1. 1

  In het hele artikel komt de naam Wellink niet voor. Het klinkt nu alsof hij het in e.o.a. interview zegt, maar het blijkt uit een brief van de DNB aan DSB in juni waar RTL Z de hand op heeft gelegd.

  En ja: die zal wel door een DNB-er gelekt zijn. Men lijkt de commissie de Wit te gebruiken als startschot om van zich af te gaan bijten. Goed zo.

 2. 2

  Wellink verwijt de commissarissen passiviteit, maar hadden deze commissarissen zelf wel door dat er meer van ze werd verwacht dan zwaar overbetaald een paar keer per jaar samen een borrel drinken?

  Zeker gezien het aantal commissariaten dat veel van deze heren bekleden, is een commissariaat voor hen meer een goedverdienend statussymbool (hoe meer, hoe beter!) aan het eind van een maatschappelijke carriere dan een verantwoordelijke functie.

 3. 4

  @Loupe; Dat ontslaat een mens niet van verantwoordelijkheid. Ik heb elders geschreven dat ik VVD zou stemmen, maar het zijn toch altijd weer dit soort verhalen die mij doen aarzelen; hoe de VVD zich keer op keer voordoet als de Enige Juiste Hoeder van de schatkist, maar als het er op aankomt, de boel ook aardig kan verkloten.

  /Jelle Zijlstra, help !

 4. 5

  Ja, VVD heeft toch de neiging op om gepaste momenten teleur te stellen. Zoals een Driemaster artikel waarin Scheeringa als ‘innovatief ondernemer’ wordt geroemd. Brrr…

 5. 6

  Overigens vind ik ’t verfrissend dat Wellink zijn tanden ook eens wat meer ‘en plein public’ laat zien. Dat brave gedoe met geheime brieven; geef mij maar een flinke scheldpartij op het dorpsplein.