sterkere gespreksleiding, dus niet de eeuwige Ferry.

 4. 6

  Nou ja, dan kunnen de landelijke lijsttrekkers nog eens roepen dat:
  * er véééél meer politie nodig is in dit door misdaad vergeven land.
  * er overal camera’s moeten komen te hangen.
  * de gemeentelijke belastingen natuurlijk nimmer omhoog mogen
  * de helft van de ambtenaren zonder meer kan worden ontslagen en de andere helft moet eens aan het werk. Voor minder geld.

 5. 8

  Ik durf te stellen dat de complete politiek verloren heeft. Ik zit niet te wachten op allerlei gel*l van landelijke politici als ik naar de stembus moet voor zaken in mijn woonplaats. De Haagse politici hadden net zo goed thuis kunnen blijven.

 6. 9

  wat een debat,waar was hamer???,jammer dat wilders weer als extreem rechts werd neergezet,daarom pvv +6,jammer dat slob geen antwoord op wilders vraag over christendom en islam gaf!!!

 7. 10

  De miserabele uitkomst is: Ze hebben allemaal wel gelijk. Als dat geen klimaat voor een dictatoriaal leiderschap is gooi dan de Vesuvius er maar tegenaan.

 8. 11

  Bos en Halsema de grote verliezers. Bos weet niet waar hij over praat en de rest deed te veel aanvallen op wat zij denken over Wilders. Trieste bende.

 9. 12

  @11

  Helaas zien de meeste mensen dat anders:

  Bos sterkste in slap lijsttrekkersdebat

  De debatdeskundigen van het Nederlands Debat Instituut hebben PvdA-leider Wouter Bos aangewezen als de winnaar van het NOS Lijsttrekkersdebat.
  http://www.ad.nl/ad/nl/2061/Verkiezingen/article/detail/463806/2010/02/16/Bos-sterkste-in-slap-lijsttrekkersdebat.dhtml

  Ik heb het niet gezien, dus ik kan niet oordelen. Maar kan me wat voorstellen bij het herhalen van oneliners, vooral door Wilders.
  Zonder het aandragen van oplossingen (waar naar gevraagd werd).

 10. 15

  Ssjja, ze zouden toch groene (blokken) nemen?, uiteindelijk tóch gekozen voor een rode? Maar wat een Stylist hè die Bos puntgave techniek je ziet het er niet vanaf, valt de tijd achteraf met de kennis van nu tóch een beetje tegen (als de medailles verdeeld worden) had ook meer van de nieuwe hoop in bange dagen Milders verwacht toch de man die de Nederlandse Driekleur naar behoren zou gaan verdedigen, hoop tamtam vooraf of ie wel mee mocht doen zakt ie kleurloos door het ijs, oké, e.e.a. sloeg na 3 paren al wat witjes aan kan jij wel zeggen “dweilschema door de war” (@Olav) maar daar had iedereen last van bovendien kan een Oenema best uit de voeten op werkijs blijft echter jammer dat Marianne niet mag meedoen…

  Dan viel er tenminste nog wat te genieten.

 11. 16

  Erg vaag, zo’n debat tussen landelijke lijsttrekkers ihkv gemeenteraadsverkiezingen. Ik heb niet gekeken, maar ben het verder eens met #14: VVD, CDA en PVV houden je voor de gek met hun beweringen over geen lastenverzwaringen.

 12. 18

  @14

  Lastenverzwaring is geen bezuiniging, maar een de meest simpele manier om je begroting rond te krijgen zonder impopulaire maatregelen te hoeven nemen.

 13. 19

  @ 18

  Exact. En 35 miljard bezuinigen zorgt voor nogal wat impopulaire maatregelen. Zo populair dat je er niet mee weg komt. Niemand komt daar mee weg.

  ‘Het volk’ wil alles, maar wil er niet voor betalen.