1. 1

  Niet iedereen kan zeggen dat ie een genocide heeft gestopt. Een man die intense klootzakken als Milosevic en Karadzic onder de duim krijgt heeft mijn respect. Rust zacht ouwe reus.

 2. 3

  Over Holbrooke en genocide gesproken, toen Indonesië halverwege de jaren zeventig een derde van de bevolking van Oost-Timor uitmoordde was Holbrooke degene die namens de Carter-regering extra wapenzendingen aan de Indonesiërs autoriseerde.

 3. 8

  @7: Wie weet heeft Holbrooke nog een rol gespeeld in de bewapening van het Kroatische leger (ik meen me te herinneren dat er officieel een wapenembargo was tegen de landen betrokken in die oorlog)?

 4. 9

  @8, amerika heeft het kroatische leger bewapend en getraind, holbrooke heeft nooit dat besluit kunnen nemen

  het wapenembargo was tegen de strijdende partijen in bosnie zelf, kroatie was al als onafhankelijk land erkent

 5. 10

  @9: Maar wel met zijn eigen oorlog bezig en ook partij in Bosnië. Ik kan me vergissen, maar ik denk dat ze officieel wel degelijk ook onder het embargo vielen (als mijn geheugen me niet in de steek laat, werd het via Slovenië omzeild).

 6. 11

  Amerika heeft zelfs oogluikend wapendroppings van Iran aan het leger van de Bosnische moslims toegestaan.

  Uiteraard is Holbrooke geen heilige, maar wie hakt die maakt spaanders. Ik heb me destijds groen en geel geërgerd aan de passieve houding van Europa.