Kandidaten overschaduwen VVD partijprogramma

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Docters van LeeuwenGisteren presenteerden de liberalen hun verkiezingsprogramma. Het medicijn van de VVD is bekend: lagere belastingen, minder bureaucratie en meer veiligheid. Achtereenvolgens werd het bestempeld als weinig ambitieus, asociaal en vernieuwend.

Een dag later is de discussie echter totaal verstomd vanwege het krakeel over de kandidatenlijst. Vanmiddag wist BNR hier beslag op te leggen. De meest ontevreden kandidaat is Arthur Docters van Leeuwen. Deze bestuurlijke mastodont vond de tiende plek te laag en heeft zich teruggetrokken. Zit er meer achter? Er zijn mensen die zijn plek helemaal niet zo laag vinden. De ontevredenheid beperkt zich namelijk niet tot hem. Veel zittende kamerleden zien hun harde werken niet beloond.

Einde discussie verkiezingsprogramma…

Reacties (6)

#1 Joost

Het boeit toch niet echt op welke plek je staat? (Behalve dan de eerste) Als het maar een verkiesbare is, toch?

En onze Arthur lijkt me niet echt een stemmentrekker, met zijn, ehm.. laten we zeggen, goddelijke verschijning.

  • Volgende discussie
#2 Obscura

Arthur is zo fout als de neten. Wat dat betreft misstond hij niet, op een kieslijst met Het Takkewijf.
Zijn ego is groter dan zijn persoon, wat gezien zijn verschijning een enorme prestatie is.
(Vrij Nederland beschreef eens een urenlang interview met hem in twee alinea’s, in de rubriek ‘Korte Berichten’, nadat hij zichzelf met veel aplomb ‘exclusief’ wilde kandidateren voor de VVD, maar uiteindelijk toch naar Buitenhof stapte voor de primeur. In het interview met VN had hij, volgens dit zeer korte bericht, uitstluitend over zichzelf gesproken, en niet over het land, de VVD of een visie)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

Ach, het scheelt weer het aanpassen van een tweedekamerstoel.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Jogy

Volgens de krant vanochtend wilde hij niet onder zijn onderdaan Teeven staan, want iemand met een besmet, lees Leefbaar Nederland verleden, kon echt niet boven hem staan.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Jan Jaap

VVD ‘dodged a bullit’ zou ik zo zeggen. Dat en ‘opgeruimd staat netjes’.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 troebel

Volgens de NRCH wilde hij niet onder Teeven staan omdat dit zijn overstap naar het ministerschap in de weg zou staan. Zelf voerde hij ideologische problemen aan. “Ik ben voor veel meer preventie dan alleen repressie.” (Rare zin)
Tevens wenste Dr.Docters van Leeuwen niet onder Teeven te figureren als 2e 2e kamer justitiewoordvoerder.
Meer inzicht in de geest van ADvL geeft wellicht lezing van zijn bundel erotische verhalen “Het reservaat.”; in 1971 gepubliceerd onder het pseudoniem Hein Wybrand.

  • Vorige discussie