Wal-Mart fucked

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Wal-Mart, een groot Amerikaans warenhuis dat normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan ligt onder vuur. Dit omdat men “vergeten” is een “parental advisory” sticker te plakken op een cd van Evanesence waarin het “f-woord”, oftewel fuck, te horen is. Het vergeten staat bewust tussen aanhalingstekens, want de aanklagers beweren dat Wal-Mart wel degelijk op de hoogte was van de “fuck” in het betreffende nummer. Het woord was namelijk wel gecensoreerd in de korte versie die je kon beluisten. Men eist 75.000 dollar per klant die de cd heeft gekocht. Als één keer “fuck” op die cd al zoveel moet opleveren vraag ik me af hoeveel je krijgt als je onwetend naar de gemiddelde Hollywood-film kijkt.

Amerika (of in ieder geval de rechtspraak) wordt zo langzamerhand een karikatuur van zichzelf.

Reacties (5)

#1 Mark

Het is belachelijk, maar goed, als dat nou eenmaal de afspraak is moet men zich aan die stickering houden.

Bij films heeft men echter gradaties (nuttig instrument voor ouders), maar dat is bij CD’s niet zo. 1x fuck levert al gelijk het zware etiketje op. Ideetje om ook gradaties in te voeren wat betreft CD’s?

  • Volgende discussie
#2 Joost

Er is geen afspraak. Wal-Mart doet dit vrijwillig (hoewel… Na heel veel pressie van groepen gelijk aan de PTC (zie artikeltje vorige week). Op het moment dat het een keertje fout gaat moet het meteen 75.000.000 euro gaan kosten.

Overigens ook een leuke: In Amerika heeft Marvel Comic “City of Heroes” aangeklaagd, een multiplayer game op het net, omdat mensen die het speelden karakters hadden ontworpen die erg leken op figuren zoals wolverine (of het gewoon voor moesten stellen).
What’s next, kinderen die zich als superman verkleden aanklagen omdat ze copyrights schenden?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Mark

Met afspraak bedoel ik dat er regels zijn voor wanneer die sticker er op moet?

Onzin. Copyright beschermen is gewoon copyright beschermen. Die kids verdienen er geen geld mee om met een pakje over straat te lopen, die site waarschijnlijk wel.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Joost

Nee, die site ook niet… het is een game, waarin je de mogelijkheid hebt zelf karakters te maken. Spelers laten ze lijken op bestaande figuren. Dat is hetzelfde als kinderen die zichzelf verkleden

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Ivo

Vette boete, zijn die ouders echt zo geschokt? En wordt de schok dan weer ‘ontschokt’ zodra er uitbetaald is?

  • Vorige discussie