VriMiBo | Uitgesproken PowNews


De nieuwe actualiteitenrubrieken bij de publieke omroep lieten zich deze week ervaren als een teletijdmachine. Decors uit de jaren tachtig, ideologische verzuiling uit de jaren zestig en dat allemaal in een beursklimaat dat veel weg heeft van de jaren dertig. Freaky, vond u niet? Hoogtijd om dit eens te bespreken onder het genot van een vrijdagmiddagborrel. Vanavond heeft u weer de kans om de illustere ankermannen Weesie en Tromp te aanschouwen, zorg ervoor dat u tegen die tijd voldoende op hebt.

 1. 1

  Meer omroepen is niet de oplossing, de versplintering is nu compleet. Schaf alle omroepen af, en bouw het publieke bestel om naar BBC model met twee zenders. En stuur de omroepen die toch door willen gaan maar naar het internet of commercieele TV.

 2. 3

  Prutsers. Softe vragen van Rutktor aan lijst-Geert: Hoe oud ben je geworden?
  Godsammekraken; de voorkeuren van hockeyhoofd Ruktor zijn wel ernstig duidelijk. Geert praat ie naar de mond en zit ie bijna op zijn snuit. Ellen achtervolgt ie desnoods tot in de plee.

  Waarom moet Vleesboompje alles perse zelf doen?
  -stijlloze draadje
  -radio
  -tv

  Als dat laatste nou nog ergens op leek.
  Op 3fm praatte hij notabene voortdurend door de platen heen. Omdat ie zichzelf zo graag wilde horen?

  Tv, ga ik na 1x niet meer kijken. De filmpjes komen allemaal van het draadje en het nieuws ook. Die dame is het ook niet…..Nieuwe ronde maar mensen; nieuwe kansen.

 3. 4

  Waarom heeft die Weesie besloten om zelf te gaan presenteren? Of is dat geïnspireerd op de werkwijze van de collega’s van MAX?
  Hij heeft de hele zomer de tijd gehad om aan zijn presentatievaardigheden te werken maar daar is werkelijk niks van terug te zien.
  Overigens geeft POWNED met haar eigen bestaan precies aan waarom het publieke bestel aan herziening toe is. Hebben ze tóch nog gelijk.

 4. 7

  Ze zijn net begonnen, geef ze een kans.

  opa\Ik herinner mij b.v. de door mij zo gewaardeerde VPRO..in den beginne…na zekere tijd schoten de vlammen uit de buis, tot ze weer doofden (golven weetjenog:)..nog niet zolang geleden heb ik ze een stofdoek toegestuurd..niks van gehoord maar blijf lid, dat weer wel/opa

 5. 10

  Die nieuwe geprofileerde programma’s kunnen nog wel eens de doodsteek worden voor de PO. Als je naar de kijkcijfers kijkt, kunnen er nu al twee netten weg. Dan komt er gelukkig nog meer ruimte voor commerciële televisie.

 6. 11

  A)Wat mij vooral opviel is dat typische geenstijl onderwerpen waar ik vroeger weleens om kon glimlachen door de gedachte dat het een clubje rebelse jonge honden zouden zijn van elke humor verstookt blijven als de aanstromende midlifecrisis Weesie met bijpassende verlopen kop ze in HD in je huiskamer komt brengen.

  B) De WNL Ontbijtshow heb ik ook een vlaag van gezien en meteen geleerd dat roddels over Amy Whinehouse echt niet te verdragen zijn op een nuchtere maag. Die leegte heb ik meteen afgeschreven, dat hoef ik nooit meer mee te maken.

  C) Nieuwsuur blijkt wel een heel eufemistische benaming omdat het hooguit veertig minuten nieuws is, de rest is sport en ga niet beweren dat er zoiets bestaat als sportnieuws. Eigenlijk is het net als een paar jaar geleden journaal-nova-sportjournaal maar dan in één decor zonder reclame onderbreking.

  D) Larie, mond dicht, jij kijkt helemaal geen tv.

 7. 13

  Weesie… Die man kan waarschijnlijk een heleboel, maar hij heeft zijn hoofd absoluut niet mee. Net zo min als ik mijzelf op tv zou willen zien, mag hij een programma presenteren.
  Dat doe je de kijker niet aan.