1. 5

  Dat verbaasd me in het geheel niet.En als het niet zo zou zijn dat ze het zelf konden doen zijn er nog altijd de lakeien in Nederland die ze graag ten dienste willen zijn.

 2. 6

  Has iemand daar nog aan getwijfeld dan? DIngen die gratis zijn moet je altijd wantrouwen. Vertrouwelijke correspondentie liever met een vriend meegeven die ook die kant uitmoet, of anders per postduif.

 3. 7

  Emigrant: dit heeft niets met gratis of niet te maken: het gaat om toegang door de overheid van de VS.
  Quote uit het artikel:
  “Any data which is housed, stored or processed by a company, which is a U.S. based company or is wholly owned by a U.S. parent company, is vulnerable to interception and inspection by U.S. authorities.”

 4. 8

  7: tsja, moet je misschien wat meer met high-tech doen in Europa als je niet van buitenlandse regelgeving afhankelijk wil zijn.

 5. 9

  7: Daar ben ik het grotendeels wel mee eens ja – dat soort dingen moeten gewoon in eigen beheer gehouden worden. Maar het blijft ook nogal een flinke inbreuk waar vaak lichtzinnig over gedaan wordt – en het misverstand dat het alleen maar gebeurt met gratis diensten is niet bevorderlijk.

 6. 10

  Niet dat ze ongelijk hebben maar het heeft natuurlijk niets te maken met de bedreiging die de cloud voor Microsoft zelf is.