Waarom wachten op Global Warming?

Sommige mensen willen graag het hele jaar door genieten van hun tuin. Hier kan dat eigenlijk niet. Daarvoor zouden we moeten wachten tot de Global Warming nou eindelijk eens echt effect heeft.
Tot die tijd kan je natuurlijk gebruik maken van terrasverwarming. Dubbel voordeel, ze gaan zo beroerd om met energie dat je een extra bijdrage doet aan de Global Warming. Het schijnt effectiever te zijn om een fohn op iemand te richten.
Dit is natuurlijk de zoveelste exponent van de wens van de mens naar meer “gemak”.
In het rijtje stupide energieverslinders zijn er zo nog een aantal op te noemen:

 • Bladblazers (extra’s: herrie en het kost meer tijd dan vegen)
 • Motormaaiers
 • Nachtverlichting en verwarming van kassen om groente en fruit te kweken die elders op de wereld gewoon in de buitenlucht groeit.

Wat vindt U een echt onzinnige energieverslinder?

 1. 1

  Ik dacht dat terrasverwarming een soort vloerverwarming voor in je achtertuin was…
  Niettemin, stupide energieverslinders:
  *Elke auto met meer dan 34 PK.
  *Internet (waarom zou ik anders dag en nacht m’n PC aan laten staan..)
  *Talpa
  *Sportschoolapparatuur

 2. 7

  Van die mongolen die de vrieskast opendoen in de supermarkt en dan pas gaan nadenken (met drie hersencellen tegelijk) of ze gewone friet of kreukelfriet willen…

 3. 8

  Om elders op de wereld iets hier te krijgen moet je dan wel bepakte ezels gebruiken anders gaat de winst weer teniet.

  Wanner energie “zinloos verslonden” wordt lijkt me een lastige zaak te beoordelen maar handelingen daarintegen wel. Bladblazers horen bij de clowns in een circus.

 4. 9

  @ carlos
  Zie soms briefjes op die kasten hangen met het verzoek eerst na te denken voor je iets pakt ivm energieverlies. Lijkt me logisch dacht ik eerst.
  Maar op minder den 3 meter ervandaan staan de vriezers die aan de bovenkant geheel open zijn en ernaast de zuivelkoeling die ook helemaal open is. Vermoed daarom dat ze eerder wakkker liggen van de vrieskastramen die beslaan als ze langer openstaan dan het verlies aan energie.

 5. 10

  Tuinverlichting…of nog erger het circus aan lampen in de tuin of aan de gevel met Kerst. Heeft iemand toevallig al trappetje gesignaleerd ergens in een vensterbank?

 6. 11

  Signaleer een stevige calvanistische inborst onder de reageerders. Als iets alleen voor het gemak of de lol is, is het blijkbaar al snel verspilling.

 7. 14

  Met een tanker gigantische hoeveelheden olie van de ene kant van de wereld naar de andere slepen om die, eenmaal in een haven aangekomen over te laden in vrachtwagens die dan takstations kunnen bevoorraden zodat ik m’n autootje kan volgooien en 40 km op en neer kan rijden naar m’n werk.

 8. 16

  @Pretoriaan: Is dat echie?, vind die gaatjes aan de zijkant wat minder, je ziet ‘m wel eens alhier. Iets verderop staat een klein paleisje, next to Tina Turners place, waar Paris Hilton vaak langs kwam (het is uit btw) en daar reed een car die ik op het web heb opgezocht , vandaar die gaatjes aan de zijkant. Zelf vind ik tuffen in mijn vw t2 westfalia ook geen verspilling:)

 9. 20

  Carlos, zijn dat alleen de mongolen die de vriezer niet tijdig sluiten, of onderscheid je obv andere criteria, zijn er wellicht hele continenten en landen die de verwarming niet verdienen?

 10. 21

  Wat betreft verspilling van energie kan ik de vorige keuringsdienst van Waarde aanraden waarin we zien dat sinaasappels in brazilie worden gesplitst in poeder, water en pulp. Waarna er hier alles weer bij elkaar wordt gestopt om er weer sap van te maken.
  Dat is pas energieverspilling!

 11. 22

  denk dat een van de vele bouwprojecten in Dubai ook zeker in aanmerking komt; bij het naar mijn werk rijden kon ik aan de rand van de snelweg s’werelds, op 1 na, grootste indoor skibaan zien gebouwd worden terwijl het buiten een gemoedelijke 50 graden was

 12. 23

  Jordi, inderdaad te beginnen bij de mensen die de vriezer te lang laten openstaan en verder nog wat andere elitaire cultureel-sociale criteria, maar dan wel eerlijk verdeeld over de continenten, zo ben ik dan ook wel weer !

 13. 24

  @Larie Helaas helaas ik bevind mij niet in het rijtje van Jay Leno en Wycleff Jean…Ik doe het vooralsnog met de foto’s op de Spyker-kalender en in de werkelijk prachtige brochure…

 14. 25

  @Praetoriaan: Daar ben ik Heel blij mee. Als je ziet wie in die karren ( er zijn er 2 hier in de omgeving) rijdt, kale 50’rs met pet gelooide koppen en fijn gebouwde blonde dames op, denk ik niet dat jij daarin past :)

  Mijn vw-t2 is wel echt, bere-oud en ik pas daar in.

 15. 26

  Alle energie die je in Balkenende moet steken (of althans) om hem te begrijpen blijkt achteraf meestal toch verspilde energie. Bleek tie toch niets zinnigs gezegd te hebben.

 16. 27

  alle vrachtwagens die dagelijks langs de weg rijden om producten van de ene kant van europa naar de andere kant te rijden. Denk aan het levend vee dat in het zuiden wordt geslacht.

 17. 28

  Ik denk aan de varkens die hiergefokt worden, in Italie geslacht en verwerkt tot ham, om vervolgens hiernaar toegereden te worden om verkocht te worden in de vitrines van de Keurslager.

  Maar eigenlijk idd in het algemeen het eindeloos over de wereld slepen van producten die net zo goed lokaal gemaakt kunnen worden. Vervoer is gewoon veel te goedkoop. Ik hoop dat de olieprijs daar eens een eind aan maakt.

 18. 29

  Verspilling van energie is voor mij de opmerkingen over calvinisme als het over dit soort onderwerpen gaat, tezamen met de reactie ‘je bent zeker jaloers’ als het over het benzine- en ruimtegebruik van SUV’s gaat.

  Ook hoog boven aan komen de lichtjes met kerst. Vooral om het kuddegedrag dat geetaleerd wordt. Naaperij is ook het zingen van het Wilhelmus voor een voetbalwedstrijd, altijd door iemand die niet kan zingen. In de USA nemen ze daar tenminste een operazangeres voor. Het volkslied is daar ook beter trouwens.

 19. 31

  Onzinnige energieverslinding:

  -gokken, de hele helse gok -en porno industrie
  -masturberen
  -wapenindustrie
  – het kapitalisme in zijn geheel is onzinnig, veel te duur en veel te agressief en repressief ( crises is alibi tot meer oorlog, oorlogen en (atoom) wapens zijn een bedreiging van de mensheid en een excuus voor mannen tegen de saaiheid en verveling ) maar ook de overbodige ambtenarij, alle technocratie en de wetenschappelijke elite die het in weerwil van zichzelf, op tegennatuurlijke wijze, want het is de anti -logica vermomd als de nieuwe religie van het kapitaal wat wint, een burgerlijke klasse heeft geen alleenrecht van spreken in een sociale democratie, het geweldsaspect en hun bruutheid van de overheersing is walgelijk, samen met de politiek het systeem in stand houdt en zichzelf exploiteert of beter ‘parasiteert’ op ‘oude vormen en gedachten’ en orthodoxe ,doctrinaire, slechte ideeen over de cultuur, het geld, sociale relaties, markt en macht, mannen en macht, politiek en democratie. De pyramidiale structuren en hierarhie(en) ,de falluscultuur en totemmaatschappij zijn bijzonder vermoeiende, traag werkende ‘machines van de anti-democratie’ die het onnut al eeuwen bewijzen en opgeruimd moeten worden in plaats van steeds gecorrigeerd , een scheutje van zusenzo en ditendat erbij en dat weggesneden. Energieverslindende haatdragende, intolerante moordmachines behoren niet met zoveel respekt en achting behandeld te worden.

  – Elk individueel Huishouden: ieder doet de afwas, de mileu onvriendelijke schoonmaakmiddelen, iedereen een stofzuiger, iedereen de magnetron, iedereen tv, etc.

  Wil je energiezuinige en efficiente economien dan kun je beter investeren in grotere bredere gezins en familie structuren. Het Kibboets idee is daar toch op gebaseerd ?

 20. 32

  Rock ’n Roll. Gigantische rondriezende circussen die voornamelijk in inkomsten voorzien door de uitgaven van jongeren; hetgeen effectief toch op “zakgeld afpakken” neerkomt. En die smeerlappen zijn er absoluut geen been in om het vriendinnetje van de fan af te pakken om te consumeren voor de nacht.

  Walgelijk. En het is ook nog absoluut taboe om rock ’n roll walgelijk te vinden.